Facebook Pixel Νίκη- μισή πρόκριση με "χρυσές" αλλαγές η Γιούβε! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-02-23 00:36:00

Νίκη- μισή πρόκριση με "χρυσές" αλλαγές η Γιούβε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκη- μισή πρόκριση με "χρυσές" αλλαγές η Γιούβε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Γιουβέντους δυσκολεύτηκε κόντρα στην Πόρτο των δέκα, είδε κανονικό γκολ της να ακυρώνεται, αλλά τελικά "χτύπησε" δυο φορές με τους νεοεισελθόντες Πιάτσα-Άλβες και ουσιαστικά έκλεισε από απόψε θέση στους "8"!

Toπαιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό ούτε πολλές φάσεις στο πρώτο μέρος. Η Γιουβέντους μπήκε αρκετά συντηρητικά στην αναμέτρηση με σκοπό να περιορίσει την Πόρτο, ενώ και οι Δράκοι δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των Ιταλών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 23’ για τη Γιουβέντους με τον Ντιμπάλα να σουτάρει άουτ από καλή θέση στα όρια της περιοχής. Ο Άλεξ Τέγες έκανε μεγάλη ανοησία καθώς… κατάφερε να αποβληθεί με δυο κίτρινες κάρτες στο 25’ και στο 27’!

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Πόρτο κλείστηκε ακόμα περισσότερο προσπαθώντας να κρατήσει το μηδέν. Τα κατάφερε στο 39’ χάρη στην κλάση του Κασίγιας, ο οποίος έκανε φοβερή απόκρουση σε σουτ του Ιγκουαΐν που κόντραρε, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου χρειάστηκε τη συμβολή της τύχης. Ο Ντιμπάλα έπιασε πολύ δυνατό αριστερό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με σοβαρό διαιτητικό λάθος κάτα της Γιουβέντους. Μετά από κάθετη πάσα στο 47’ ο Ντιμπάλα έκανε το κοντρόλ και σκόραρε με αριστερό σουτ, αλλά υποδείχθηκε κακώς σε θέση οφσάιντ! Hμοναδική στιγμή, στην οποία η Πόρτο κατάφερε να απειλήσει ήταν στο 48’ με την κεφαλιά του Ερέρα να περνάει λίγο άουτ, με την κυριαρχία της Γιούβε να συνεχίζεται.

Στο 66’ οι Ιταλοί έχασαν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία με το φαλτσαριστό σουτ του Ιγκουαΐν, ωστόσο στο 72’ δικαιώθηκαν για την υπεροχή τους με τη… συνδρομή του Λαγιούν. Ο Μεξικανός αμυντικός προσπάθησε να διώξει μια κάθετη μπαλιά του Ντιμπάλα, αλλά άθελά του έστρωσε την μπάλα στον Πιάτσα. Αυτός σκόραρε με «ξερό» δεξί σουτ και γίνεται η «χρυσή» αλλαγή του Αλέγκρι!

Σα να μην έφτανε αυτό για την Πόρτο, οι Ιταλοί διπλασίασαν μόλις δυο λεπτά αργότερα χάρη σε ακόμα μια αλλαγή. Στο 74’ ο Άλβες εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Σάντρο, κοντρόλαρε με το στήθος και πλάσαρε πέφτοντας για το τελικό 2-0!

Η Γιουβέντους είχε την ευκαιρία να πετύχει και τρίτο γκολ στο 87’, αλλά το σουτ του Κεντίρα μετά από τρομερή εναλλαγή της μπάλας με τον Ιγκουαΐν και τον Πιάτσα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Πόρτο (Νούνο Εσπίριτο Σάντο):Κασίγιας, Περέιρα, Μαρκάνο, Τέγες, Φελίπε, Ντανίλο, Μπραχίμι (73’ Ζότα), Νέβες (61’ Κορόνα), Ερέρα, Αντρέ Σίλβα (30’ Λαγιούν), Σοάρες

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ (73’ Άλβες), Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Κουαδράδο (67’ Πιάτσα), Ντιμπάλα (86’ Μαρκίζιο), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν
 

 

Порту - Ювентус 0:2. Обзор матча. Лига Чемпионов 2016/17. 1/8 финала. 1-й матч. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags