Facebook Pixel Αν δεν «φτιάξει» τον Χιμένεθ, δεν θα κάνει την έκπληξη
| 2011-07-06 19:10:00

Αν δεν «φτιάξει» τον Χιμένεθ, δεν θα κάνει την έκπληξη

Αν δεν «φτιάξει» τον Χιμένεθ, δεν θα κάνει την έκπληξη

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την ΑΕΚ και τον Χιμένεθ, που αν είναι "φτιαγμένος" τη νέα σεζόν, τότε η "Ένωση" θα μπορέσει να πάει πολύ καλύτερα από την περσινή χρονιά.

Μου εξηγούσαν το πλάνο και τον στόχο που έβαλε μπροστά της η ΑΕΚ στη διάρκεια των τελευταίων μηνών και ειδικά από τη στιγμή που αποφάσισε να συνεχίσει να ματώνει οικονομικά για να κρατήσει στον πάγκο της έναν προπονητή-πολυτέλεια, που της κοστίζει περίπου 1,8 εκατ. ευρώ (μαζί με συνεργάτες και φόρους). Σε μια εποχή που ζει αναγκασμένη να ρίξει το κόστος της κατά τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ, η ΠΑΕ ΑΕΚ αποφάσισε να συνεχίσει να κρατά το χέρι του Μανόλο Χιμένεθ.

Και επειδή κατάφερε, στη συνέχεια, να τον πείσει να παραμείνει κοντά της, να σχεδιάσει τη σεζόν και εργαστεί γι' αυτήν, προσπάθησα να αντιληφθώ αν σκοπεύει να κάνει, αν κάνει η ΑΕΚ ό,τι μπορεί προκειμένου να τον έχει ήρεμο και γεμάτο εμπιστοσύνη προς το ρόστερ που θα έχει σχηματιστεί την ημέρα που θα μπει στο αεροπλάνο για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Διότι αυτό ακριβώς είναι το κλειδί για την ΑΕΚ 2012: αν βάλει «φτιαγμένο» τον προπονητή της στο αεροπλάνο, δημιουργεί στον εαυτό της την προοπτική να κάνει καλύτερη σεζόν από την περσινή και μάλιστα σε μία εποχή χαμηλών προσδοκιών. Αν δεν το καταφέρει αυτό, να έχει φτιαγμένο τον Χιμένεθ, θα έχει κάνει μια τρύπα. Οχι μόνο στο νερό, αλλά και στο ταμείο της.

Ο συντελεστής δυσκολίας του εγχειρήματος είναι πολύ μεγάλος: η ΑΕΚ προσπαθεί να ικανοποιήσει τον Χιμένεθ την ίδια ώρα που επιχειρεί να φτάσει τον προϋπολογισμό της από τα περίπου 16,3 εκατ. ευρώ στα 11 ή και τα 10,4 εκατ. ευρώ. Ο Ισπανός αντιλαμβάνεται και κατανοεί ότι αυτή η υποχρέωση για μείωση κόστους ζωής του ρόστερ δεν επιτρέπει ακριβά ψώνια. Και επειδή βλέπει ότι το ίδιο συμβαίνει και στα διπλανά ελληνικά μαγαζιά, καταλαβαίνει, προσαρμόζεται και εξοικειώνεται με την ιδέα ότι πρέπει να φτιάξει ομάδα και όχι να συναρμολογήσει μια 11άδα από επιδέξιους ποδοσφαιριστές.

Ο Χιμένεθ, που είναι online με τον Σταύρο Αδαμίδη, τον Αρναρ Γκρέταρσον, τον Τόνι Σαβέβσκι και το υπόλοιπο τιμ που δουλεύει για να του φτιάξει ρόστερ, ξέρει καλά ότι πλέον περιμένει τον Ισλανδό Χέλγκασον, έναν επιθετικό και έναν τερματοφύλακα. Αντιλαμβάνεται ότι έτσι όπως είναι τα οικονομικά της, η ΑΕΚ δεν μπορεί να του κάνει τη χάρη να προσθέσει και τον Ακόστα των 8 εκατ. ευρώ σε υπεραξία, των 700+ χιλιάδων ευρώ ετησίως σε αποδοχές, με τη Σεβίλλη να μην καλύπτει μέρος του συμβολαίου του. Σύμφωνα με τις περιγραφές, ο Ισπανός κλείνει τις συζητήσεις με την αισιοδοξία ότι η νέα έκδοση της ΑΕΚ θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Αν έτσι πιστεύει, αν έτσι νιώθει, ο Χιμένεθ τής επιτρέπει της ΑΕΚ να ελπίζει ότι θα είναι καλύτερη. Αν δεν νιώσει έτσι ο Ισπανός την πρώτη ημέρα που θα ξαναφορέσει τη φόρμα, η ΑΕΚ θα πρέπει να το ξανασκεφτεί. Και είτε να βρει τρόπο να τον ικανοποιήσει, είτε να τον αντικαταστήσει. Με έναν ξενερωμένο Χιμένεθ η ΑΕΚ δεν θα πάει πουθενά.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags