Facebook Pixel Αγάς στην Τουρκία με Καρίμ ο Θρύλος! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2017-02-23 20:52:00

Αγάς στην Τουρκία με Καρίμ ο Θρύλος! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αγάς στην Τουρκία με Καρίμ ο Θρύλος! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ολυμπιακός παίζοντας εκπληκτικά πέρασε… αέρα από την Οσμανλίσπορ με 3-0, με γκολ των Ανσαριφάρντ (2) – Ελιουνούσι και έφυγε για τους «16». Σούπερ Φορτούνης, καλό κοουτσάρισμα Μπέντο!

Πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός στην Άγκυρα κόντρα στην Οσμανλίσπορ και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τη φάση των «16» του Europa League! Οι Ερυθρόλευκοι προβλημάτισαν στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο «ξύπνησαν», έβγαλαν την ποιότητά τους και πήραν θριαμβευτική νίκη-πρόκριση με 3-0 χάρη σε 2 γκολ του Ανσαριφάρντ και ένα του Ελιουνούσι! Πλέον, οι Ερυθρόλευκοι περιμένουν την αυριανή κλήρωση για να μάθουν τον αντίπαλό τους στην επόμενη φάση.

Έτσι παρατάχθηκε

Ο Πάουλο Μπέντο κατέβασε τον Ολυμπιακό με το συνηθισμένο 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Λεάλι με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μποτία-Ντα Κόστα. Δεξιά στην άμυνα ξεκίνησε ο Φιγκέιρας και αριστερά ο Σισοκό. Στον άξονα κινούνταν ο Μάρτινς και ο Ρέτσος με τον Φορτούνη μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Στο δεξί «φτερό» της επίθεσης ήταν ο Ελιουνούσι, στο αριστερό ο Σεμπά και στην κορυφή ο Ανσαριφάρντ.

Το ματς

Κακή επιθετική λειτουργία, τη γλίτωσε στα μετόπισθεν

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία της αναμέτρησης. Μόλις στο 3’ οι Ερυθρόλευκοι εκτέλεσαν κόρνερ με πάσα, ο Φορτούνης έκανε μια ντρίμπλα και γύρισμα με το αριστερό, αλλά ο Ντα Κόστα δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε και έστειλε την μπάλα άουτ. Το ματς πήρε αρκετά γρήγορο ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με τους Τούρκους να απαντούν άμεσα με δικές τους ευκαιρίες. Στο 7’ Ο Μπιφουμά πήρε κεφαλιά μετά από κόρνερ, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, ενώ στο 12’ χάθηκε μεγάλη στιγμή για την Οσμανλίσπορ αφού ο Γουεμπό αστόχησε για εκατοστά με προβολή από γύρισμα του Μπιφουμά.

Παρά το καλό του ξεκίνημα, η απόδοση του Ολυμπιακού έπεσε και οι Τούρκοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα, στο 18’ έχασαν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία εκμεταλλευόμενοι ένα παιδικό λάθος της «ερυθρόλευκης» άμυνας. Ο Μπιφουμά πήρε την μπάλα από κάθετη πάσα, σούταρε και ο Μποτία έβαλε την κόντρα. Στη συνέχεια, όμως, ο Ισπανός γύρισε παρακινδυνευμένα στον Λεάλι, ο Γουεμπό τον κόντραρε και για καλή τύχη του Ολυμπιακού η μπάλα δεν πήρε πορεία προς το τέρμα!

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά και οι Πειραιώτες ισορρόπησαν το παιχνίδι, αλλά παρουσίασαν επίσης πολύ προβληματική επιθετική λειτουργία. Ο Ανσαριφάρντ ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της ομάδας, αλλά όντας απελπιστικά μόνος στις περισσότερες φάσεις, έδινε την εντύπωση ότι παλεύει με… τα θηρία! Το κοινό της Οσμανλίσπορ «ξύπνησε» ξανά στο 40’ με τους Τούρκους να χάνουν διπλή ευκαιρία. Αρχικά, ο Εντιαγέ σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Μποτία έβαλε σωτήρια την κόντρα, όμως η μπάλα κατέληξε στον Γουεμπό που σούταρε άουτ από πολύ κοντά. Ο Ολυμπιακός απάντησε δυο λεπτά αργότερα. Ο Μποτία πέρασε υπέροχη μπαλιά στον προωθημένος Φιγκέιρας, αυτός μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, γύρισε προς το τέρμα και ο Tσιουριουκσού απομάκρυνε σχεδόν πάνω στη γραμμή.

Βρήκε το «χρυσό» γκολ με Καρίμ!

Ο Καρίμ Ανσαριφάνρντ δικαιώθηκε για την πολύ καλή του απόδοση πετυχαίνοντας το γκολ που έδωσε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στον Ολυμπιακό. Ο Ιρανός έφτιαξε μια πολύ καλή ευκαιρία για τον Ελιουνούσι στο 46’ με το σουτ του Νορβηγού να κοντράρει και από το κόρνερ που προέκυψε, ήρθε το γκολ για τους Ερυθρολεύκους. Από την εκτέλεση του Σεμπά στο 47’, ο Μποτία πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ανσαριφάρντ πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κοντινή προβολή με το δεξί άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό!

Πάνω-κάτω η μπάλα

Ο Ολυμπιακός θέλησε να εκμεταλλευτεί το μούδιασμα των Τούρκων μετά το γκολ και παραλίγο να πετύχει άμεσα και δεύτερο τέρμα. Στο 52’ οι Πειραιώτες βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Ελιουνούσι σούταρε από τα όρια της περιοχής με το δεξί και ο Καρτσεμάρσκας έκανε πολύ καλή επέμβαση. Μόλις δυο λεπτά αργότερα, χρειάστηκε να κάνει το ίδιο και ο Λεάλι, ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση σε φαλτσαριστό σουτ του Ρεγκατέν. Οι Τούρκοι σπατάλησαν ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία στο 63’,  με τον Εντιαγέ να κάνει κάκιστο τελείωμα απέναντι από τον Λεάλι μετά από κάθετη του Γουεμπό. Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό, ο Σεμπά τον… μιμήθηκε στο 67’ σουτάροντας άουτ με το αριστερό σε τετ α τετ από εξαιρετική μπαλιά του Φορτούνη!

Το «κλείδωσε» με γκολάρα!

Ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» ουσιαστικά την πρόκριση με ένα πολύ όμορφο γκολ στο 70’ Οι παίκτες του Μπέντο βγήκαν στην κόντρα, ο Φορτούνης πέρασε στον Ανδρούτσο, αυτός έκανε φανταστική προσποίηση και γύρισμα με το αριστερό για τον Ελιουνούσι, Αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 με κοντινή κεφαλιά δίνοντας το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς στον πάγκο της ομάδας!

Στο 75’ ο Νορβηγός είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα, αλλά ο Καρτσεμάρσκας έκανε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του, όπως και 79’, όταν στέρησε από Ανσαριφάρντ ένα «σίγουρο» γκολ από τη μικρή περιοχή μετά από παράλληλη σέντρα του Φορτούνη! Δευτερόλεπτα πριν, είχαν και οι Τούρκοι μια καλή στιγμή, αλλά ο Λεάλι είπε «όχι» σε σουτ του Εντιαγέ. Στο 85’ ο Ανσαριφάρντ έχασε την μπάλα σε επικίνδυνο σημείο, η μπάλα έφτασε στον Γουεμπό και αυτός έκανε άθλιο τελείωμα πάνω στον Λεάλι, όντας ολομόναχος με τον Ιταλό.

Θρίαμβος με Ανσαριφάρντ!

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη σπουδαία νίκη του στην Άγκυρα με «κερασάκι στην τούρτα» το δεύτερο γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ. Αυτό επετεύχθη στο 86’, με τον Ιρανό να παίρνει το «ριμπάουντ» από απόκρουση σε σουτ του Σεμπά και να γράφει το τελικό 3-0 με κεφαλιά!

Οσμανλίσπορ (Μουσταφά Ακτσάι):Καρτσεμάρσκας, Βρσάγεβιτς, Γουεμπό, Εντιαγέ, Τιάγκο Πίντο (67’ Μοχάμεντ), Ρεγκατέν (75’ Ντελάρζ), Προχάτσκα, Μούσα Κατζιράν (74’ Μεχμέτ), Μπιφούμα, Νούμαν Τσιουρουκτσίου, Μαχέρ

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο):Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Μάρτινς (65’ Ανδρούτσος), Ρέτσος, Φορτούνης (86’ Ρομαό), Ελιουνούσι (81’ Μανθάτης), Σεμπά, Ανσαριφάρντ

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags