Facebook Pixel "Όχι στην επικύρωση και στο νέο πρωτάθλημα, λόγω CAS"
| 2011-07-08 16:40:00

"Όχι στην επικύρωση και στο νέο πρωτάθλημα, λόγω CAS"

"Όχι στην επικύρωση και στο νέο πρωτάθλημα, λόγω CAS"

Προαναγγελία προθέσεων από την ΠΑΕ Ηρακλής, σήμερα, 8/7, καθώς ο επίσημος "Γηραιός" απέστειλε δύο επιστολές στη Σούπερ Λίγκα και στις υπόλοιπες ομάδες, γνωστοποιώντας τη στάση, που θα τηρήσει στην σύσκεψη της Δευτέρας (11/7).

Η πρώτη αφορά στην μη επικύρωση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος 2010-2011 και η δεύτερη στην μη έναρξη του Πρωταθλήματος 2011-2012. Αμφότερα τα αιτήματα στηρίζονται στις διατάξεις, λόγω εκκρεμοδικίας στο C.A.S. Τα ακριβή κείμενα των επιστολών έχουν ως εξής:

"Προς το Διοικητικό Συμβούλιο Super League

Υπόψη: Προέδρου κ. Ευ. Μαρινάκη,

 Κύριε Πρόεδρε,

Επαναλαμβάνουμε με την παρούσα τη θέση μας, προκειμένου κατά την συνεδρίαση της 11ης Ιουλίου 2011, να μην επικυρωθεί η βαθμολογία του Πρωταθλήματος για την αγων. περίοδο 2010/2011, καθώς συνεχίζουν να εκκρεμούν ενώπιον του CAS και του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου αντίστοιχα ένδικα μέσα κατά των αποφάσεων μη αδειοδότησης της ομάδας μας και υποβιβασμού λόγω «πλαστογραφίας»

Επιπλέον, ήδη το C.A.S. έχει ζητήσει την μη επικύρωση του Πρωταθλήματος μέχρι την έκδοση αποφάσεως επί των εφέσεών μας ενώπιόν Του, και συνεπώς κατ’ άρθρον 20 παρ. 3 ΚΑΠ δεν είναι δυνατή η επικύρωση του Πρωταθλήματος από την Super League εξαιτίας των ανωτέρω, καθώς σύμφωνα με το προαναφερθέν άρθρο: «Η επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα από την διοργανώτρια αρχή γίνεται με την προϋπόθεση ότι δεν εκκρεμούν στα αρμόδια αθλητικά όργανα προσφυγές ή ενστάσεις που επηρεάζουν τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων».

Περαιτέρω, είναι σίγουρο ότι οι αθλητικοί εισαγγελείς εξετάζουν το θέμα των «στημένων» αγώνων, το οποίο προέκυψε πρόσφατα, και σε περίπτωση τυχόν ανάμιξης ποδοσφαιρικών ομάδων της SUPER LEAGUE θα ασκηθεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη με ενδεχόμενη την επιβολή κυρώσεων σε βάρος τους, σύμφωνα με τους ισχύοντες αθλητικούς Κανονισμούς. Ως εκ τούτου στην παρούσα φάση και εν όψει όλων των ανωτέρω δεν είναι δυνατόν και δεν «επιτρέπεται» να γίνει επικύρωση βαθμολογίας και σε περίπτωση κατά την οποία τυχόν γίνει αυτή θα είναι σε κάθε περίπτωση μη νόμιμη και μη έγκυρη και θα δημιουργήσει άνευ προηγουμένου προβλήματα στο επαγγελματικό μας ποδόσφαιρό το οποίο ήδη διανύει πολύ δύσκολους και κρίσιμους καιρούς.

Κατόπιν των ανωτέρω αιτούμαστε την μη επικύρωση του Πρωταθλήματος, έως ότου ξεκαθαρίσουν οι ανωτέρω υποθέσεις.

Για την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Νικόλαος Αρταβάνης".

"ΠΡΟΣ : SUPER LEAGUE

Yπόψη: Γενικού Διευθυντή κου ΠΑΤΡΙΚ ΚΟΜΝΗΝΟΥ

 Κοινοποίηση: Πρόεδρο κο ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΑΡΙΝΑΚ

 Π.Α.Ε. – Μέλη SUPER LEAGUE

Κύριε Κομνηνέ,

Με την παρούσα παρακαλούμε όπως τεθεί προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 11 / 07 / 2011, η μη έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος 2011 - 2012 αν δεν εκδοθούν αποφάσεις σχετικές με : α) τα ένδικα μέσα που έχουμε καταθέσει ενώπιον του CAS και του Ταχτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ και β) την υπόθεση των στημένων αγώνων ενώπιον των αθλητικών οργάνων.

Μετά τιμής

Για την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΤΑΒΑΝΗΣ".

Πηγή: bluearena.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags