Facebook Pixel Το πρώτο ρεπορτάζ για όσα έγιναν στην Παρί μετά τον αποκλεισμό: Η ομιλία Έμερι, η σιωπή στην πτήση και οι… πεθαμένοι!
| 2017-03-10 18:48:00

Το πρώτο ρεπορτάζ για όσα έγιναν στην Παρί μετά τον αποκλεισμό: Η ομιλία Έμερι, η σιωπή στην πτήση και οι… πεθαμένοι!

Το πρώτο ρεπορτάζ για όσα έγιναν στην Παρί μετά τον αποκλεισμό: Η ομιλία Έμερι, η σιωπή στην πτήση και οι… πεθαμένοι!

Φως στο... σκοτάδι των αποδυτηρίων της Παρί Σεν Ζερμέν, μετά τη συντριβή του Καμπ Νου, επιχειρεί να ρίξει το γαλλικό δίκτυο RMC Sport.

Σε ρεπορτάζ που δημιεύεται σήμερα, περιγράφονται οι πρώτες ώρες μετά το καταστροφικό 6-1 από τη Μπαρτσελόνα, που άφησε τους πρωταθλητές Γαλλίας εκτός προημιτελικού του Champions League. 

«Οι παίκτες μπαίνουν στα αποδυτήρια εντελώς καταβεβλημένοι. Η σιωπή είναι εκκωφαντική. Κανείς δεν κοιτάζει τον άλλον, κανείς δεν μιλάει. Ενας μόνο "σπάει" και βάζει τα κλάματα», γράφει ο ρεπόρτερ του RMC και συνεχίζει: «Ο Ουνάι Εμερι παίρνει τον λόγο και απευθύνεται στους παίκτες: Δεν μπορώ να βρω λέξεις να περιγράψω αυτό που συνέβη. Αποτύχαμε στην αποστολή μας. Τελείωσε τώρα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο». Ο πρόεδρος, Νασέρ Αλ-Κελαϊφι είναι εμφανώς απογοητευμένος. Υπάλληλος της Παρί αποκαλύπτει: «Ποτέ δεν τον έχω ξαναδεί έτσι. Το πρόσωπό του ήταν χλωμό ενώ κοιτούσε το κενό». Ο Πάτρικ Κλάιφερτ, αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, προσπαθεί μάταια να παρηγορήσει κάποιους παίκτες.

Η αποστολή στη συνέχεια φτάνει στο αεροδρόμιο με την πτήση να είναι προγραμματισμένη στις 2.30 τα ξημερώματα. «Η ατμόσφαιρα μέσα στο αεροπλάνο είναι δραματική, απερίγραπτη. Ούτε ματιά, ούτε κουβέντα. Ολη η ομάδα μοιάζει ακόμα σοκαρισμένη, πεθαμένη». Ενα στέλεχος της Παρί που ταξιδεύει πολύ συχνά με την ομάδα είπε ότι «... η κατάσταση στην επιστροφή ήταν η χειρότερη που έχω δει ποτέ. Πολύ χειρότερη και από τον περσινό αποκλεισμό από τη Μάντσεστερ Σίτι».

Ο αρχηγός Τιάγκο Σίλβα δεν έβγαλε κουβέντα σε όλη τη διάρκεια της πτήσης. Οι μόνοι που προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τους συμπαίκτες τους, ήταν δύο ποδοσφαιριστές που παρακολούθησαν από τον πάγκο το "κάζο" της Βαρκελόνης: ο Χατέμ Μπεν Αρφά και ο Πρεσνέλ Κιμπεμπέ.

Λίγο αργότερα η αποστολή προσγειώθηκε στο Παρίσι και οι παίκτες ήλθαν αντιμέτωποι με τους εξοργισμένους οπαδούς. Ηταν μια εμπειρία που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη εκείνων που την έζησαν.

Πηγή: praktoreio-sport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags