Facebook Pixel Ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν κοιμάται…
| 2011-07-03 23:55:00

Ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν κοιμάται…

Ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν κοιμάται…

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για το θέμα της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον ΠΑΟΚ

Λίγες ώρες πριν αναχωρήσω για Ολλανδία, νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να τοποθετηθώ λίγο βαθύτερα για την υπόθεση Φλωρίδη. Την οποία θα παρατήσω βρισκόμενος κοντά στην ομάδα.

Ο Φλωρίδης είναι ένας άνθρωπος παντελώς άγνωστος σε όλους μας. Άρα, είναι λογικό να γίνεται έρευνα για το ποιος είναι.

Η έρευνα, δε γίνεται από αυτούς που φωνάζουν, αλλά από αυτούς που δεν έχουν βγάλει μιλιά μέχρι τώρα, όπως βέβαια και από τον Α.Σ. που έχει θεσμικό λόγο να το κάνει.

Η ουσία είναι πως πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τον Φλωρίδη και τον κάθε Φλωρίδη, βρίσκονται συνεχώς στα τηλέφωνα και προσπαθούν να βγάλουν άκρη.

Δε βιάζονται, δεν πανικοβάλλονται και ούτε πανικοβάλουν κανέναν. Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τα χρήματα γιατί υπάρχει ένα σοβαρό άνοιγμα, και χρήματα αυτή την εποχή σημαίνει αυτομάτως διεκδίκηση πρωταθλήματος. Άρα, όταν αυτά εμφανίζονται – εφόσον υπάρχουν – τότε είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να σιωπούμε ερευνώντας προθέσεις.

Εγώ θέλω στον ΠΑΟΚ τα λεφτά του Φλωρίδη, αλλά μου είναι πολύ δύσκολο να εμπιστευτώ έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζω. Τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα για εμένα αν ο άγνωστος αυτός κύριος μπορούσε να με πείσει πως ο στόχος του είναι αυτός που διαδίδει. Να βγάλει γούστα μέσα από τον ΠΑΟΚ.

Και πως μπορεί να συμβεί αυτό; Μόνο μέσα από μία κοινοπραξία, μέσα από μία συνεργασία του ιδίου με τον Ζαγοράκη και τον Βρύζα. Αυτό ναι μεν διαφημίζεται ως υπαρκτό σενάριο, όμως η αλήθεια είναι πως υπάρχει μία ανασφάλεια γύρω από το να έχει δικαίωμα υπογραφής στη ΠΑΕ ΠΑΟΚ ένας άνθρωπος που ουδέποτε συνάντησα στη ζωή μου και έμαθα για αυτόν πριν από λίγες ημέρες. Και η έρευνα που έχει γίνει για αυτόν, δεν φέρνει ξεκάθαρα συμπεράσματα.

Όλο αυτό το διάστημα, από το ένα τηλέφωνο που έπαιρνα μου έλεγαν άσπρο, το επόμενο μαύρο. Η ψυχοσύνθεσή μου άλλαζε κάθε τέσσερα λεπτά και την αισιοδοξία για το καλύτερο αύριο την διαδεχόταν η απαισιοδοξία. Η συγκεκριμένη κατάσταση, είναι από τις πιο δύσκολες που έχουμε αντιμετωπίσει στον ΠΑΟΚ. Γιατί η ισορροπία που πρέπει να κρατηθεί είναι πολύ λεπτή. Από τη μία υπάρχει η ομάδα, από την άλλη υπάρχει κάποιος που λέει πως θέλει να τη σώσει. Είναι μία υπόθεση που δεν σε αφήνει αδιάφορο, ειδικά με τον τρόπο που προέκυψε.

Όταν υπάρχουν καλές προθέσεις και ξεκάθαρες, υπάρχει πάντοτε η φόρμουλα για μία πετυχημένη συνεργασία. Εγώ ποτέ στη ζωή μου δεν περιμένω έναν άγιο με λεφτά να δώσει όραμα στον ΠΑΟΚ γιατί γνωρίζω πως οι άγιοι πέθαναν στη ψάθα.

Όμως όταν μιλάμε για τον ΠΑΟΚ και το πώς θα ελεγχθεί από κάποιους, έρχεται η στιγμή που θα πρέπει να αποφασίσουν να συνταχθούν με το σωστό. Ουδείς από όλους τους «παρατηρητές» δεν είναι διατεθειμένος να δώσει εν λευκώ τον ΠΑΟΚ στα χέρια ενός ανθρώπου που δεν θα μπορεί να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του. Και ο Φλωρίδης, έχει λίγες μέρες στη διάθεσή τους να μας πείσει με πράξεις.

Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. Οι διαρροές από όλες τις πλευρές δεν αγγίζουν πλέον κανέναν. Το τι θέλει το Πατριαρχείο, ο Κόλκας, ο … Παπαρίδης ή ο Φουφουτίδης δεν έχει καμία απολύτως ουσία.

Ο αγνός ΠΑΟΚτσής θέλει να μπούνε χρήματα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον. Αν τα όσα λέγονται από την ημέρα που εμφανίστηκε στη ζωή μας ο Φλωρίδης είναι αληθινά, τότε είναι εύκολο να εμπλακεί κάνοντας κάποιες υποχωρήσεις που θα διώξουν τα σύννεφα.

Γιατί σύννεφα υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντοτε όταν μιλάμε για την αλλαγή ιδιοκτησιακού του ΠΑΟΚ.

Εγώ προσπάθησα όλο αυτό το διάστημα να είμαι δίκαιος. Να μην πιστέψω τίποτα και κανέναν εφόσον δεν δω φως. Σε δύο με τρεις ημέρες θα φανεί το αν υπάρχει φως, το γιατί υπάρχει φως, το πώς και το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να συνεργαστεί με αυτή την …. εταιρία ηλεκτρισμού.

Και είμαι σίγουρος πως στο τέλος θα γίνει ότι είναι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ.

ΥΓ Δεν θέλω να πιστέψει κανείς σας διαβάζοντας αυτό το κείμενο πως θεωρώ πως η δουλειά χαλάει ή φτιάχνει. Ο λόγος που το γράφω είναι να δώσω ένα στίγμα για το που πιστεύω πως βρίσκεται σήμερα το θέμα σε μία διάσταση που για εμένα είναι ρεαλιστική. Ο ενθουσιασμός ή η απογοήτευση είναι κακός σύμβουλος σε τέτοιες καταστάσεις.

Πηγή: paok24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags