Facebook Pixel Αυτός έρχεται φορτσάτος για αντι-Μίλι, αν και δεν... τρελαίνονται οι οπαδοί - Δες νούμερα και θα πάθεις!
| 2017-02-08 11:45:00

Αυτός έρχεται φορτσάτος για αντι-Μίλι, αν και δεν... τρελαίνονται οι οπαδοί - Δες νούμερα και θα πάθεις!

Αυτός έρχεται φορτσάτος για αντι-Μίλι, αν και δεν... τρελαίνονται οι οπαδοί - Δες νούμερα και θα πάθεις!

Μπορεί ο κόσμος του συλλόγου να μην πετά τη σκούφια του για πάρτη του, αλλά εκείνος δείχνει πανέτοιμος να αρπάξει τη μεγάλη ευκαιρία! Βρίσκεται, βλέπετε, σε τρελή φόρμα...

Ο Πάουλο Μπέντο δηλώνει ότι ακόμα δεν έχει κατασταλάξει στο ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Λούκα Μιλιβόγεβιτς ως "6άρι" στον Ολυμπιακό, όμως ένα πρώτο δείγμα γραφής των σκέψεών του το έδωσε με τη χρησιμοποίηση στην ίδια θέση του Αλεξίς Ρομαό στο παιχνίδι με τον Ηρακλή.

Την ίδια ώρα που ο Εστεμπάν Καμπιάσο έχει εμφανώς παραγκωνιστεί, ο Γαλλοτογκολέζος μέσος κατάφερε να κερδίσει με την εμφάνισή του κόντρα στο "Γηραιό", πολύτιμο χρόνο και ταυτόχρονα, φώναξε δυναμικά "παρών" προς το μέρος του Πορτογάλου προπονητή, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, είχε χρησιμοποιήσει τον Ρομαό μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα μόνο για ...6 λεπτά(!) στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο, στις 29 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το πρώτο σοβαρό (από πλευράς χρόνου συμμετοχής) δείγμα γραφής από την παρουσία του Αλεξίς Ρομαό σε θέση αμυντικού χαφ, ο Ολυμπιακός φαίνεται να κερδίζει σε ανασταλτικούς τομείς τους παιχνιδιού, όπως είναι τα κλεψίματα και τα επιτυχημένα τάκλιν, κάτι που σίγουρα μπορεί να κάνει τους Ερυθρόλευκους πιο δυνατούς αμυντικά.

Ταυτόχρονα, όμως, ο Ρομαό έδειξε κόντρα τον Ηρακλή ότι δε στερείται επιθετικών πρωτοβουλιών και σωστών μεταβιβάσεων της μπάλας, τομέας πάντως, στον οποίο ήταν ...εξπέρ ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς, τουλάχιστον όσον αφορά στην παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το βέβαιο είναι ότι με τη φυγή του Μιλιβόγεβιτς, ο Ολυμπιακός διαθέτει έναν λιγότερο "ντελικάτο" παίκτη στη θέση του κόφτη, καθώς ο Σέρβος εκτός του ότι ήταν αρχοντικός στο παιχνίδι του, πατούσε πολύ συχνά περιοχή και δεν είναι τυχαίο ότι φέτος είχε 6 γκολ σε 17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Παράλληλα, αν και μόλις 25 ετών, έχει σημειώσει συνολικά περισσότερα από 20 γκολ πρωταθλήματος σε επαγγελματικό επίπεδο, την ίδια ώρα που ο 33χρονος Ρομαό έχει περίπου τα μισά (13).

Επίσης, ο "Μίλι" ήταν ο κορυφαίος πασέρ του φετινού πρωταθλήματος, έως τώρα, έχοντας περισσότερες από 16 σωστές μεταβιβάσεις σε κάθε ματς και συνολικά, σχεδόν 80 περισσότερες από το 2ο πιο εύστοχο στις μεταβιβάσεις παίκτη του Ολυμπιακού, τον Αντρέ Μάρτινς (274 έναντι 193ών)!

Πάντως και ο Ρομαό δεν τα πήγε καθόλου άσχημα στο συγκεκριμένο τομέα, στο πρώτο του παιχνίδι στο πρωτάθλημα ως βασικός. Εδωσε 7 σωστές πάσες (σχεδόν το 10% της ομάδας του στο ματς), ξεπερνώντας θεωρητικά ποιοτικότερους παίκτες, όπως είναι οι Φορτούνης, Σεμπά (από 6) και Ελιουνούσι (3).

Ο διεθνής με το Τόγκο μεσοαμυντικός έδωσε πολύ θετικά δείγματα γραφής σε τουλάχιστον τρεις ακόμα τομείς, αφήνοντας μάλιστα υποσχέσεις ότι σε αυτούς μπορεί να είναι καλύτερος από τον Μιλιβόγεβιτς και να πάρει περισσότερα ο Ολυμπιακός.

Πρόκειται για τα λάθη, τομέα στον οποίο ο "Μίλι" έγραφε σχεδόν 5,5 σε κάθε ματς και ο Ρομαό έκανε μόλις 2 απέναντι στον Ηρακλή, ενώ 10 συμπαίκτες του είχαν περισσότερα!

Επίσης, ο πρώην βασικός μέσος της Μαρσέιγ έκανε 7 κλεψίματα στο ματς, την ίδια ώρα, που όλοι μαζί οι υπόλοιποι συμπαίκτες του είχαν 10!

Φέτος, ο Μιλιβόγεβιτς είχε κατά μέσο όρο μόλις 2,1 κλεψίματα, ενώ και τα επιτυχημένα του τάκλιν ήταν λιγότερα από ένα σε κάθε παιχνίδι.

Ο Ρομαό ξεκίνησε τη ...σταδιοδρομία του ως βασικός με ένα επιτυχημένο τάκλιν και μόνο ο Μπρούνο Βιάνα είχε καλύτερη παρουσία στο συγκεκριμένο τομέα, με ένα περισσότερο.

Συνεπώς, οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορεί να μην ...τρελαίνονται στην ιδέα ότι ο αντικαταστάτης του αγαπημένου τους, "Μίλι", θα είναι πιθανότατα στο υπόλοιπο της περιόδου ο Ρομαό, όμως ο διεθνής παίκτης με το "καλημέρα" έδωσε πολύ καλά δείγματα γραφής και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνέχεια...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags