Facebook Pixel Το ξέρουν αυτό στο Λιμάνι; Αποθεωτικές δηλώσεις Καρεμπέ για Μπέντο!
| 2017-03-12 12:48:00

Το ξέρουν αυτό στο Λιμάνι; Αποθεωτικές δηλώσεις Καρεμπέ για Μπέντο!

Το ξέρουν αυτό στο Λιμάνι; Αποθεωτικές δηλώσεις Καρεμπέ για Μπέντο!

Με πολύ καλά λόγια μίλησε ο παλαίμαχος άσος...

Ποιος θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα Ελλάδας; Ο Κριστιάν Καρεμπέ δεν ανησυχεί! Έστω κι αν ο Πανιώνιος μείωσε στους τρεις βαθμούς την απόσταση που τον χωρίζει από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, μετά τη νίκη του με 1-0 επί της ΑΕΛ. «Πρωταθλητής με νέα παιδιά στην ενδεκάδα ο Ολυμπιακός» προέβλεψε ο Σύμβουλος Στρατηγικής της Διοίκησης της ερυθρόλευκης ΠΑΕ μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ- ΜΠΕ) και στο Πρακτορείο Sport. Mε Βούζα κι Ελληνόπουλα η ομάδα του Πειραιά έχει στόχο όχι μόνο τον 44ο τίτλο πρωταθλητή Ελλάδας, αλλά και το 28ο Κύπελλο σύμφωνα με τον Γάλλο πρώην διεθνή μέσο που επιμένει: «Μπορεί το νταμπλ και την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League o Ολυμπιακός».


Κ.Καρεμπέ, πιστεύετε πως η αλλαγή προπονητή θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο; Αυτό τουλάχιστον φάνηκε απέναντι στην Μπεσίκτας... 
«Το ελπίζω! (γελάει). Νομίζω πως οφείλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τον κύριο Μπέντο τώρα που έφυγε, γνωρίζοντας πως ενέταξε νέους παίκτες στην ομάδα. Επί των ημερών του, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε κάποιες εξαιρετικές εμφανίσεις και κέρδισε βαθμούς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τώρα, αλλάξαμε σελίδα! Αρχής γενομένης απέναντι στην Μπεσίκτας αναθέσαμε στον κ. Βούζα τη θέση του προπονητή. Τον θεωρώ άξιο να αναλάβει την πρώτη ομάδα και του αναγνωρίζω πως έκανε το ντεμπούτο του με έναν σημαντικό βαθμό απέναντι στην Μπεσίκτας. Δεν ήταν πολύ εύκολο. Θα δούμε, τώρα, κόντρα στον Ατρόμητο αν θα μπορέσουμε να επαναλάβουμε παρόμοια θετική αγωνιστική εικόνα όπως αυτή της περασμένης Πέμπτης για το Europa League».


Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα ήθελαν να ξεκινούν συχνότερα βασικοί οι νεαροί Έλληνες παίκτες, στους οποίους ήδη αναφερθήκατε. Απέναντι στην Μπεσίκτας π.χ. είδαμε τους Μανθάτη και Ρέτσο στην ενδεκάδα μαζί με τον Φορτούνη. Αυτό δεν συνέβαινε επί Μπέντο... 
«Αυτό είναι μέρος του οράματός μας, είναι μέρος της στρατηγικής μας. Εισαγάγαμε τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού πριν από επτά χρόνια, μαζί με τον κ. Παύλου και όλους τους ανθρώπους που ήρθαν να δουλέψουν για τις ακαδημίες μας, με στόχο να εντοπίσουμε και να δουλέψουμε με τα ταλαντούχα παιδιά στην Ελλάδα. Ετσι, λοιπόν στην πρώτη ομάδα έχουμε σήμερα ελίτ Έλληνες παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ιδιαίτερα υπερήφανοι γι αυτό. Αν μπορέσουμε να προσθέσουμε και κάποιους ακόμη, θα το πράξουμε. Βήμα βήμα. Θα πρέπει να αποδίδουν όλο και καλύτερα, να γίνουν εξαιρετικοί, ώστε να αποτελέσουν μέλη της πρώτης ομάδας».


Οι διώκτες του Ολυμπιακού έχουν πλησιάσει απειλητικά στον βαθμολογικό πίνακα. Ήθελα την προσωπική σας πρόβλεψη... Ανησυχείτε; 
«Όχι δεν ανησυχώ για τον τίτλο. Είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία. Χρειάζεται να εξασφαλίσουμε απλά πως θα διατηρηθούμε στην πρωτοπορία πετυχαίνοντας βέβαια περισσότερες νίκες για να προσθέσουμε βαθμούς. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ή αγωνία. Εν αντιθέσει, είναι μια ευκαιρία αρχής γενομένης με τον Ατρόμητο, αλλά και σε όλες τις εναπομείνασες αγωνιστικές να χρησιμοποιήσουμε τα νέα παιδιά και να τους δώσουμε περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους».


Είστε, λοιπόν αισιόδοξος πως ο Ολυμπιακός θα στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας για 44η φορά στην ιστορία του; 
«Είμαι πάντα αισιόδοξος. Πιστεύω στο ταλέντο μας, πιστεύω στην ομάδα μου και η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο μεγάλος στόχος για φέτος».


Αισιοδοξείτε και για την πρόκριση στο Europa League ενόψει του επαναληπτικού στην Τουρκία; 
«Θα έχουμε δύσκολο έργο απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, σε μια πολύ δυνατή έδρα, αλλά θεωρώ πως οι πιθανότητες των δύο ομάδων για πρόκριση είναι μοιρασμένες. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».


Κλείνοντας κ. Καρεμπέ, τι θα θέλατε να πείτε στους φιλάθλους του Ολυμπιακού;
«Θέλουμε να γράψουμε ακόμη μεγαλύτερη ιστορία με την κατάκτηση του νταμπλ και μια καλή πορεία στην Ευρώπη, όπου θεωρώ πως μπορούμε να βρεθούμε στα προημιτελικά του Europa League. Θέλω να τους υποσχεθώ ότι θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο, για να τους κάνουμε υπερήφανους».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags