Facebook Pixel Έλληνας αστέρας έριξε "χυλόπιτα" στον Ολυμπιακό – «Όταν σε ζητάει ο ΠΑΟΚ, δεν κάνεις δεύτερη σκέψη»!
| 2017-01-31 13:00:00

Έλληνας αστέρας έριξε "χυλόπιτα" στον Ολυμπιακό – «Όταν σε ζητάει ο ΠΑΟΚ, δεν κάνεις δεύτερη σκέψη»!

Έλληνας αστέρας έριξε "χυλόπιτα" στον Ολυμπιακό – «Όταν σε ζητάει ο ΠΑΟΚ, δεν κάνεις δεύτερη σκέψη»!

Κι όμως, ένα κορυφαίο ταλέντο της Σούπερ Λιγκ επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στη Θεσσαλονίκη, σνομπάροντας την προοπτική των Πειραιωτών! Ο Σκύλος έχει φοβερό θέμα!

To 2012 απέρριψε πρόταση του Ολυμπιακού, το 2014 πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ. Δεν το μετάνιωσε ποτέ, όπως δεν το μετάνιωσε ούτε ο ΠΑΟΚ, που τον περασμένο Αύγουστο τον "έδεσε" με συμβόλαιο μέχρι το 2020!

Ο λόγος για τον Γιάννη Μυστακίδη, τον μεγάλο πρωταγωνιστή της νίκης του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε αλλά και για την απίστευτη ενέργεια που έδωσε στην ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς από την ώρα που μπήκε στο παιχνίδι.

Ο δρόμος του Κατερινιώτη επιθετικού όμως μέχρι να θεωρείται ένας από τους πιο χρήσιμους ποδοσφαιριστές του ρόστερ του ΠΑΟΚ, δεν ήταν στρωμένος με …ροδοπέταλα.

Τον Ιανουάριο του 2009, είπε ναι στην πρόταση της Χόφενχαϊμ και άφησε την Κατερίνη σε ηλικία 16 ετών για να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του να αγωνιστεί στην Μπουντεσλίγκα. Φιλοξενήθηκε από την οικογένεια του βετεράνου ποδοσφαιριστή Δημήτρη Τσιονάνη που τη δεκαετία του '80 αγωνίστηκε στη Μανχάιμ, την οποία ο Μυστακίδης θεωρεί δεύτερη οικογένειά του και σε κάθε ευκαιρία την επισκέπτεται.

Κάθε μέρα, έκανε μία διαδρομή 50 χιλιομέτρων από το Χόφενχαϊμ στο Μάνχαϊμ προκειμένου να παρακολουθεί ελληνικό σχολείο ενώ παράλληλα ήταν μέλος της Κ17 της Χόφενχαϊμ και έπαιρνε μέρος στο πρωτάθλημα Νέων της Μπουντσελίγκα. Τον Ιούλιο του 2011 πηγαίνει στην K19 της Μανχάϊμ, αρχίζοντας να ξεχωρίζει για τις ικανότητες, το πάθος και την οξυδέρκειά του στο γήπεδο.

"Σκέφτομαι συνέχεια την οικογένειά μου και τους φίλους μου, όμως ήρθα εδώ για να γίνω επαγγελματίας και σε αυτό συγκεντρώνομαι 24 ώρες την ημέρα. Κοιμάμαι, πάω σχολείο, προπονούμαι και κάθε ελεύθερο λεπτό που έχω το περνάω στην αίθουσα με τα βάρη", δήλωνε ο ίδιος εκείνο το διάστημα, σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα.

Έναν χρόνο μετά, ο μάνατζέρ του δέχθηκε προτάσεις από την Καρλσρούη, την Γλάντμπαχ αλλά και τον Ολυμπιακό, που δεν είχε εκτιμήσει το ταλέντο όταν αυτός έπαιζε πιτσιρικάς στις ακαδημίες του Βατανιακού Κατερίνης, που συνεργαζόταν με τους Ερυθρόλευκους!

Τελικά, ο Μυστακίδης επέλεξε τη Φράιμπουργκ, με την οποία έπαιξε αρχικά στην K19 και στη συνέχεια στη δεύτερη ομάδα της. Όμως, ένας τραυματισμός στο γόνατο στάθηκε η αφορμή να επιστρέψει στην Ελλάδα και ενώ ήδη είχε εντοπιστεί από τους προπονητές των "μικρών" Εθνικών ομάδων της Γερμανίας.

Το καλοκαίρι του 2014, ο ΠΑΟΚ τον καλεί για δοκιμή κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας και ο Άγγελος Αναστασιάδης πείθεται για τις ικανότητές του. Υπογράφει συμβόλαιο και δίνεται δανεικός στον Πιερικό, στου οποίου τη δεύτερη ομάδα αγωνίστηκε λίγο πριν φύγει για Γερμανία. "Όταν σε ζητάει ο ΠΑΟΚ, δεν κάνεις δεύτερη σκέψη", είχε πει όταν υπέγραψε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Με την ομάδα της γενέτειράς του, ο Μυστακίδης παίζει σε 27 παιχνίδια της Β΄ Εθνικής και πετυχαίνει 4 γκολ. Επιστρέφει στην Τούμπα με προπονητή τον Ίγκορ Τούντορ και πέρσι πετυχαίνει 5 γκολ και 7 ασίστ σε 31 παιχνίδια, με highlights την ασίστ στον Ρόμπερτ Μακ στην ιστορική νίκη μέσα στην έδρα της Ντόρτμουντ και το γκολ εις βάρος της ΑΕΚ στο 83΄, στη νίκη με 2-1 στα πλέι οφ, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο χορτάρι ως αλλαγή! Το γκολ αυτό, ψηφίστηκε από τους οπαδούς του Δικεφάλου του Βορρά ως το καλύτερο για το 2016!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Έτσι ο "Μίλι" έκοψε το βήχα στον ΠΑΟΚ – "Μπάζα" 70 εκ. ο Μαρινάκης!





Ούτε πέρσι όμως ο δρόμος προς τη δόξα ήταν …διάπλατος. Στο εκτός έδρας φιλικό με τη Βέροια, ο Ίγκορ Τούντορ τον… πέταξε εκτός αγώνα και τον έστειλε στα αποδυτήρια, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες, γιατί ο Μυστακίδης τελείωσε μία φάση μόνος του αντί να πασάρει σε αμαρκάριστο συμπαίκτη του.

"Αυτό το ματς δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ήταν ένα μάθημα για μένα, δεν έσκυψα το κεφάλι, πήρα μόνο τα θετικά", θα πει ο ίδιος, ενώ λίγο πριν ο Τούντορ απολυθεί, θα τον ακούσει να λέει πως "εγώ έχω τον Μυστακίδη και τον Πέλκα και ο Ολυμπιακός έχει τον Φορτούνη και τον Ιντέγιε". Και πάλι όμως, ο "Μύστα" όπως τον φωνάζουν οι συμπαίκτες του, πεισμώνει παρά απογοητεύεται.

Χθες στο Αγρίνιο, αγωνίστηκε λόγω της αποβολής του Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης. "Αγωνίζομαι σε πολλές θέσεις αλλά κυρίως μου αρέσει να παίζω ως δεκάρι γιατί θέλω να παίρνω περισσότερο μπάλα και αυτός είναι ο τρόπος του παιχνιδιού μου, να μπαίνω και να σκοράρω. Στην τωρινή ομάδα μου στα περισσότερα ματς, με χρησιμοποιούν στα άκρα σαν δεξί ή αριστερό χαφ", είχε δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του την εποχή που άνηκε στη Φράιμπουργκ.

Στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς ο Μυστακίδης υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, το οποίο ολοκληρώνεται το 2020. Έχει ως πρότυπο τον… συντοπίτη του, Κυριάκο Παπαδόπουλο, ενώ το μεγάλο του όνειρο είναι να αγωνιστεί κάποια στιγμή στην Μπουντεσλίγκα, την οποία θεωρεί ως το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Μέχρι στιγμής, ο Βλάνταν Ίβιτς τον έχει εμπιστευτεί σε 20 παιχνίδια και με το γκολ που πέτυχε προχθές ο "Μύστα" έχει φτάσει τα 4 τη φετινή σεζόν. Στόχος του, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως, να καθιερωθεί στον ΠΑΟΚ...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags