Facebook Pixel "Δεν θέλω να γίνω ο Δήμαρχος που θα διώξει την ΑΕΚ από τη Ν.Φιλαδέλφεια"!
| 2017-03-07 15:33:00

"Δεν θέλω να γίνω ο Δήμαρχος που θα διώξει την ΑΕΚ από τη Ν.Φιλαδέλφεια"!

"Δεν θέλω να γίνω ο Δήμαρχος που θα διώξει την ΑΕΚ από τη Ν.Φιλαδέλφεια"!

Επεισοδιακή, χωρίς να εκτραχυνθεί η κατάσταση, ήταν η συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Ν.Φιλαδελφείας, Άρη Βασιλόπουλου

Διαβάστε εδώ το πρώτο κομμάτι της συνέντευξης

Για το που κατηγορεί τις συγκεντρώσεις των οπαδών της ΑΕΚ: «Ο όρος λιντσάρισμα περιγράφεται ως κάτι πριν την άσκηση βίας. Ας δοθούν βίντεο από κάμερες ασφαλείας για να δουν όλοι τι έγινε. Όταν κατηγορούμαστε για ψεύτες, τότε θα πρέπει να το δει όλη η Ελλάδα. Επιλέξαμε να ασκήσουμε μία μήνυση για τις φθορές στο αυτοκίνητο. Κατηγορηθήκαμε ως ρουφιάνοι γιατί αναγνωρίσαμε κάποιον κόσμο. Αλλά δεν κάναμε μήνυση σε αυτούς, παρά μόνο για τις φθορές στο αυτοκίνητο και ξεκίνησε μεγάλη ένταση. Θέλετε να ξανακάνουμε μηνύσεις για να υπάρχει κλίμα εντάσεων;».

Για το αν το γήπεδο θα ανοίξει κερκόπορτα εμπορικής χρήσης του άλσους: «Ένα γήπεδο για να έχει βιωσιμότητα πρέπει να έχει και άλλες χρήσεις. Στο υπαρκτό σχέδιο δεν υπάρχουν. Τυχαίνει να γνωρίζουμε όμως ότι από το 2011 υπάρχει μια προσπάθεια που γίνεται στην περιοχή της Columbia και ότι υπάρχουν σχέδια εμπορικής χρήσης της περιοχής. Τροποποιούνται δηλαδή χρήσεις γης στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά δεν μπορούμε να πούμε κάτι αυτή τη στιγμή γιατί ενώ το γνωρίζουμε δεν έχουμε τις αποδείξεις».

Για το ποια είναι η καλύτερη λύση για την ανέγερση του γηπέδου: «Ζητάμε ό,τι ζητάμε, μπορούν να υλοποιηθούν και να προχωρήσει το γήπεδο. Δεν έχουμε εμείς αποφασιστικό ρόλο στη δημιουργία του γηπέδου,. Εμείς θα διεκδικούμε κάποια πράγματα για το καλό της πόλης μας. Το γήπεδο πρέπει να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους και να το αγκαλιάσουν όλοι οι πολίτες της πόλης μας».

Για το αν είναι πολιτική πράξη μια νέα προσφυγή στο ΣτΕ: «Αυτό που είπα είναι ότι ο δήμος έχει κάποια αιτήματα. Λέμε πως αυτά θα διεκδικήσουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε πολιτικά για να γίνουν πράξη για το καλό της πόλης μας. Αν εννοούσα νομικά θα ανέφερε τη λέξη “νομικά”».

Για το αν υπάρχουν φόβοι για επεισόδια και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Δήμου: «Φυσικά και υπάρχουν. Ήδη γίνονται επεισόδια. Είναι μονομερή και το έχω περιγράψει. Ο φόβος είναι να υπάρξει και από την άλλη πλευρά που δεν θέλει να βρίσκεται περιθωριοποιημένη. Όλη προσπάθεια η δική μας είναι να πέσουν οι τόνοι. Πρέπει να σταματήσει να υπάρχει τρομοκρατία. Απειλούν, κυνηγούν και βιαιοπραγούν. Εμείς ζητάμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας και στα υψομετρικά να ακολουθηθεί μια προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για να πάρει και αυτό το θέμα τον δρόμο του».

Για την πρότασή του να μεταφερθεί το γήπεδο σε άλλη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας: «Αυτό που είπα είναι ότι δεν καταθέσαμε εμείς την πρόταση, και αντιμετωπιστήκαμε με σκαιό τρόπο. Με ατάκες... “να κάνεις εκεί το Δημαρχείο σου”. Δεν είναι αρμόδιος ο δήμος να μπορέσει να κάνει μελέτες τόσο μεγάλης κλίμακας».

Για το αν είναι υπέρ της υπογειοποίησης όπως έχει σχεδιαστεί από την Περιφέρεια: «Η υπογειοποίηση έχει διπλή διάσταση. Να βοηθήσει την κυκλοφορία την ώρα λειτουργίας του γηπέδου. Αυτό δημιουργεί ένα χώρο κοινόχρηστο, αλλά στα σημεία βύθισης δημιουργεί σοβαρά εμπόδια και ως συνέπεια της υπογειοποίησης και δημιουργεί ζώνη αποκλεισμού των πεζών από κεντρικά σημεία της πόλης. Και σε αυτό είμαστε αρνητικοί. Αυτό που έχω προτείνει είναι να φτιαχτούν ράμπες εισόδου για να μπορούν να μπουν στα υπόγεια πάρκινγκ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags