Facebook Pixel Ο Βούζας εξήγησε το γιατί έβαλε "Τσόρι", Μάριν και Καμπιάσο
| 2017-03-12 22:06:00

Ο Βούζας εξήγησε το γιατί έβαλε "Τσόρι", Μάριν και Καμπιάσο

Ο Βούζας εξήγησε το γιατί έβαλε "Τσόρι", Μάριν και Καμπιάσο

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά το 2-0 επί του Ατρόμητου δικαιολόγησε την απόφαση του να παίξουν και οι τρεις, ενώ μίλησε και για τη ρεβάνς με την Μπεσίκτας

Ο Βούζας τόνισε πως χρειαζόταν παίκτες με την ποιότητα του Τσόρι, του Μάριν και του Καμπιάσο χρειαζόταν η ομάδα του για να διασπάσει την άμυνα του Ατρομήτου.

Αναλυτικά είπε για

Την σημασία της νίκης και την αλλαγή σε διάταξη και πρόσωπα: «Ζητούμενο στο σημερινό ματς ήταν η συγκρότηση μίας 11άδας που να αποτελείται από όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστους παίκτες και παίκτες με ιδιαίτερο κίνητρο. Γι' αυτό μαζί με τους συνεργάτες μου και βλέποντας τον αντίπαλο επιλέξαμε Τσόρι, Μάριν και Καμπιάσο - για συνεχόμενο ματς τον Καμπιάσο- γιατί δεν είχαν χρόνο συμμετοχής. Και ο Παρέδες το ίδιο. Νομίζω ότι είχε ρίσκο αυτή η κίνηση αλλά το θέλαμε ενόψει συνέχειας. Και αυτό γιατί θα έβγαζαν ποιότητα. Δεν ήταν εύκολο ματς και το λέω κυρίως για το ψυχολογικό κομμάτι διότι η ομάδα προερχόταν από 3 σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα και έπρεπε να κερδίσει».

Τα νέα παιδιά, την αξιοποίησή τους και την διαχείρισή τους αλλά και την εικόνα του Ρέτσου: «Σίγουρα αυτό που έκανε ο κ. Μπέντο με τα παιδιά της Ακαδημίας ήταν πρωτοποριακό. Από εκεί και μετά ξέρω πολύ καλά τα παιδιά διότι τα είχα 2 χρόνια. Πρέπει να γίνει διαχείριση. Εμείς πρέπει να το βοηθάμε πιο πολύ και όχι να περιμένουμε να μας βοηθήσουν σε όλα, όπως γινόταν σε προηγούμενα ματς. Να βοηθήσουμε να μην... καούν τα παιδιά και να εξελιχθούν. Ο Ρέτσος έχει μεγάλη ποιότητα και νομίζω ότι πάντα η απόδοσή του είναι πολύ καλή για να μην πω άριστη. Τηρουμένων των αναλογιών γιατί είναι ένα παιδί 18 με 19 ετών που στο γήπεδο φαίνεται μεγαλύτερος. Θα προσπαθήσουμε για χρόνο συμμετοχής αλλά όχι μεγάλες ευθύνες γιατί δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουν».

Το πως θέλει τον Ολυμπιακό στην συνέχεια: «Νομίζω ότι τα περιθώρια βελτίωσης είναι πολλά εάν συνυπολογίσουμε την ποιότητα των παικτών που είτε δεν χρησιμοποιούνταν είτε δεν είχαν πολύ χρόνο. Να παίζουν με άλλο τακτικό πλάνο. Εμείς θέλουμε πάντα ποδόσφαιρο κυριαρχίας από την ομάδα, να βγάζει φάσεις και να έχει παραλλαγές στο παιχνίδι της και να μην δέχεται γκολ. Αυτά θέλουμε και προσπαθούμε να βελτιώσουμε τους παίκτες και την ομάδα».

Την συνεργασία των Ντα Κόστα και Ρέτσου και το αγωνιστικό πρόσωπο του Μαροκινού: «Αυτό που διέκρινα εγώ είναι ότι είχαν πολύ καλή συνεργασία. Ίσως να είναι και η πρώτη φορά που παίζουν μαζί. Με κάποιες εξαιρέσεις και κάποια μικρά λαθάκια πήγαν πολύ καλά και βοήθησαν και στην επιθετική λειτουργία. Το χτίσιμο της επιθεσης γίνεται από την άμυνα και πρέπει να συμμετέχει. Η ομάδα δεν πρέπει να παίζει με γιόμες. Με την ποιότητα που έχει πρέπει να παίζει την μπάλα κάτω. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τον Ντα Κόστα και αυτό μας προβληματίζει ευχάριστα».

Το τι αλλαγές σκέφτεται με Μπεσίκτας και το γεγονός πως είχε στην διάταξή του δύο οκτάρια και τρία δεκάρια: «Έχετε δίκιο. Σήμερα οι μεσοεπιθετικοί και επιθετικοί είχαν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αυτό θέλαμε. Παίκτες με τεχνική και ποιότητα απέναντι σε κλειστή άμυνα. Το ματς με την Μπεσίκτας είναι διαφορετικό. Να δούμε τα δυνατά και τα αδύνατα στοιχεία. Η κατοχή της μπάλας της Μπεσίκτας στο 1ο ματς μας κούρασε και μας αποδιοργάνωσε. Πρέπει να κάνουμε πιο πολλά πράγματα. Ή να κρατήσουμε την μπάλα πιο πολύ ή να κάνουμε πιο καλή άμυνα, Μπορεί να θέλουμε άλλα πρόσωπα. Το σημαντικό είναι πως είδαμε σήμερα παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν. Σήμερα και οι 3 αλλαγές θεωρώ πως μας βοήθησαν πολύ. Θα δούμε για την Μπεσίκτας. Είναι και η ημέρα αύριο. Σίγουρα θα δούμε αλλαγές. Πολλά σκεφτόμαστε αλλά και για τριάδα σε άξονα. Ανάλογα με το τι παίκτες θα έχουμε και το τι θέλουμε να κάνουμε. Θα το δούμε ανάλογα με αυτά τα δεδομένα». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags