Facebook Pixel Νέες συλλήψεις στην Τουρκία
| 2011-07-04 17:39:00

Νέες συλλήψεις στην Τουρκία

Νέες συλλήψεις στην Τουρκία

Συνεχίζεται η έρευνα για τα στημένα στην Τουρκία και οι εξελίξεις είναι άμεσες. Μία μέρα μετά την σύλληψη 50 υπόπτων, ακόμα οκτώ άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση στην γειτονική χώρα από τις αρχές.
 

Μέσα στους 50 που συνελλήθφησαν την Κυριακή (03/07) ήταν ο προέδρος της πρωταθλήτριας Φενερμπαχτσέ, Αζίζ Γιλντιρίμ, με αποτέλεσμα η πολιτική ηγεσία της χώρας να εκφράσει την ανησυχία της για τις καταγγελίες. «Εάν ακόμη και το 5% αυτών των καταγγελιών αποδειχθεί ορθό, είναι πολύ σοβαρό για τον τουρκικό αθλητισμό. Ελπίζω ότι όλο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την κάθαρση» τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, Χουσεΐν Τσελίκ.

Η Φενέρ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι δεν υπάρχει εμπλοκή σε παράνομες πράξεις, ενώ εκφράζεται η πίστη στο δικαστικό σύστημα. «Ολοι θα πρέπει να ξέρουν ότι η Φενερμπαχτσέ δεν ενεπλάκη και δεν θα εμπλακεί ποτέ σε παράνομες δραστηριότητες. Είμαστε υπερήφανοι για το καθαρό και νικηφόρο παρελθόν μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη ανακοίνωση.

Στους υπόλοιπους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνονται ποδοσφαιριστές, γυμναστές, προπονητές και μέλη του διοικητικού συμβουλίου των (συλλόγων της πρώτης κατηγορίας) Σίβασπορ, Εσκισεχίρσπορ και Γκεντσλερμπιρλιγκί. Επίσης, η αστυνομία έκανε έρευνα στα γραφεία της Τραμπζονσπόρ. Τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι, μεταξύ των αναμετρήσεων που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο», ερευνώνται δύο αγώνες της Φενερμπαχτσέ, στις οποίες νίκησε πέρυσι την Εσκισεχίρσπορ και την Σίβασπορ. «Σεισμός 'στημένων' αγώνων στο ποδόσφαιρο» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της Milliyet, στο οποίο δημοσιεύεται και φωτογραφία του Γιλντιρίμ, καθώς τον παίρνει η αστυνομία.

Στο μεταξύ, ο Γιλντιρίμ διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, αλλά δεν έγινε γνωστός ο λόγος. Πάντως, πήρε εξιτήριο και τέθηκε εκ νέου υπό κράτηση. Επίσης, υπό κράτηση βρίσκονται δύο ποδοσφαιριστές της Φενερμπαχτσέ και δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Από την πλευρά της, η Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις αναφορικά με την εκτεταμένη έρευνα και προσθέτει πως οι αναγκαίες δηλώσεις θα γίνουν μόλις ληφθούν οι ακριβείς πληροφορίες από τις σχετικές αρχές. Εάν τελικά η υπόθεση οδηγηθεί στο δικαστήριο και οι συλληφθέντες καταδικαστούν, αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο φυλάκισης, ενώ ενδέχεται να υπάρξει και υποβιβασμός ομάδων.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags