Facebook Pixel Του πληρώνουν και τα διόδια!
| 2011-07-08 22:31:00

Του πληρώνουν και τα διόδια!

Του πληρώνουν και τα διόδια!

Τον ...ξεφορτώνεται ο ΠΑΟΚ τον Βιτόλο, που πάει προς Παναθηναϊκό! Κι αυτά που έλεγαν ότι "φεύγει για οικογενειακούς λόγους", είναι να γελάει κανείς. Εκτός κι αν έχει οικογένεια στην Αθήνα!

Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά τον διώχνει τον Βιτόλο γιατί δεν μπορεί να καλύψει το βαρύ συμβόλαιό του ύψους 600.000 ευρώ ετησίως και πως ο ίδιος ο Ισπανός αμυντικός χαφ δεν είχε κανένα λόγο να λύσει το συμβόλαιό του κοινή συναινέσει, αν δεν είχε κάποια άλλη πρόταση στα χέρια του. Την οποία είχε!

Ο Παναθηναϊκός, που έμαθε τα καθέκαστα και παρακολουθούσε τον παίκτη από τον Γενάρη ως πιθανό αντικαταστάτη του Ζιλμπέρτο Σίλβα, πλησίασε τον Βιτόλο και τον ενημέρωσε πως θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό του, αρκεί όμως να τον πάρει ως ελεύθερο, χωρίς δηλαδή να πληρώσει και τον ΠΑΟΚ για να τον αποκτήσει.

Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, πρότεινε στον Βιτόλο, στη συνάντηση που είχε μαζί του ο Παντελής Κωνσταντινίδης, "μαχαίρι" 250.000 ευρώ στις ετήσιες αποδοχές του για να τον κρατήσει. Αντί, δηλαδή, να πάρει 600.000 ευρώ φέτος, να πάρει 350.000. Ο Βιτόλο δεν δέχθηκε την πρόταση και έφυγε αμέσως από την Ολλανδία, προκειμένου να γυρίσει στη Θεσσαλονίκη και να συζητήσει με τον ΠΑΟΚ, όχι τους οικονομικούς όρους του συμβολαίου του, αλλά τη λύση του!

Φυσικά δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, καθώς ο ΠΑΟΚ σε καμία περίπτωση δεν θέλει και δεν μπορεί να καλύψει το υψηλό συμβόλαιο του Ισπανού. Προς στιγμήν, βέβαια, κυκλοφόρησαν κάποια σενάρια για να "χρυσωθεί" το χάπι της αποχώρησης ενός εκ των βασικών συντελεστών της καλής πορείας που είχε ο ΠΑΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια, γι΄ αυτό και κάποιοι "κύκλοι" προσκείμενοι στη διοίκηση του ΠΑΟΚ προσπάθησαν να διαρρεύσουν πως "ο Βιτόλο ζήτησε να φύγει για οικογενειακούς λόγους". Θα μπορούσε, αν είχε γυναίκα και παιδιά στην ...Παιανία.

Το ζήτημα ήταν καθαρά οικονομικό, λοιπόν. Εν συνεχεία έγινε γνωστό πως από τον ΠΑΟΚ σκέφτηκαν να ζητήσουν από τον Βιτόλο να δεσμευτεί εγγράφως πως δεν θα πάει σε άλλη ελληνική ομάδα, κάτι που δεν αποδέχθηκε η πλευρά του Ισπανού, η οποία είχε ήδη στα χέρια της πρόταση του Παναθηναϊκού και το γνωστό από καιρό ενδιαφέρον του Ολυμπιακού ως εναλλακτική, για την περίπτωση που στραβώσουν τα πράγματα με το τριφύλλι.

Μια πρόταση που δεν φτάνει στα χρήματα που προέβλεπε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ, αλλά τα οποία μπορεί να αγγίξει με κάποια μπόνους συμμετοχών και επίτευξης στόχων, που θα προβλέπονται στο νέο του συμβόλαιο. Όσο για τις πάγιες αποδοχές του; Κάτι παραπάνω από όσα του πρότεινε ο Κωνσταντινίδης, δηλαδή 400-450.000 ευρώ το χρόνο...

Εκτός κι αν υπάρξει κάποια ανατροπή της τελευταίας στιγμής, που μόνο οι πιθανές αντιδράσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ ή ένα γερό μπάσιμο του Ολυμπιακού μπορεί να την προκαλέσουν…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags