Facebook Pixel Ψήνεται μεγάλη "επιστροφή" - Την ετοιμάζει ο Χιμένεθ, "οκ" ο Τίγρης - Στα ουράνια οι ΑΕΚτζήδες!
| 2017-03-12 19:04:00

Ψήνεται μεγάλη "επιστροφή" - Την ετοιμάζει ο Χιμένεθ, "οκ" ο Τίγρης - Στα ουράνια οι ΑΕΚτζήδες!

Ψήνεται μεγάλη "επιστροφή" - Την ετοιμάζει ο Χιμένεθ, "οκ" ο Τίγρης - Στα ουράνια οι ΑΕΚτζήδες!

Όλα δείχνουν ότι το come back του παίκτη που έχει χαρίσει πολλές χαρές στον κόσμο της Ένωσης είναι προ των πυλών!Μήπως φαντάζεστε ποιος μπορεί να είναι;

Η φετινή χρονιά σίγουρα ήταν από τις πιο περίεργες για τον Χρήστο Αραβίδη. Πρόπερσι βοήθησε τα μέγιστα την ΑΕΚ για να ανεβεί η ομάδα στη Super League, ενώ την περασμένη σεζόν ηταν από τους πρωταγωνιστές που οδηγησαν την ομάδα του Δικέφαλου αετού στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ποιος έχει ξεχάσει τους πανηγυρισμούς του Πόντιου στο ΟΑΚΑ, όταν σήκωνε την κούπα και στο χαμόγελό του φαίνονταν τα σπασμένα δόντια που έχασε σε σύγκρουση με τον Μποτία, κάτι που αποδείκνυε τη μαχητικότητά του; Μάλιστα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έδωσε λύσεις στο επιθετικό πρόβλημα του συλλόγου, αφού αν θυμάστε ο Τζιμπούρ τραυματίστηκε στην πρεμιέρα και έμεινε για καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης και ο Κρισάντους δεν μπορούσε να σηκώσει το συγκεκριμένο βάρος.

Ο 30χρονος επιθετικός περίμενε ότι φέτος θα έδρεπε τους καρπούς των προσπαθειών και της προσφοράς του. Ο Άραβας όμως είδε στην αρχή της σεζόν να χάνει τη θέση του στη βασική ενδεκάδα, ενώ θεωρούταν ως τρίτη επιλογή στην επίθεση από τον τότε προπονητή (Κετσπάγια). Αυτή η αλλαγή δεδομένων σίγουρα πείραξε τον έμπειρο επιθετικό και επηρέασε τη συμπεριφορά του. Ένα μήνυμά του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έδωσε την πρώτη αφορμή στη διοίκηση της ΑΕΚ, για να του τραβήξει το αφτί, ενώ μία στιχομυθία με οπαδό της Ένωσης στο αεροδρόμιο, μετά το παιχνίδι στην Τούμπα ήταν αρκετή για να τον βάλει στη μπούκα ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Το ποτήρι ξεχείλισε μετά από την αποβολή του με απευθείας κόκκινη στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-1) στο ΟΑΚΑ, όπου από τον εκνευρισμό του, χτύπησε με κουτουλιά τον Μπέριο στο στήθος.


Αυτή ήταν η τελευταία του εμφάνιση σε αναμέτρηση του Δικεφάλου. Το ημερολόγιο έγραφε 19 Δεκεμβρίου 2016. Από τη διοίκηση του ξεκαθαρίστηκε, ότι δεν θα του ανανεωθεί το συμβόλαιο (λήγει το καλοκαίρι) και πως μπορεί να πάει σε άλλη ομάδα, αν έβρισκε κάποια πρόταση. Από τότε μέχρι σήμερα όμως ήρθαν τα πάνω κάτω. Η ΑΕΚ συνέχιζε να είναι ασταθής, ήταν εμφανές, ότι της έλειπαν πολλά πράγματα (όπως η μαχητικότητα του Άραβα), ο Μοράις έφυγε και τα δεδομένα άρχισαν να αλλάζουν με την έλευση του Χιμένεθ.


Τρεις μήνες ο Αραβίδης δεν έδωσε περαιτέρω δικαιώματα. Εξέτισε την εσωτερική τιμωρία που του επιβλήθηκε από την ομάδα του Δικέφαλου αετού, πήγαινε καθημερινά στα Σπάτα και τηρούσε τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Ο Χιμένεθ που είναι ακριβοδίκαιος εκτίμησε τη δουλειά του Άραβα. Μάλιστα ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του,ότι υπολογίζει όλους τους παίκτες.


Έτσι στον αγώνα με τον Πανιώνιο ήρθε η επιβράβευση για τον Χρήστο Αραβίδη. Ο Ισπανός τον συμπεριέλαβε στην αποστολή, μία απόφαση η οποία δεν ήταν τόσο ατομική όσο συνολική. Όπως έπιασαν τα ραντάρ του Sportdog από Σπάτα μεριά, τον τελευταίο καιρό ο Αραβας δείχνει έντονο ηγετικό προφίλ όχι μόνο στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης με τις αναρτήσεις του, αλλά στα αποδυτήρια. Χαρακτηριστική ήταν η ομιλία του πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Πόντιος μάζεψε τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια και τους πώρωσε για τη νίκη. Ίσως γι'αυτό οι «κιτρινόμαυροι» έμοιαζαν για πρώτη φορά, ότι μασούσαν σίδερα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Άραβας τους μίλησε ως άλλος Λεωνίδας στους 300 Σπαρτιάτες και τους εμψύχωσε με τα λόγια του.

Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα παραχώρησε με δική του πρωτοβουλία γεύμα σε όλη την ομάδα σε εστιατόριο στην Κηφισιά, κερνώντας για τα γενέθλιά του. Μία ακόμα κίνηση που εκτιμήθηκε ιδιαιτέρως μέσα στο σύλλογο.


Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν, πάντως, ότι άλλαξαν πολλά πράγματα γύρω από την άποψη που έχει ο «τίγρης» για εκείνον. Αφήνει όμως μία πιθανότητα ανοικτή για την αλλαγή στάσης του αφεντικού της ΑΕΚ γύρω από την παραμονή του.

Βλέπετε, ο Μελισσανίδης όσο σκληρός και να είναι ως επιχειρηματίας αφουγκράζεται πάντα τον παλμό του κόσμου. Τόσο καιρό άλλωστε οι ΑΕΚτζήδες φώναζαν για τη χρησιμοποίηση του Άραβα. Σε συζητήσεις τους, όταν η ομάδα αγνοούσε τη νίκη και έχανε στα... χωριά, αναρωτιόντουσαν γιατί δεν έπαιζε ο ποδοσφαιριστής, ενώ ήταν χρήσιμος και πόσο ακόμα θα κρατούσε η τιμωρία του. Ήτα εμφανές ότι ο σύλλογος χρειαζόταν σε πολλά ματς έναν ποδοσφαιριστή που θα έμπαινε στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια.

Μάλιστα όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο σκύλος, ο Αραβίδης δέχτηκε πολλά μηνύματα στήριξης. Όχι μόνο από απλούς Ενωσίτες, αλλά και από τον ιδρυτή του μεγαλύτερου οπαδικού κινήματος της ΑΕΚ. Εκείνον που πριν τον διώξουν από τη οργάνωση που δημιούργησε ο ίδιος, τον αποκαλούσαν (αλλά και τον αποκαλούν ακόμα) Αρχηγό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags