Facebook Pixel Σοκαριστικό αυτό που έκαναν οπαδοί της Ντόρτμουντ σε αυτούς της Λειψίας - Πέτρες σε αστυνόμους και οικογένειες! (ΦΩΤΟ)
| 2017-02-06 14:10:00

Σοκαριστικό αυτό που έκαναν οπαδοί της Ντόρτμουντ σε αυτούς της Λειψίας - Πέτρες σε αστυνόμους και οικογένειες! (ΦΩΤΟ)

Σοκαριστικό αυτό που έκαναν οπαδοί της Ντόρτμουντ σε αυτούς της Λειψίας - Πέτρες σε αστυνόμους και οικογένειες! (ΦΩΤΟ)

Σάλος στην ποδοσφαιρική Γερμανία μετά τα όσα αισχρά προκάλεσε μερίδα οπαδών της Ντόρτμουντ στο περιθώριο του αγώνα με την Λειψία.

Η "Bild" φιλοξενεί ρεπορτάζ με τίτλο "Το τείχος της ντροπής", εννοώντας το "κίτρινο τείχος" των οπαδών της Ντόρτμουντ, μερίδα των οποίων πήρε μέρος σε βίαια περιστατικά εναντίον αστυνομικών, αλλά και φίλων της Λειψίας.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για ρίψη πετρών και μεταλλικών αντικειμένων προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι και επιχείρησαν να παρέμβουν, ενώ κάποιοι τραυματίστηκαν. Επίσης, γίνεται λόγος για βιαιοπραγίες σε ολόκληρες οικογένειες φίλων της Λειψίας, γυναικών, αλλά και μικρών παιδιών!

"Η τρομερή επιθετικότητα και η βία των οπαδών της Ντόρτμουντ ήταν κατά οποιουδήποτε μπορούσε να αναγνωριστεί ως φίλος της Λειψίας. Δεν είχε καμία σημασία αν ήταν παιδιά, γυναίκες, ή οικογένειες", αναφέρει η έκθεση της αστυνομίας.

Ο διοικητής της αστυνομίας, Ένζαρντ Φρέιχοφ, ανέφερε: “Δεν έχω δει να εκφράζεται τόσο μεγάλο μίσος σε καμία από τις αστυνομικές επιχειρήσεις που έχω συμμετάσχει”!

Βεβαίως, οι άνθρωποι της Ντόρτμουντ "καυτηρίασαν" τη συμπεριφορά των συγκεκριμένων οπαδών τους μέσω του γενικού διευθυντή τους, Χανς Γιόακιμ Βάτσκε. “Καταδικάζουμε τη βία όσο το δυνατόν περισσότερο. Όλα τα όρια παραβιάστηκαν. Ευχόμαστε στους τραυματισμένους αστυνομικούς ταχεία ανάρρωση. Όποιος εκφράζει την άποψή του όχι με διαφωνία, αλλά με ωμή βία και αδέξιες προσβολές δεν μπορεί και δεν θα είναι μέρος της οικογένειας της Ντόρτμουντ”, είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο υπουργός εσωτερικών της Γερμανίας, Ρέινχαρντ Ράουμπαλ, ανέφερε: “Όποιος πετά πέτρες και κουτάκια αναψυκτικών στους αστυνομικούς, και δεν λαμβάνει καν υπόψη του τις οικογένειες και τα παιδιά, δεν είναι φίλος του ποδοσφαίρου και δεν ανήκει στο γήπεδο. Ελπίζω σε μια γρήγορη και σκληρή αντίδραση από τη δικαστική εξουσία, ώστε να ξέρουν όλοι τι τους περιμένει όταν συμπεριφέρονται έτσι”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags