Facebook Pixel Οι αποκαλύψεις Βεζυρτζή για ΠΑΟΚ και Σαββίδη – Γι’ αυτό αποχώρησα από την ΠΑΕ!
| 2017-03-27 23:52:00

Οι αποκαλύψεις Βεζυρτζή για ΠΑΟΚ και Σαββίδη – Γι’ αυτό αποχώρησα από την ΠΑΕ!

Οι αποκαλύψεις Βεζυρτζή για ΠΑΟΚ και Σαββίδη – Γι’ αυτό αποχώρησα από την ΠΑΕ!

Για πρώτη φορά μιλάει για τους λόγους που έφυγε από την Τούμπα, για το πρωτάθλημα, την ΕΠΟ, αλλά και τους στόχους που πρέπει να έχει η ομάδα. Ποιες οι σχέσεις του πλέον με τον Ιβάν; Έχουν ξαναμιλήσει μετά το… διαζύγιο;

Στη μεγάλη συνέντευξη του στη Forza, ο Νίκος Βεζυρτζής δεν αναφέρθηκε μόνο στον μπασκετικό ΠΑΟΚ και στην… κλεισμένη συμφωνία με τον Νίκο Γκάλη. Είπε πολλά και για το ποδοσφαιρικό τμήμα, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω!

-Ήσασταν ο μόνος, που πήγατε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και φύγαμε μόνος σας. Γιατί;

«Δεν έχω μιλήσει ποτέ γι΄ αυτό. Μετά από τρεις - τέσσερις συναντήσεις με τον Σαββίδη, αποφάσισα να πάω. Είχαμε συμφωνήσει για γίνουν πέντε πράγματα, έβλεπα ότι δεν θα γίνουν κι έφυγα. Αυτή είναι η φύση μου. Εγώ τον ΠΑΟΚ τον θέλω να πρωταγωνιστεί. Όταν έχεις τέτοιο επενδυτή, που ικανοποιεί κάθε επιθυμία, η θέση του ΠΑΟΚ είναι μία : πρωταθλητής. Από την ώρα, που δεν μπορούσα να κάνω τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή, έφυγα. Όσο εγωιστικό κι αν φαίνεται. Εγώ πιστεύω ότι και πέρσι και φέτος, ο ΠΑΟΚ μπορούσε να πάρει το πρωτάθλημα».

-Τι ακριβώς σας ενοχλούσε;

«Είναι πολλά, που με ενοχλούσαν. Εγώ δεν μπορούσα να μείνω για να κάνω τον έναν από τους πολλούς. Εγώ τον δικαιολογώ τον Ιβάν. Τα χρήματα είναι δικά του, ο ΠΑΟΚ είναι δικός του, έχει άλλη φιλοσοφία, που δεν έχω εγώ. Είναι ιδιοκτήτης, το σέβομαι και το ξέρει. Στο αφεντικό δεν μπορείς να κάνεις το αφεντικό».

-Γιατί πήγατε;

«Γιατί πίστεψα ότι θα φέρω εις πέρας κάποιον στόχο. Σε ομάδα χωρίς στόχους δεν πηγαίνω. Το σέβομαι, παραδέχομαι, ό,τι δεν μπορείς να κάνεις κουμάντο χωρίς να είσαι αφεντικό. Ότι αναλαμβάνω θέλω να το κάνω πρώτο, δεν μουαρέσει να είμαι 2ος. Ο καθένας ονειρεύεται πράγματα διαφορετικά. Στην παραγοντική μου πορεία το απέδειξα, το έκανα, το πλήρωσα, αλλά έφτασα εκεί που ήθελα. Το πίστευα για το ποδόσφαιρο, οι εποχές είναι καλές. Ο κόσμος το πιστεύει. Έλλειπαν τα χρήματα. Τώρα υπάρχουν επί 100»

-Πάντως πριν από ένα χρόνο, όταν τέθηκε θέμα, είχατε εισηγηθεί την αντικατάσταση του Τούντορ από τον Ίβιτς. Έγινε αργότερα.

«Άργησε να γίνει, έγινε όταν έφυγα εγώ. Ο Τούντορ είχε δείξει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Για τον Ίβιτς είχα μάθει ότι έκανε δουλειά στην Κ20. Είναι παιδί, που έχει εξυπνάδα και ταλέντο. Μακάρι να

βγάλει ο ΠΑΟΚ έναν καλό προπονητή, μακάρι να μείνει χρόνια κι όχι μετά από μια ήττα να αλλάζουμε προπονητή».

-Έχετε ξαναμιλήσει με τον Σαββίδη από τότε;

«Μια φορά, πέρσι. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Ο καθένας έχει τις θέσεις του, προχωράμε. Υποστηρίζω την προσπάθειά του, τον πιστεύω, τα αποτελέσματα θα κρίνουν. Εμένα δεν μου αρέσει να είμαστε το καλοκαίρι πρωταθλητές και τον Νοέμβριο να ψάχνουμε μεταγραφές»

-Πως βλέπετε την εξέλιξη της ομάδας;

«Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει καλή ομάδα, αλλά φέτος ήταν ευκαιρία να το πάρει. Δεν ξέρω πως θα είναι του χρόνου οι τρεις της Αθήνας. Από τον Δεκέμβριο μένουμε 10-12 βαθμούς πίσω. Κι ενώ οικονομικά είναι τόσο καλά τα πράγματα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί μεγαλώνεις, παίρνεις μεγάλους παίκτες, μπαίνεις στα ευρωπαϊκά σαλόνια, αποκτάς άλλον αέρα. Μετά παύεις να θεωρείς επιτυχία τη 2η θέση στην Ελλάδα. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας. Είτε κερδίζεις τον Ολυμπιακό, είτε την Ξάνθη, 3 βαθμούς παίρνεις. Δεν θέλει πανηγύρια σε νίκες, συναισθηματικές μεταπτώσεις. Τα βλέπεις όλα, τα περιφρουρείς, κοιτάς μπροστά και προχωράς».

-Ο δρόμος, πάντως, φαίνεται να έχει καθαρίσει. Το ποδόσφαιρο δεν είναι αυτό, που ήταν πέρσι.

«Αυτό, δείχνει πόσο ασόβαρο είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήρθε ένας Κύπριος να αναλάβει την ΕΠΟ. Ο Σαββίδης έβαλε στόχο την εξυγίανση κι ελπίζω να είναι εξυγίανση κανονική. Ο Ιβάν έχει τη δύναμη και το όνομα για να κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Αυτά που λένε ότι θέλει να γίνει ο νέος

Χαλίφης, δεν υπάρχουν. Τον έχω ζήσει κι έχω καταλάβει ότι πασχίζει πραγματικά για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Σε ένα ποδόσφαιρο με υγιείς συνθήκες, μπορείς να αναδείξεις την ομάδα σου και τι μπορείς να κάνεις».

-Μετά από σχεδόν πέντε χρόνια Σαββίδη, το ταμείο τι βγάζει;

«Υπάρχει μία οικονομική ευρωστία, αν δεν ήταν ο Σαββίδης, θα είχαμε προβλήματα. Το έζησα πριν έρθει, ο ΠΑΟΚ θα είχε μεγάλες περιπέτειες. Περιμένουμε το αποτέλεσμα. Ελπίζω να μην περιμένουμε άλλα πέντε χρόνια. Ελπίζω θα έρθει ένα πρωτάθλημα. Κύπελλα πήρε κι ο Μπατατούδης».

-Θα σας ενδιέφερε να ασχοληθείτε πάλι με τα κοινά; Ίσως με τον Ερασιτέχνη;

«Όχι. Ο Ερασιτέχνης είναι για ανθρώπους, που ασχολούνται με τα ερασιτεχνικά αθλήματα, εγώ δεν είχα καμία σχέση κι επαφή ποτέ, ακόμη και τότε που ουσιαστικά πρόεδρος του ΑΣ ήμουν».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags