Facebook Pixel "Ν+Ρ+Π=Φ-Φ/2"
| 2011-07-05 13:32:00

"Ν+Ρ+Π=Φ-Φ/2"

"Ν+Ρ+Π=Φ-Φ/2"

Ας προσθέσουμε. Νεϊμάρ συν Ρομπίνιο συν Πάτο ίσον Ρονάλντο μείον μισό Ρονάλντο. Τόσο απλά. Μαθηματικός τύπος θα έπρεπε να γίνει.

Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.

Να διαβάζεις ότι «Ν+Ρ+Π=Φ-Φ/2» και να το έχεις ως θεώρημα. Ως κάτι που ισχύει. Οπου Φ το «φαινόμενο» φυσικά.

Ο (κανονικός, όχι ο Κριστιάνο) Ρονάλντο. Ας αξιολογήσουμε κιόλας. Αν ο Νεϊμάρ κοστίζει σαράντα πέντε εκατομμύρια ευρώ, τότε αισθανόμαστε ηλίθιοι που κατά τη δημοσιογραφική καριέρα (λέμε τώρα) μας κάναμε δύο τεράστια λάθη: 1) Δεν αναθέσαμε τα δικαιώματά μας σε ατζέντη και 2) Δεν επιδιώξαμε να γίνεται πλύση εγκεφάλου στη μάζα με την πάρτη μας. Ισα με δέκα φορές παραπάνω χρήματα θα κερδίζαμε.

Εν μέσω σοβαρού και αστείου, σε συζήτηση που είχαμε με συναδέλφους του τμήματος, λέγαμε ότι, αν ο Νεϊμάρ θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής ικανός να αγωνίζεται σε ομάδα με το βεληνεκές (και τις απαιτήσεις κ.λπ.) της Ρεάλ Μαδρίτης, θα πρέπει να δεχτεί πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος κάθε προπόνησης να τον δέρνουν. Τόση ασοβαρότητα, τέτοια ελαφρότητα, τέτοιο στυλ «εγώ είμαι και σας έχω όλους για πλάκα», που θα έκανε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να αισθανθεί ερασιτέχνης, είχαμε καιρό να παρατηρήσουμε.

Το παιδάκι, γιατί παιδάκι είναι, ουδεμία σχέση με σοβαρό ποδοσφαιριστή, είναι για να τον πάρει η EA και να φτιάξει τρεις τέσσερις καινούργιες ντρίμπλες για το επόμενο ποδόσφαιρο που θα βγάλει για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή τις παιχνιδομηχανές.

Σε εθνική ομάδα (Βραζιλία) που είναι γεμάτη προσωπικότητες και σοβαρούς ποδοσφαιριστές στο χώρο της άμυνας υστερεί πολύ σε προσωπικότητα στη μεσαία γραμμή και είναι τελείως μα τελείως αναξιόπιστη και ασόβαρη επιθετικά, ο Νεϊμάρ είναι η κορύφωση του προβλήματος.

Αν η Ρεάλ Μαδρίτης δώσει πάνω από δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ για αυτόν, θα έχει εγκληματίσει. Αν η πραγματική αξία του είναι σαράντα πέντε εκατομμύρια ευρώ, τότε ο Μέσι κοστίζει ένα δισεκατομμύριο και ο Κριστιάνο Ρονάλντο επτακόσια εκατομμύρια. Ξεκάθαρα πράγματα.

Και για να πάμε και στη γενική εικόνα, οι τρεις της επιθετικής γραμμής της Βραζιλίας (Νεϊμάρ, Πάτο, Ρομπίνιο) με το ζόρι φτάνουν (ως συνολική παρουσία) τον Ρονάλντο στα καλά του. Οταν απ' τους τρεις ο Πάτο είναι ο περισσότερο αξιόπιστος εκτελεστικά, καταλαβαίνετε το πρόβλημα.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags