Facebook Pixel Στάζει μέλι για την Εθνική ο "Κατσούρ"!
| 2017-03-26 13:57:00

Στάζει μέλι για την Εθνική ο "Κατσούρ"!

Στάζει μέλι για την Εθνική ο "Κατσούρ"!

Ο πρώην αρχηγός της "γαλανόλευκης" σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM τόνισε ότι η ομάδα έχει βρει την ταυτότητά της, σημειώνοντας οτι "περάσουμε δεν περάσουμε αξίζουν στα παιδιά συγχαρητήρια επειδή πρέπει να παίζει για την πρόκριση η ομάδα"

Αναλυτικά μίλησε για:

-τους λόγους που έχουν οδηγήσει την Εθνική να ξεπεράσει την κρίση και να εμφανίζεται και πάλι ανταγωνιστική: «Νομίζω ότι μετά τα δύο καταστροφική προκριματική φάση του Euro όπου που έχασε την ταυτότητά της, η ομάδα την βρήκε και πάλι. Υπάρχει εξήγηση για την εικόνα της σε εκείνη την προκριματική φάση, υπήρξαν πολλές αλλαγές και δεν ήταν εύκολο για τα παιδιά να το διαχειριστούν, δεν υπήρχαν οι άνθρωποι για να βοηθήσουν τα παιδιά. Πολλοί παράγοντες έπαιξαν ρόλο τότε. Ας μην μείνουμε σε αυτά τώρα».

Τα παιδιά κατάλαβαν τι έπρεπε να κάνουν, καταλάβαν και έβαλαν τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα και μέσα στην ομάδα. Ο προπονητής τους βοήθησε και τους έδωσε εμπιστοσύνη. Φαίνεται ότι τους έχει μιλήσει και τους έδωσε να καταλάβουν ότι είναι προς το συμφέρον όλων ότι πρέπει να παλεύει η Εθνική πάντα για την πρόκριση και ας μην έρχεται πάντα αυτή. Διαχειριστήκαμε αυτήν την κρίση και βλέπουμε εντελώς με διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα προκριματικά».

-το αν είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπίζεις εκτός του Βέλγιο ή την Βοσνία που έχει φανατικό κοινό: «Πρέπει να αναλογιστούμε ότι έχουμε δύο πολύ δυνατούς αντιπάλους. Είναι σε υψηλό επίπεδο και η Βοσνία, είναι ποιοτική ομάδα και αυτή. Φυσικά είναι και το Βέλγιο που έχει παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου. Στόχος ήταν να είμαστε ανταγωνιστικοί και να γίνουμε ομάδα, να είμαστε καλό σύνολο. Περάσουμε δεν περάσουμε αξίζουν στα παιδιά συγχαρητήρια επειδή πρέπει να παίζει για την πρόκριση η ομάδα. Θεωρώ πως ό,τι και να γίνει πρέπει να τους αποδώσουμε το ότι είμαστε ανταγωνιστικοί».

-το αν μπορεί να παίξει η Εθνική διαφορετικά (για παράδειγμα με άλλο σύστημα) με το υλικό που έχει τώρα: «Ασχέτως του πως παίζει πρέπει να πούμε ότι έχουμε βρει την ταυτότητά μας. Το γεγονός ότι τέλειωσε το ματς με τόσες τελικές το Βέλγιο που είναι πολύ ποιοτικό πρέπει να το αποδώσουμε στον προπονητή και φαίνεται ότι έχει διαβάσει τον αντίπαλο. Τα παιδιά είναι ήδη πετυχημένα και ας μην προκριθούν. Πρέπει να δούμε και με ποιους παίζουμε. Στον ευκολότερό μας όμιλο δεν περάσαμε. Επαναφέραμε τα βασικά στοιχεία και είμαστε ανταγωνιστικοί. Είμαστε μέσα στην πρόκριση και πολύ δυνατά».

-το αν φταίει ο Παπασταθόπουλος ή ο Καπίνο στο γκολ: «Ο Σωκράτης είναι από τους καλύτερους αμυντικούς που υπάρχουν, ήταν και χθες πολύ καλός. Δεν μπορούσε να κάνει κάτι, παίζει μπάλα και ο αντίπαλος. Ο Λουκάκου κάνει πράγματα και θαύματα και χθες τον αντιμετωπίσαμε πολύ καλά. Δεν φταίει κανείς για εμένα στο γκολ, παίζει και ο αντίπαλος. Πήρε και καλή πάσα ο Λουκάκου, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι σε αυτή τη φάση».

-την επιλογή να ξεκινήσουν μαζί Σάμαρης και Ταχτσίδης στα χαφ: «Ήταν κίνηση του προπονητή πάρα πολύ καλή. Ο προπονητής βγάζει την ενδεκάδα πριν, ενώ εμείς κρίνουμε μετά και έκανε πολύ φυσιολογική κίνηση. Έπαιξε Βαρύ κορμί όπως ο Ταχτσίδης λόγω του Φελαινί, ώστε να δώσει βοήθειες στον Σάμαρη. Μην ξεχνάμε ότι η πρώτη ευκαιρία βγήκε από τον Φελαινί. Είναι καλοί στα στημένα και νομίζω ότι ήθελε να ποντάρει εκεί. Όπως και ο Τζιόλης που μπήκε μετά την αποβολή, μπήκε επειδή είναι ψηλός και γι’ αυτό δεν μπήκε εκεί ο Ζέκα, αλλά πιο μετά. Τους περιορίσαμε σε αυτό το κομμάτι».

-το γεγονός ότι δεν… τσίμπησε ο Τζαβέλλας όταν προσπάθησε να του πιάσει τη μύτη ο Μέρτενς: «Έπρεπε να μείνει ψύχραιμος και το έκανε, είχε κάρτα και για αυτόν τον έπιασε ο αντίπαλος επειδή είχε κάρτα για να του πάρει την αποβολή. Ήταν καλή κίνηση του Τζαβέλλα, που έμεινε ψύχραιμος. Είναι συνάρτηση των όσων είπαμε πριν, η αντίδραση του Τζαβέλλα».

-το αν μοιάζει ο Σκίμπε στον Ρεχάγκελ ή στον Σάντος περισσότερο: «Ο προπονητής έχει τη δική του προσωπικότητα. Κάνει καλά τη δουλειά του, Δεν θέλω να πω ότι μοιάζει με τον έναν ή τον άλλον, έχει τη δική του φιλοσοφία. Δεν πρέπει να παρομοιάζουμε τους προπονητές μεταξύ τους».

-το αν θα πήγαινε καλύτερα ο Ρανιέρι στην Εθνική αν υπήρχαν οι βάσεις που υπάρχουν τώρα εντός και εκτός της ομάδας: «Μπορεί, δεν το ξέρουμε. Ήταν δύσκολη περίοδος αυτή η μεταβατική που πέρασε. Σημειώθηκαν πολλές αποχωρήσεις. Υπήρχαν άτομα της τότε διοίκησης που ήθελαν να τελειώσουν κάποιους ανθρώπους της ομάδας γενικότερα. Όπως πχ οι φυσιοθεραπευτές. Ας μην επεκταθούμε και λέμε πάλι τα ίδια».

-την πορεία της Παναχαϊκής έως τώρα από το καλοκαίρι και μετά που την ανέλαβε:«Η ομάδα πάει καλά, κάνει σταθερά βήματα. Πιστεύω να ανέβουμε στην Football League και να γίνει και πάλι όπως ήταν παλιά». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags