Facebook Pixel Ευθεία επίθεση στον Στάικο Βεργέτη!
| 2017-03-10 12:47:00

Ευθεία επίθεση στον Στάικο Βεργέτη!

Ευθεία επίθεση στον Στάικο Βεργέτη!

Για την αποχώρηση του Στάικου Βεργέτη από το τεχνικό τιμ τοποθετήθηκε η Νέα Σαλαμίνα, όπως και για το γεγονός ότι ο Έλληνας προπονητής συμφώνησε με τον Αστέρα Τρίπολης λίγες μέρες μετά τη κοινή συναινέσει λύση συμβολαίου του με την ομάδα.

Η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου νιώθει την ανάγκη να επικοινωνήσει με τους φίλους και υποστηρικτές του σωματείου για να τους ενημερώσει για τα γεγονότα της δύσκολης βδομάδας που προηγήθηκε.

Η μη έκδοση ανακοίνωσης από πλευράς Διοικητικού Συμβουλίου δεν ήταν ένδειξη αδυναμίας ή δυσκολίας επικοινωνίας, αλλά ένδειξη υπευθυνότητας και αυτοσυγκράτησης γιατί επιθυμεί η ενημέρωση να είναι αντικειμενική και νηφάλια, μακριά από συναισθηματισμούς, πίκρα και απογοήτευση.

Μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα το Διοικητικό Συμβούλιο με επικεφαλή τον πρόεδρο κ. Πάρη Ανδρέου συναντήθηκε τρεις φορές με τους ποδοσφαιριστές για να συζητηθεί εφ’ όλης της ύλης η κακή αγωνιστική πορεία των τελευταίων βδομάδων. Τις δύο φορές η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών (μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Καρμιώτισσα και στις 6 Μαρτίου), με επικεφαλή τον αρχηγό Γιάννη Σκοπελίτη και την τρίτη φορά (7 Μαρτίου) με το σύνολο των ποδοσφαιριστών.

Εκεί έγινε μια ανοικτή και ειλικρινής συζήτηση όπου οι ποδοσφαιριστές ανέλαβαν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί για την πορεία της ομάδας και έδωσαν υπόσχεση πως θα έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό για να έρθουν τα θετικά αποτελέσματα.

Μάλιστα, μετά το τελευταίο παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές στήριξαν απόλυτα τον πρώην, πλέον, τεχνικό της ομάδας, δηλώνοντας εμπιστοσύνη σε αυτόν και ζήτησαν από το Διοικητικό Συμβούλιο να μην πάρει βεβιασμένες αποφάσεις, υποσχόμενοι πως αυτοί θα φρόντιζαν για την άμεση αγωνιστική ανάκαμψη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα αλλά και την αντίδραση – στήριξη των ποδοσφαιριστών, αποφάσισε όπως συνεχίσει την πορεία του με τον κ. Βεργέτη προσφέροντας του όλη του την υποστήριξη. Ουσιαστικά, ποτέ δεν τέθηκε θέμα τεχνικής ηγεσίας καθώς ο προπονητής απολάμβανε της πλήρους εμπιστοσύνης του Διοικητικό Συμβούλιο και του τεχνικού διευθυντή.

Ο πρόεδρος σε συνάντηση του με τον κ. Βεργέτη μετέφερε τη θέληση για συνέχιση της συνεργασίας και του ανέφερε πως αν χρειαζόταν να γίνουν και κάποιες άμεσες αλλαγές που αυτός θεωρούσε αναγκαίες για καλυτέρευση του εσωτερικού της ομάδας το Διοικητικό Συμβούλιο θα τις υλοποιούσε. Σε συνεχή επαφή με τον πρώην προπονητή, από το εξωτερικό όπου βρίσκεται, ήταν και ο τεχνικός διευθυντής Μάκης Παπαϊωάννου, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του δήλωσε την πλήρη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του.

Ο κ. Βεργέτης δήλωνε ανένδοτος στην απόφαση παραίτησης του, αναφέροντας πως δε μπορούσε να συνεχίσει άλλο. Όταν ο ίδιος ερωτήθηκε αν είχε κρούση από άλλη ομάδα αυτός το αρνήθηκε κατηγορηματικά και μόνη του έγνοια ήταν η ανάκαμψη της Νέας Σαλαμίνας, υποστηρίζοντας πως η φυγή του θα έκανε καλό στην ομάδα. Πρόεδρος, τεχνικός διευθυντής και Εφορεία Ποδοσφαίρου έκαναν ύστατες προσπάθειες για να μεταπειστεί αλλά η απόφαση του ήταν οριστική και αμετάκλητη. Την Τετάρτη το απόγευμα υπέγραψε κοινή συναινέσει λύση συμβολαίου και χθες Πέμπτη το πρωί υπέγραψε σε άλλη ομάδα όπου μάλιστα έκανε και την πρώτη του προπόνηση!

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο κ. Βεργέτης επιθυμούσε άμεση αποχώρηση από την ομάδα μας για να επαναπατριστεί, αλλά δεν είχε ούτε τη στοιχειώδη ευθιξία να φανεί ειλικρινής σε όσους τον στήριξαν και να τους πει την αλήθεια. Προτίμησε να κάνει εμπρηστικές δηλώσεις το Σάββατο το βράδυ και να στρέψει τον κόσμο απέναντι στους ποδοσφαιριστές και το Διοικητικό Συμβούλιο αποκρύβοντας τις δικές του πιθανές ευθύνες από την κακή αγωνιστική κατάσταση της ομάδας. Προτίμησε να αφήσει υπονοούμενα απέναντι σε ανθρώπους που τον στήριξαν και γνωρίζει την τιμιότητα και την αγνότητα τους. Προτίμησε να πηδήξει πρώτος από το καράβι αφήνοντας το ακυβέρνητο αντί να παλέψει να το φέρει σε ήρεμα νερά.

Πιθανόν να σκέφτηκε πως το Διοικητικό Συμβούλιο θα χρησιμοποιούσε τη ρήτρα που υπήρχε στο συμβόλαιο του για να πάρει το χρηματικό ποσό που συμφωνήθηκε σε περίπτωση μεταγραφής του σε άλλη ομάδα. Εννοείται πως ο κ. Βεργέτης με τη λύση συμβολαίου ζήτησε και θα πάρει όλα τα δεδουλευμένα του.

Αναγνωρίζουμε πως και εμείς ως Διοικητικό Συμβούλιο κάναμε λάθη, αλλά ποτέ αυτά δεν έγιναν από σκοπιμότητα ή δόλο. Όλες οι αποφάσεις μας παίρνονται με γνώμονα τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του σωματείου μας και αναλώνουμε το σύνολο των δυνάμεων μας για να δούμε ξανά τη Νέα Σαλαμίνα να πρωταγωνιστεί. Δε θέλουμε να κανένας να βρίσκεται στο οικοδόμημα της Νέας Σαλαμίνας αν δεν το επιθυμεί.

Ως ένα μεγάλο και ιστορικό σωματείο θέλουμε στις τάξεις μας ανθρώπους που να θέλουν, να μπορούν και να αντέχουν. Όπως αναφέραμε και στην ανακοίνωση μας για τα γενέθλια του σωματείου, η Νέα Σαλαμίς έδειξε πως στα 69 χρόνια ζωής της πορεύεται με ειλικρίνεια, ήθος και αξιοπρέπεια, αξίες άγνωστες για κάποιους.

Περήφανε κόσμε της Νέας Σαλαμίνας, κλείσε τα αυτιά σου στις κακεντρέχειες, τα ψέματα, τη λάσπη και τις φήμες που σπέρνουν διάφοροι δεξιά και αριστερά. Το σωματείο μας συνεχίζει να πρεσβεύει τα ιδανικά με τα οποία ιδρύθηκε και πάντα θα τα υπηρετεί. Μείνε δίπλα στην ομάδα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Γίνε και πάλι ο δωδέκατος παίκτης και σπρώξε τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία προς τις νίκες. Γίνε προστάτης και ασπίδα του σωματείου και δώσε το Σάββατο στις 17:00 ηχηρή απάντηση σε όσους θέλουν να μας βλάψουν με κουτσομπολιά και ανακρίβειες. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε!

Να είστε σίγουροι πως το Διοικητικό Συμβούλιο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα πάρει όλες εκείνες τις αποφάσεις, όταν και εάν χρειαστεί, για να διαφυλάξει τη συνοχή και τα συμφέροντα του σωματείου. Αυτή η ανακοίνωση εκδίδεται για να ενημερωθούν οι φίλοι του σωματείου με την πλήρη αλήθεια για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, και να δώσουμε παράλληλα το μήνυμα σε όσους θέλουν να σπείρουν διχόνοια πως “έχουσιν γνώσιν οι φύλακες”».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags