Facebook Pixel Από την επέτειο στο αδιέξοδο
| 2011-07-05 13:17:00

Από την επέτειο στο αδιέξοδο

Από την επέτειο στο αδιέξοδο

Ο Nίκος Κατσαρός σχολιάζει το αδιέξοδο στην ΕΠΟ όσον αφορά το θέμα των αδειοδοτήσεων.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Ενδιαφέρουσα προβλέπεται η εβδομάδα αυτή ως προς τις εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ξεκίνησε χθες, Δευτέρα, με μια επέτειο που μας έφερε μελαγχολικές σκέψεις. Επτά χρόνια μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την εθνική μας ομάδα στα γήπεδα της Πορτογαλίας, το ελληνικό ποδόσφαιρο «αναστενάζει» στα γραφεία των εισαγγελέων και στις δικαστικές αίθουσες, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι είμαστε ικανοί για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο.

Μέσα στην εβδομάδα αυτή θα κριθεί πιθανότατα και η περίπτωση της συγχώνευσης της Καβάλας με τον Ηρακλή. Μια υπόθεση που ποτέ δεν θέλησα να πιστέψω ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Από την πρώτη ημέρα που βγήκε στο φως της δημοσιότητας, αλλά και μετά την «έγκρισή» της από τη γενική συνέλευση του Ηρακλή, θεωρούσα αδιανόητο να υλοποιηθεί αυτό το εξάμβλωμα.

Ισως επειδή παραμένω ρομαντικός, ήμουν βέβαιος ότι υπάρχουν ακόμη στον ιστορικό Ηρακλή άνθρωποι με ήθος και αξιοπρέπεια, που θα αντισταθούν στις πανικόβλητες πρωτοβουλίες κάποιων νεόκοπων παραγόντων του συλλόγου, που νόμισαν ότι τον «σώζουν» και συγχρόνως απαλλάσσονται στα μάτια των οπαδών τους από τις δικές τους ευθύνες για το κατάντημά του. Οπως επίσης πίστευα ότι και ο κόσμος της Καβάλας θα ξεσηκωθεί επιτέλους και θα αντισταθεί στην εξαφάνιση της ομάδας από τη γνωστή οικογένεια.

Αν προσθέσουμε ότι το όλο θέμα δημιουργήθηκε σε μια στιγμή που έχουν δραστηριοποιηθεί επιτέλους και τα αντανακλαστικά της πολιτείας, με αφορμή τα σκάνδαλα με τα «στημένα» παιχνίδια, θεωρώ ότι τελικά θα ματαιωθεί αυτό το επαίσχυντο «ντιλ».

Τέλος, φαίνεται ότι «τρέχει» με ταχείς ρυθμούς η επεξεργασία από την αθλητική Δικαιοσύνη του υλικού που έχει στα χέρια της για τα «στημένα» παιχνίδια, τη χειραγώγηση ορισμένων αγώνων και η έρευνα του ΣΔΟΕ, οπότε είναι πιθανόν να έχουμε τις πρώτες παραπομπές.

Αυτό που δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί είναι το θέμα των αδειοδοτήσεων, από το οποίο εξαρτάται η διαμόρφωση των επαγγελματικών κατηγοριών για τη νέα περίοδο. Ενα θέμα που έχει δημιουργήσει αδιέξοδο στην ΕΠΟ και είμαι περίεργος να δω πώς θα το ξεπεράσει.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags