Facebook Pixel Οι ΗΠΑ "χάνουν" το Μουντιάλ λόγω... Τραμπ;
| 2017-03-09 21:33:00

Οι ΗΠΑ "χάνουν" το Μουντιάλ λόγω... Τραμπ;

Οι ΗΠΑ "χάνουν" το Μουντιάλ λόγω... Τραμπ;

Πώς μπορεί να συνδέεται ο Αμερικανός πρόεδρος με τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

Η πολιτική του νεοεκλεχθέντα προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και ίσως να έχει αρνητική επίδραση στο ποδόσφαιρο της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ θεωρούνται το μεγάλο φαβορί για να αναλάβουν τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2026 είτε μόνες τους είτε με τη μορφή συνδιοργάνωσης με το Μεξικό και τον Καναδά.

Παρ’ όλα αυτά, το αμφιλεγόμενο διάταγμα που εξέδωσε ο Τραμπ και απαγορεύει την είσοδο ανθρώπων από έξι μουσουλμανικές χώρες στις ΗΠΑ, πιθανότατα θα στερήσει από τη χώρα τη δυνατότητα θέσει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση!

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, καθώς υποστήριξε πως όλα τα έθνη που θα προκριθούν στο Μουντιάλ θα πρέπει να έχουν δικαίωμα να μεταβούν στη διοργανώτρια χώρα μαζί με τους φιλάθλους τους.

Το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς από την ηγεσία της FIFA μέχρι να παρθεί οριστική απόφαση, αλλά ό,τι και να συμβεί ο Αμερικανός πρόεδρος δεν φαίνεται ιδιαίτερα «ζεστός» στο να αποσύρει το διάταγμα -έναν βασικό πυλώνα της πολιτικής του- για χάρη μιας διοργάνωσης, για την οποία δεν μοιάζει να «καίγεται».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags