Facebook Pixel Απίστευτη ατάκα Βάντσικ για το Άμστερνταμ που θα συζητηθεί: "Καλύτερα να μην είχαμε κερδίσει τον Άγιαξ"!
| 2017-04-03 22:22:00

Απίστευτη ατάκα Βάντσικ για το Άμστερνταμ που θα συζητηθεί: "Καλύτερα να μην είχαμε κερδίσει τον Άγιαξ"!

Απίστευτη ατάκα Βάντσικ για το Άμστερνταμ που θα συζητηθεί: "Καλύτερα να μην είχαμε κερδίσει τον Άγιαξ"!

Φοβερή δήλωση έκανε ο παλαίμαχος γκολκίπερ του Παναθηναϊκού με αφορμή τον σαν σήμερα θρίαμβο απέναντι στην υπερομάδα των Ολλανδών. Τι είπε για το ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Μπεργκ.
 

Σα σήμερα ο Παναθηναϊκός υπέταξε την υπερομάδα του Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ με 1-0 χάρη στο ιστορικό γκολ του Κριστόφ Βαζέχα και ο SportDog επικοινώνησε με μία μεγάλη δόξα εκείνης της ομάδας, τον τεράστιο Γιόζεφ Βάντσικ, προκειμένου να θυμηθούμε ξανά εκείνον τον ανεπανάληπτο θρίαμβο.

Ο γκολκίπερ εκείνη την εποχή για τους Πράσινους, εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν καλύτερο για το Τριφύλλι να μην είχε κερδίσει τότε στο πρώτο ματς (προτιμούσε το 0-0) για να υπήρχαν περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης, ενώ αναφέρθηκε και στο τώρα, το ντέρμπι με την ΑΕΚ, τον Μάρκους Μπεργκ και τι πρέπει να κάνει η διοίκηση για να πάρει το πρωτάθλημα του χρόνου.

"Αυτές οι στιγμές που ζήσαμε με τον Άγιαξ, αλλά και σε όλη την πορεία μέχρι εκείνα τα ματς, είναι αξέχαστες. Ήταν μεγάλη έκπληξη το αποτέλεσμα που πήραμε στην Ολλανδία και, μάλιστα, κλείσαμε το Ολυμπιακό Στάδιο (σ.σ. Έπειτα από εκείνο το παιχνίδι ήταν αποφασισμένο να φτιάξουν καινούργιο γήπεδο στη θέση του) με ήττα του Άγιαξ", είπε αρχικά ο παλαίμαχος άσος στον SportDog και συμπλήρωσε:

"Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Όλοι δουλέψαμε για αυτή την επιτυχία, αλλά και την πορεία που έγινε. Ήμασταν πολύ δεμένοι μεταξύ μας, ήμασταν μια μεγάλη οικογένεια και αυτή ήταν η επιτυχία. Είχαμε φανταστικό κλίμα στα αποδυτήρια. Γι' αυτό πήγαμε σαν τρένο μέχρι εκεί, όπως η κούρσα του Δώνη στο γκολ του Βαζέχα".

Αν υπήρχε η δυνατότητα, θα θέλατε να παίξετε ξανά το ματς της νίκης στην Ολλανδία ή τον επαναληπτικό της Αθήνας;

"Θα ήθελα, καλύτερα, να είχε λήξει 0-0 το πρώτο ματς και να κερδίζαμε στην Αθήνα για να είχαμε προκριθεί! Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο Άγιαξ τότε ήταν φοβερή ομάδα. Μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ έφυγαν όλοι με μεταγραφή για μεγάλες ομάδες. Γι' αυτό και η δική μας πορεία ήταν υπέρβαση".

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ πώς το είδατε;

"Η αλήθεια είναι πως δεν το παρακολούθησα όλο, αλλά είδα όλα τα στιγμιότυπα. Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο όπως είπε και ο Μαρίνος ίσως ήταν λίγο χαλαροί. Το σκορ ήταν ήδη στο 2-0 και θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλο γκολ ο Παναθηναϊκός. Μετά το 2-2 της ΑΕΚ, όμως, βγήκαν φάσεις για τον Παναθηναϊκό και πήρε τη νίκη".

Ο Μπεργκ είναι, μέχρι στιγμής, κορυφαίος σκόρερ στον πλανήτη για το 2017.

"Είναι παίκτης - κλειδί για τον Παναθηναϊκό. Μακάρι να μείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα. Να δώσει χαρές στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Γενικά όμως φαίνεται ότι γίνεται καλή δουλειά στην ομάδα. Μπορεί να είχε σε κάποια ματς ισοπαλίες, αλλά βλέπουμε ότι έχει στιλ και γεμίζει το γήπεδο ο Παναθηναϊκός. Κάνει φάσεις, βγαίνουν συνδυασμοί. Αυτά είναι αισιόδοξα μηνύματα".

Mπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει συνέπεια πρωταθλητισμού την επόμενη αγωνιστική περίοδο;

"Του χρόνου που θα υπάρχουν τα πλέι οφ για τον πρωταθλητή, θα υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον. Παρόμοιο σύστημα έχει γίνει και στην Πολωνία, αλλά θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να κάνει σωστές μεταγραφές. Να πάρει παίκτες που να μπορούν να προσφέρουν. Ουζουνίδης και Λυμπερόπουλος πρέπει να φτιάξουν έναν πρότζεκτ για του χρόνου. Αλλά κάθε πρότζεκτ χρειάζεται μπάτζετ. Αν δεν υπάρχει μεγάλο μπάτζετ, κάνεις λίγες μεταγραφές που να είναι ουσίας. Όχι όπως έγινε με τον Στραματσόνι. Ξέρουν τι χρειάζεται στον Παναθηναϊκό".  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags