Facebook Pixel Ακούσατε τι είπε ο Βαρούχας για το πέναλτι που ζητάει ο Ολυμπιακός; (ηχητικό)
Ποδόσφαιρο
| 2017-02-09 12:13:00

Ακούσατε τι είπε ο Βαρούχας για το πέναλτι που ζητάει ο Ολυμπιακός; (ηχητικό)

Ακούσατε τι είπε ο Βαρούχας για το πέναλτι που ζητάει ο Ολυμπιακός; (ηχητικό)

Διαβάστε πώς ανέλυσε τις διαιτητικές αποφάσεις στον προημιτελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο, ο Παναγιώτης Βαρούχας.

Ο γνωστός καθηγητής διαιτησίας μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και πήρε θέση για τα σφυρίγματα στο Καραϊσκάκη, λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένα πέναλτι στο ματς, ούτε για τον Ολυμπιακό, ούτε για τον Ατρόμητο.

Όσο για τα οφσάιντ τόνισε ότι όντως έχουν γίνει σημαντικά λάθη από τους βοηθούς σε τρεις φάσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παναγιώτη Βαρούχα στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Βασίλη Βέργη:

-Για τις δηλώσεις του Σάββα Θεοδωρίδη:
«Ο κ.Σάββας είναι ένας εκλεκτός άνθρωπος και δεν θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω τη δήλωσή του. Θυμάμαι την Τεταάρτη που έπαιξε ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη και δεν είχαμε πει τις φάσεις, έπρεπε να έχει δοθεί το πέναλτι στον Φορτούνη. Και την Κυριακή του Μανθάτη είναι πέναλτι, ναι».

-Για την Ξάνθη που ζητάει να πάει στην ΚΕΔ:
«Διαβάζω ότι η Ξάνθη ζητάει να πάει στην Επιτροπή... Κάνω μια πρόταση. Να συγκεντρωθεί η Σούπερ Λίγκα και η ΚΕΔ να πάει εκεί και να κάνουν όλοι τα παράπονά τους. Τώρα αρχίζουν οι ομάδες που παλεύουν για τα πλει-φ ή ομάδες που παίζουν την παραμονή τους να πιέζουν». 

-Για τη χθεσινή διαιτησία του ματς του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο:
«Ο Παπαπέτρου χθες έκανε καλή διαιτησία. Στη φάση που ζητάει πέναλτι ο Ολυμπιακός ο Ζησόπουλος κάνει προβολή, η μπάλα περνάει στην πλάτη του, και την στιγμή που το χέρι του είναι έτοιμο να ακουμπήσει το έδαφος η μπάλα το χτυπάει. Δεν είναι πέναλτι, δεν υπάρχει καμία πρόθεση από τον παίκτη για να χτυπήσει την μπάλα.

Σε άλλη φάση, σε αυτή του Ρέτσου και του Πλατέλλα ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος. Ο Ρέτσος κάνει προβολή με το πόδι και πατάει στο έδαφος. Ο Πλατέλας πατάει το πόδι του Ρέτσου και πέφτει, ούτε και εκεί υπάρχει πέναλτι.

Επίσης υπάρχουν τρεις φάσεις οφσάιντ. Μία στο πρώτο ημίχρονο που κόβει επιθετικό του Ατρομήτου και άλλη μια στο δεύτερο ημίχρονο, είναι λάθος. Η πρώτη φάση είναι από τον δεύτερο βοηθό και η δεύτερη φάση από τον πρώτο βοηθό.

Σε άλλη φάση ο πρώτος βοηθός έχει κάνει λάθος και αφήνει έναν παίκτη της ομάδας του Ατρομήτου, τον Τόνσον από θέση οφσάιντ». 

-Για τις αποφάσεις των βοηθών διαιτητών:
«Ας πούμε ένα παράδειγμα... Ο βοηθός που είχε παίξει τον Παναθηναϊκό στα Γιάννινα, είχε παίξει τα πιο πολλά παιχνίδια σαν βοηθός και είχε πάει πολύ καλά. Σε εκείνο το παιχνίδι δεν έπιανε ούτε βαλσαμωμένο πουλί για να το πούμε έτσι.. Δεν φταίει η Επιτροπή Διαιτησίας. Έβαλε έναν βοηθό που μέχρι τότε είχε πάει καλά και έκανε λάθη.

Όταν ο βοηθός κάνει λάθη, τον αφήνεις έξω και εάν κάνει και πάλι λάθη, τον αφήνεις σπίτι του. Δεν μπορείς να ταλαιπωρείς τον κόσμο.

Να όμως και το άλλο. Άκουσα χθες ότι η Λίγκα ζητάει να κοπούν τα έξοδα για την τριάδα των διαιτητών ενός αγώνα. Δεν γίνεται αυτό. Είτε καλές διαιτησίες θέλουμε είτε όχι. Θα πρέπει, επίσης, ο διαιτητής να επιλέγει τους βοηθούς του όπως και έκαναν τόσο καιρό».  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags