Facebook Pixel Προχωράει το "πρότζεκτ Γουδή"!
| 2017-03-18 09:19:00

Προχωράει το "πρότζεκτ Γουδή"!

Προχωράει το "πρότζεκτ Γουδή"!

Διαβάστε ποια είναι τα τρία επόμενα βήματα, ώστε να δρομολογηθεί το πλάνο για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού!

Στον χρονικό ορίζοντα των επόμενων 4-5 εβδομάδων οι κινήσεις που θα ακολουθηθούν είναι οι εξής όπως αναφέρει το "Goal":

1) Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσει το επόμενο στάδιο επαφών ανάμεσα σε Ερασιτέχνη, Κυβέρνηση και δήμο Αθηναίων. Λιγότερο θεσμικά πλέον, αλλά πολύ πιο ουσιαστικά, ώστε να τεθούν επί τάπητος όλες οι προϋποθέσεις και οι όροι για τη συμμετοχή των τριών στο έργο. Αυτό σημαίνει ότι όλα όσα ειπώθηκαν στο ραντεβού της περασμένης Πέμπτης, πρέπει πλέον να αποτυπωθούν εγγράφως μέσω των συμβάσεων που θα προετοιμαστούν. Στον Ερασιτέχνη εξάλλου επειδή έχουν στο μυαλό τους τις προηγούμενες συμβάσεις για τον Βοτανικό, θέλουν να είναι πολύ προσεκτικοί ώστε να μην υπάρχει κανένα "θολό" σημείο.

2) Στη συνέχεια η Κυβέρνηση -μέσω των αρμόδιων υπουργείων- κι ο Δήμος θα αρχίσουν να μελετούν το νομοθετικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα "πατήσει" το συνολικό σχέδιο της "Νέας Αθήνας" και μαζί του το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προετοιμαστούν και να διασφαλιστούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι νομοθετικές ρυθμίσεις που απαιτούνται για το πλάνο και να ακυρωθεί η "Διπλή Ανάπλαση" στον Βοτανικό, για να "απεγκλωβιστεί" το όλο πρότζεκτ. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι όλο αυτό το πλάνο να προετοιμαστεί το δυνατόν γρηγορότερα.

3) Εφόσον γίνουν αυτά, το σχέδιο θα περάσει στο επόμενο στάδιο, που αφορά αρχικά τη χρηματοδότησή του και πολύ πιο μετά το τεχνικό κομμάτι. Οι επαφές εξάλλου τόσο με την Alpha Bank, όσο και με τον ξένο επενδυτή με τον οποίο είναι σε ανοικτή γραμμή ο Ερασιτέχνης, είναι δεδομένο ότι θα "τρέχουν" παράλληλα με τις υπόλοιπες εξελίξεις. Για να φτάσουν βέβαια σε επίπεδο συμφωνιών, θα πρέπει πρώτα να έχει εξασφαλιστεί το όλο περιβάλλον για την υλοποίηση του πρότζεκτ. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags