Facebook Pixel «Δεν μεγάλωσε τη λίμνη. Τέλος»
| 2011-01-14 03:25:00

«Δεν μεγάλωσε τη λίμνη. Τέλος»

«Δεν μεγάλωσε τη λίμνη. Τέλος»

Ο Γιώργος Χελάκης σχολιάζει με τον δικό του τρόπο την ανακοίνωση του Ντέμη Νικολαΐδη, του καταλογίζει τις ευθύνες που του αναλογούν και προβλέπει πως όσα βγουν από τον διαχειριστικό έλεγχο, δεν θα τον αφορούν.

Οι μακροσκελείς ανακοινώσεις έχουν τον κίνδυνο να μη διαβαστούν προσεκτικά ή να μην επικεντρώσουν το ενδιαφέρον εκεί που επιθυμεί ο συντάκτης τους. Η παρατήρηση είναι δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος και η πιθανότητα να τη λάβει υπόψη του ο Ντέμης Νικολαΐδης στην επόμενη τοποθέτησή του αμελητέα. H ουσία είναι ότι καταναλώθηκαν πολλές λέξεις χωρίς να ειπωθούν τόσα πολλά άγνωστα μέχρι τώρα πράγματα.

Ο Ντέμης είχε, κατά τη γνώμη μου, να μιλήσει με ονόματα για τους μετόχους που ζητούσαν όλα αυτά τα «χαριτωμένα». Επρεπε να το κάνει για να μην πέφτουν σκιές στους υπόλοιπους, για να μην τους πάρουμε στο «ψιλό» δηλαδή...

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μακροσκελής ανακοίνωση βγαίνει εν όψει της δημοσιοποίησης του διαχειριστικού ελέγχου. Επιτρέψτε μου δε την εκτίμηση ότι ο έλεγχος δεν στήνει τον Νικολαΐδη στον τοίχο, όπως επιθυμούν ορισμένοι και έχουν από καιρό σπεύσει να προαναγγείλουν. Γιατί είναι άλλο πράγμα να εκτιμάς ότι ένας πρόεδρος είναι πετυχημένος ή όχι κι άλλο αν έχει βουτήξει το δάχτυλό του στο μέλι. Οι ΑΕΚτσήδες που τους έτυχε να έχουν πρόεδρο στην ομάδα τους τον Μάκη Ψωμιάδη φαντάζομαι ότι καταλαβαίνουν τη διαφορά.

Ο Ντέμης βρίσκεται σήμερα στο στόχαστρο πολλών επειδή η ΑΕΚ δεν πήρε πρωτάθλημα τη χρονιά 2007-08. Δεν το πήρε γιατί η Καλαμαριά έβαλε με τον Ολυμπιακό τον Βάλνερ και έχασε ύστερα από δικαστικές μάχες το ματς στα χαρτιά.

Ορισμένοι κάνουν ότι δεν το θυμούνται, δικαίωμά τους. Αν η ΑΕΚ που είχε αυξήσει τη χρονιά εκείνη τα έξοδά της για να χτυπήσει το πρωτάθλημα το κατακτούσε, όπως της άξιζε αγωνιστικά, όλοι οι επικριτές του Νικολαΐδη θα είχαν σωπάσει. Και γιατί επιτέλους η «Ενωση» θα κατακτούσε τον τίτλο και γιατί η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα εξαφάνιζε τη ζημία. Γιατί πρόκειται περί ζημίας και όχι ελλείμματος. Έλλειμμα έχουμε όταν κάποιος βάζει το χέρι του στο ταμείο. Μέχρι και σήμερα δεν έχει βγει μέτοχος να πει ότι διαφώνησε να αυξηθεί το μπάτζετ ώστε να διεκδικήσει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση αυτή δεν ήταν μόνο του Ντέμη.

Οι λόγοι για τους οποίους ο Νικολαΐδης εγκατέλειψε την προεδρική καρέκλα επιδέχονται πολλών ερμηνειών. Από τη στιγμή, πάντως, που διαπίστωσε ότι δεν απολαμβάνει την εκτίμηση των μετοχών έπρεπε για λόγους εντιμότητας και δεοντολογίας να παραιτηθεί.

Έπρεπε, επίσης, ορισμένα πράγματα αντί να μας τα λέει με «δόσεις» να μας τα πει μια και καλή.

Να ξεμπερδεύει και να ξεμπερδεύουμε. Οχι να αφήνει να κυκλοφορούν διάφορα και μετά να εμφανίζεται ως πανταχόθεν βαλλόμενος για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Τώρα, αν έδωσε παραπάνω λεφτά στον Φοίβο για να γράψει αυτή την κουταμάρα ως ύμνο της ΑΕΚ, λίγο ενδιαφέρει. Πιθανότατα αν πήγαινε στον Θεοφάνους να του έπαιρνε τα μισά...

Ο Ντέμης έχασε τη μάχη της ουσίας και των εντυπώσεων στις λεπτομέρειες. Σ' ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός το έχασε στο γήπεδο και το πήρε στα χαρτιά. Ο.Κ. Αν ο διαχειριστικός έλεγχος βγάλει κάτι εις βάρος του, τότε να ακολουθήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Επί του παρόντος, άδικα γεμίζει σελίδες για να ανατρέψει τις εις βάρος του εντυπώσεις. Καλύτερα να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του, γνωρίζοντας ότι έχασε τον χρόνο του, τα λεφτά του κι ένα μέρος από την αξιοπρέπειά του αναγκασμένος να φωνάζει στα αυτιά ορισμένων που δεν ενδιαφέρονται να ακούσουν.

Οσο για πρόεδρος, ας το παραδεχτεί, να τελειώνουμε, ότι δεν τη μεγάλωσε τη λίμνη...  


Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags