Facebook Pixel Εθνική... ηρώων στο Βέλγιο - Όρθιοι σαν επαναστάτες οι Ελληνες (1-1), γερά στο κόλπο για Μουντιάλ! (vid)
| 2017-03-26 00:41:00

Εθνική... ηρώων στο Βέλγιο - Όρθιοι σαν επαναστάτες οι Ελληνες (1-1), γερά στο κόλπο για Μουντιάλ! (vid)

Εθνική... ηρώων στο Βέλγιο - Όρθιοι σαν επαναστάτες οι Ελληνες (1-1), γερά στο κόλπο για Μουντιάλ! (vid)

Μια ψυχωμένη Εθνική κρατούσε μέχρι το 89' τη νίκη, αλλά το γκολ του Λουκάκου της στέρησε το σπουδαίο διπλό. Σκόραρε ο Μήτρογλου, άντεξε με δέκα και στο τέλος με εννιά παίκτες η Ελλάδα!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, προηγήθηκε με γκολ του Μήτρογλου στο 46', αλλά παίζοντας με δέκα παίκτες από το 66' (αποβολή Ταχτσίδη) δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 89' από τον Λουκάκου και στο τέλος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με εννιά ποδοσφαιριστές, αφού και ο Τζαβέλλας είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. 

Πώς έπαιξαν

Ο Μίχαελ Σκίμπε παρέταξε την Εθνική με 4-2-3-1 και τον Καπίνο στο τέρμα, τους Παπασταθόπουλο - Μανωλά στο κέντρο της άμυνας, τον Τζαβέλλα αριστερά και τον Τοροσίδη δεξιά. Στην μεσαία γραμμή ήταν ο Σάμαρης με τον Ταχτσίδη, με τριάδα μπροστά (από αριστερά προς τα δεξιά) τους Σταφυλίδη, Φορτούνη και Μάνταλο, με μοναδικό προωθημένο τον Μήτρογλου.

Το Βέλγιο παρατάχθηκε με κάτι σαν... 3-6-1 και συγκεκριμένα με τους Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Ναινγκολάν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Φελαϊνί, Λουκάκου, Καράσκο, Μέρτενς, Τσαντλί, και Σιμάν.

Όλα τα λεφτά η άμυνα!

Οι Βέλγοι μπήκαν από το ξεκίνημα δυνατά παίρνοντας την κατοχή και έβαλαν την Εθνική μας μέσα στα καρέ της, χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν εύκολα την εστία του Καπίνο. Ο Έλληνας κίπερ αποσόβησε τον κίνδυνο στο 2' από γύρισμα του Μέρτενς, ενώ στο 13' ο Φελαϊνί έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με κεφαλιά.

Η ελληνική ομάδα ήταν άριστα στημένη στον αγωνιστικό χώρο του King Baudouin Stadium, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Τζαβέλλα, αλλά και τον Ανδρέα Σάμαρη, που έκοβαν αποτελεσματικά τις επικίνδυνες προσπάθειες των Βέλγων.

Πάντως, οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 31' και πάλι με τον Φελαϊνί, που έκανε το τακουνάκι, αλλά ο Καπίνο δήλωσε ξανά "παρών" και έδιωξε στο "γάμα". Η "γαλανόλευκη" πήγε το ματς αρκετά καλά ανασταλτικά, αλλά με τους Φορτούνη, Μάνταλο και Ταχτσίδη να μην είναι στο επίπεδο που θα ήθελε ο Σκίμπε, ωστόσο κράτησε σχετικά άνετα το μηδέν στο πρώτο 45λεπτο.

Τους ξέρανε ο Μήτρογλου, δύο αποβολές και τελικά γκολ στο 89'!

Με το "καλημέρα" στην επανάληψη η Ελλάδα άφησε... κάγκελο τους Βέλγους, ανοίγοντας το σκορ με τον Κώστα Μήτρογλου. Δευτερόλεπτα μετά την σέντρα ο Ταχτσίδης έβγαλε με κεφαλιά σε θέση βολής τον επιθετικό της Μπενφίκα, που με όμορφο πλασέ νίκησε τον Κουρτουά για το 0-1!

Όπως ήταν λογικό οι Βέλγοι θα πίεζαν για την ισοφάριση, ωστόσο η Εθνική μας άντεχε και δεν επέτρεπε μεγάλες φάσεις μπροστά στην εστία της. Το ματς πήρε άσχημη τροπή στο 66', καθώς ο Παναγιώτης Ταχτσίδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας την Ελλάδα με 10 παίκτες.

Στο 74' ο Καπίνο πραγματοποίησε τρομερή απόκρουση σε τετ-α-τετ με τον Μέρτενς, ενώ το σουτ του Βίτσελ στο 82' έφυγε πολύ έξω. Στο 84' μπήκε στο ματς και ο Κάρλος Ζέκα κάνοντας το ντεμπούτο του με την γαλανόλευκη φανέλα, όμως η Εθνική δεν άντεξε και στο 89' δέχτηκε το γκολ που της στέρησε την μεγάλη ευκαιρία για το διπλό.

Η μπάλα έφτασε στον Λουκάκου, αυτός έχοντας πλάτη τον Παπασταθόπουλο γύρισε και έπιασε ένα φοβερό γυριστό νικώντας και τον Καπίνο στην κλειστή του γωνία. Η ψυχολογία των Βέλγων ανέβηκε κατακόρυφα και στο 91' θα μπορούσαν να κάνουν την ανατροπή και πάλι με τον Λουκάκου, αλλά ο Καπίνο προέβη σε απίστευτη, διπλή επέμβαση.

Οι διεθνείς μας άντεξαν στην πίεση και τελικά έφυγαν με πολύτιμο βαθμό από την δύσκολη έδρα του Βελγίου, ολοκληρώνοντας πάντως τον αγώνα με εννιά παίκτες, αφού και ο Τζαβέλλας αντίκρισε στο 94' την δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Ναϊνγκολάν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Φελαϊνί (66' Ντεμπελέ), Λουκάκου, Καράσκο, Μέρτενς, Τσαντλί, Σιμάν (83' Μιραλάς)

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καπίνο, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Μάνταλος (84' Ζέκα), Σταφυλίδης, Φορτούνης (67' Τζιόλης), Μήτρογλου (92' Βέλλιος)

Δείτε τα στιγμιότυπα του ματς:

Бельгия - Греция 1:1. Обзор матча. Квалификация ЧМ-2018. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags