Facebook Pixel Απίστευτες ατάκες Νικοπολίδη για Μπέντο και Μπάρκα!
| 2017-02-15 16:59:00

Απίστευτες ατάκες Νικοπολίδη για Μπέντο και Μπάρκα!

Απίστευτες ατάκες Νικοπολίδη για Μπέντο και Μπάρκα!

Ο τεχνικός της Εθνικής U21, Αντώνης Νικοπολίδης, σε συνέντευξη του στο Sport24Radio μίλησε για όλους και όλα, αλλά προκάλεσαν αίσθηση οι αναφορές του στον προπονητή του Ολυμπιακού και τον κίπερ της ΑΕΚ

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα:

Για τους Ελληνες παίκτες: «Η εθνική δημιούργησε μια φιλοσοφία. Οι Ευρωπαίοι πιο εύκολα θα πάρουν διεθνή αμυντικό, από την Ελλάδα, παρά επιθετικογενείς παίκτες».

Για τις εθνικές ομάδες: «Αυτή την εποχή γίνεται καλή δουλειά στην υποδομή. Τα τελευταία 10 χρόνια γίνεται καλή δουλειά. Μεγάλες ομάδες παίρνουν παιδιά που τα φιλοξενούν στις εγκαταστάσεις, γίνεται σωστή δουλειά, ωστόσο φτάνουμε σε ένα σημείο στα 19 που κολλάει το σύστημα, γιατί είναι δύσκολο να εμπιστευθείς νέα παιδιά».

Για τον Πάουλο Μπέντο που χρησιμοποιεί πολλούς νεαρούς παίκτες: «Νομίζω ότι είναι η δική του φιλοσοφία, γιατί πιστεύει σε αυτό που βλέπει μπροστά του. Εμείς που γνωρίζουμε την πίεση για το αποτέλεσμα της Κυριακής, καταλαβαίνουμε. Εγώ δεν θα το “κανα. Θα έβαζα σιγά-σιγά, έναν ή δύο. Αυτό που κάνει ο Μπέντο εγώ του βγάζω το καπέλο…»

Για το αν είναι επικίνδυνο να “καούν” αυτά τα παιδιά: «Δεν μπορούν να καούν τα παιδιά, ο κόσμος πρέπει να τα στηρίξει. Οχι σε μια αποτυχία να πέσουν όλοι πάνω τους. Καμιά φορά δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Παίρνουμε ξένους, λέμε γιατί 9-10 ξένους. Βάζουμε Ελληνες, γιατί βάζουμε μικρούς. Κάποια στιγμή να καταλάβουμε τι θέλουμε…»

Για το αν χρειάζονται έμπειροι παίκτες δίπλα στους νέους: «Αν δίπλα σε ταλαντούχα παιδιά, βάζεις έμπειρους, θα έχεις διπλό κέρδος. Μήπως όμως είμαστε και πολύ αυστηροί στις κρίσεις μας; Τώρα γίνεται μια προσπάθεια του Ολυμπιακού και του Μπέντο να στηριχτούν ταλαντούχα παιδιά και είμαστε μήπως το ένα, μήπως το άλλο; Αυτός πάντως που παίρνει την απόφαση, έχει και τα κότσια».

Για το αν είναι άδικο που ο Τσόρι δεν χρησιμοποιείται: «Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα βάλω και τον Καμπιάσο στην κουβέντα. Ο Τσόρι δεν είναι το μέλλον. Χωρίς να θεωρώ ότι η συμπεριφορά προς τον παίκτη είναι σωστή. Αυτή όμως είναι η φιλοσοφία του προπονητή, η νοοτροπία του. Το να πάρεις μια τέτοια απόφαση, να πας να παίξεις με τέτοια παιδιά, εγώ πανηγυρίζω, χαίρομαι… Σαν Ελληνας ποδοσφαιριστής και πλέον ως προπονητής, μου αρέσει να προωθήσουμε Ελληνες παίκτες. Και στον Παναθηναϊκό γίνεται μια προσπάθεια τώρα και στον ΠΑΟΚ, αλλά και στον Αστέρα γίνεται μια γενικότερη ελληνοποίηση. Γιατί λέμε ότι κάτι τέτοιο λείπει».

Για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι ομάδες: «Πάλι στο τέλος της χρονιάς θα πάμε σε ξένους παίκτες, γιατί πρέπει να περάσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Καλύτερα να πάρεις 4 ξένους καλούς, παρά εννέα ή 10 αμφιβόλου αξίας. Και οι Ελληνες ποδοσφαιριστές πρέπει να καταλάβουν ότι όλα έχουν πέσει προς τα κάτω. Και να καταλάβουν ότι πρέπει πρώτα να παίξεις και μετά να απαιτήσεις να πληρωθείς καλά».

Για τη θέση που θεωρεί ότι πρέπει να παίζει ο Ρέτσος και ο Ανδρούτσος: «Ο Ρέτσος είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση. Θα τον έβαζα να παίξει αμυντικό χαφ. Στην Κ20 έχει παίξει αρκετά. Οχι δεξί μπακ ή αριστερό. Στόπερ και αμυντικό χαφ είναι η θέση του. Αμυντικό χαφ καλύτερα. Ο Ανδρούτσος δίπλα στον σέντερ φορ, αλλά και δίπλα στον αμυντικό χαφ που τον έβαλε ο Μπέντο είναι επίσης καλός. Στις δικές μας εποχές δύσκολα θα μπορούσες να μπεις μέσα. Βέβαια, στον Παναθηναϊκό υπήρχε μια γενιά Ελλήνων που ήταν τα αφεντικά της ομάδας στα αποδυτήρια, όπως και στον Ολυμπιακό».

Για το αν είχε μπροστά του, ως τερματοφύλακας, νεαρούς παίκτες: «Θα προσπαθούσα να τους συμβουλέψω όσο γίνεται καλύτερα, ιδίως όταν γίνεται ένα λάθος να τους τονώσω το ηθικό. Ο στόπερ αντιμετωπίζει πάντα τον καλύτερο παίκτη της αντίπαλης ομάδας. Και ζητάμε και άλλα πράγματα, να δίνει σωστά την μπάλα, όχι απλά διώξε και κόψε».

Για τα όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό: «Πιέζεται λόγω απώλειας τίτλου, όλο το σύστημα νιώθει πιεσμένο. Πιο πριν ο Παναθηναϊκός είχε μπάτζετ να υπηρετήσει, ήταν δεύτερος. Με τον Στραματσόνι χάθηκε αυτό. Δεν μπορείς να δίνεις τα κλειδιά στον προπονητή και να του λες, φέρε όποιον θέλεις. Πρέπει να έχεις και τμήμα σκάουτινγκ που να φέρνει παίκτες που ταιριάζουν. Ο Παναθηναϊκός ξόδεψε αρκετά φέτος, ήρθαν πάρα πολλοί παίκτες, το μπάτζετ έχει ξεφύγει. Και τώρα ο Λυμπερόπουλος θα μαζέψει την κατάσταση. Βαραίνει το ταμείο και δεν μπορεί να υπηρετήσει το πλάνο. Ο Ουζουνίδης και ο Λυμπερόπουλος μπορούν να βρουν τους παίκτες που χρειάζεται, για να υπηρετήσουν το σύστημα. Σε πρώτη φάση θα κοιτάξουν να είναι η ομάδα στην Ευρώπη ή να κυνηγήσει το Τσάμπιονς Λιγκ και μετά από δύο τρία χρόνια να διεκδικήσει το πρωτάθλημα».

Για τον ΠΑΟΚ: «Μπορεί να πάρει όποιον θέλει, δείχνει σταθερότητα και είναι η ομάδα που μπορεί να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Αν είχε αποτελεσματικότητα, θα ήταν ακόμη πιο ψηλά. Η μοναδική στο μέλλον που μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό. Εχει έτοιμη ομάδα, αν πάρει και δύο-τρεις καλούς ποδοσφαιριστές, θα μπορεί να γίνει διεκδικητής του τίτλου».

Για τις συχνές αλλαγές προπονητών: «Το να αλλάζεις προπονητής είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί. Ο Ολυμπιακός το πλήρωσε και το είδαμε στο ματς με την Αρούκα, όπου πέρασε δύσκολες καταστάσεις. Με το να αλλάζεις προπονητή, αλλάζεις φιλοσοφία και στρατηγική. Αλλη με τον Κετσπάγια, εντελώς διαφορετική με τον Χιμένεθ. Η λογική πάμε για πρωτάθλημα στην ΑΕΚ δεν ήταν σωστή. Πλέον οι παίκτες αισθάνονται πιο άνετοι και χτίζουν την ομάδα για το μέλλον. Πιστεύω πως έχουν βάλει στόχο το κύπελλο και κυνηγούν τα πλέι οφ».

Για τα λάθη που κάνουν οι τερματοφύλακες στην Ελλάδα: «Τερματοφύλακας χωρίς λάθος δεν γίνεται. Περισσότερο από ανασφάλεια του προπονητή γίνονται οι αλλαγές. Πρέπει να στηρίζεται ο τερματοφύλακας στις κακές στιγμές και στα λάθη. Το να δεχτεί ένα, δύο γκολ δεν μου λέει τίποτα. Το να τον εμπιστεύεσαι εσύ και οι παίκτες είναι το σημαντικό».

Για το επίπεδο των Ελλήνων τερματοφυλάκων και το επίπεδο στην Εθνική Κ20: «Εγώ πιστεύω πως έχουμε ταλέντο στους τερματοφύλακες . Στην Κ20 είμαι σε επίπεδο εύρεσης τερματοφυλάκων. Και ο Καρνέζης, και Καπίνο και ο Μπάρκας είναι πολύ καλοί παίκτες. Ο Μπάρκας ξεκίνησε εδώ και δύο μήνες και παίζει καλά».

Για τον Μπάρκα: «Δεν είναι έτοιμος ο Μπάρκας και στην ΑΕΚ θα δημιουργηθεί. Η ΑΕΚ αγόρασε προοπτική και όχι έναν έτοιμο παίκτη. Ο Χιμένεθ πιστεύει τον Μπάρκα, ενώ ο Κετσπάγια πίστευε τον Ανέστη. Οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να αποθεώνουν τον τερματοφύλακα στα καλά του και στην άσχημη στιγμή να τον κράζουν. Πρέπει να τον περάσει ο κόουτς και να τον στηρίξουν, όπως έκανε ο Παναθηναϊκός με τον Καρνέζη».

Για το ποιος είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας: «Ο καλύτερος τερματοφύλακας τώρα είναι ο Νόιερ, βλέπεις ένα θηρίο μπροστά σου, με αυτή την ταχύτητα και την ευλυγισία και δεν μπορείς να βρεις χώρο με τίποτα».

Για τις στιγμές που θυμάται πιο έντονα: «Οι Τσέχοι στον ημιτελικό του 2004 ήταν πιο συγκεντρωμένοι από όλους. Δεν είχαμε κάνει καμία φάση. Ήταν άλλο επίπεδο. Επίσης θυμάμαι στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όπου αν είχε δώσει το πέναλτι στον Ολιζαντεμπε ο διαιτητής, θα είχαμε φτάσει στον ημιτελικό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags