Facebook Pixel Φοβερή ατάκα Γάτα για Μπεργκ-Βαζέχα: "Συγκρίνεις Δομάζο με Καραγκούνη;"-"Απορώ με Χιμένεθ-Λάζαρο"!
| 2017-04-04 18:59:00

Φοβερή ατάκα Γάτα για Μπεργκ-Βαζέχα: "Συγκρίνεις Δομάζο με Καραγκούνη;"-"Απορώ με Χιμένεθ-Λάζαρο"!

του Γιώργου Κτενά
Φοβερή ατάκα Γάτα για Μπεργκ-Βαζέχα: "Συγκρίνεις Δομάζο με Καραγκούνη;"-"Απορώ με Χιμένεθ-Λάζαρο"!

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ σχολιάζει το ντέρμπι του ΟΑΚΑ και τους παίκτες που ξεχώρισε. Τι λέει για Εμποκού, Βιγιαφάνες αλλά και τη φετινή πορεία των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού.

Πολυτέλεια για τη Σούπερ Λιγκ χαρακτήρισε την παρουσία του Μάρκους Μπεργκ ο Άρης Γάτας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον SportDog.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε με άκρως κολακευτικά λόγια στην παρουσία τού Δημήτρη Κουρμπέλη στον Παναθηναϊκό, στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που δεν έχει πιάσει ακόμα ταβάνι με την απόδοσή του, αλλά και στον Λούκας Βιγιαφάνες που αν είχε καλύτερα τελειώματα, θα ήταν παίκτης παγκόσμιας κλάσης.

 
Μίλησε, ακόμα, για τον Εμποκού και το φορμάρισμά του, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, αλλά και για το βιβλίο του που πλέον κυκλοφορεί και στο εξωτερικό!  
 
Άρη, ποιο είναι το σχόλιό σου για το ΑΕΚ - Παναθηναϊκός;
 

"Ήταν παιχνίδι που εξελίχθηκε υπέρ του Παναθηναϊκού, καθώς με βάση την εικόνα τού αγώνα πήρε δίκαια τη νίκη. Θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το σκορ από το πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, αλλά είναι πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι έγινε ωραίο ματς. Και έχουμε καιρό να δούμε τέτοια ματς, με ποιότητα, ρυθμό, τακτική, αγωνιστική διάθεση κ.λπ. Το χάρηκε και ο κόσμος που ήταν στο γήπεδο".

Πώς είδες την εμφάνιση του Μάρκους Μπεργκ; Υπάρχουν ήδη οι συγκρίσεις με τον Βαζέχα.

"Ο Μπεργκ μετά την έλευση του Μαρίνου Ουζουνίδη και την αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού, που πατάνε πλέον στην περιοχή 4 παίκτες (ο Μπεργκ αλλά και οι Βιγιαφάνες, Κλωναρίδης, Εμποκού), έχει απελευθερωθεί και δεν κάνει άσκοπες κούρσες μέσα στο γήπεδο. Είναι γνωστό ότι στο timing του σκοραρίσματος είναι από τους καλύτερους παίκτες που έχουν έρθει στην Ελλάδα. Το έδειξε και στο τρίτο γκολ που πέτυχε, είναι πολυτέλεια η παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Άποψή μου είναι ότι είναι άδικο να γίνεται σύγκριση ανάμεσα σε παίκτες και εποχές, γιατί ο Βαζέχα έχει άλλα σπουδαία ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αλλά και το γεγονός ότι έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να είναι αδιάφορο. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τον Δομάζο με τον Καραγκούνη. Είναι λάθος τέτοιου είδους συγκρίσεις, γιατί το ποδόσφαιρο αλλάζει".

Η εμφάνιση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου έκλεψε τις εντυπώσεις.

"Ο Λάζαρος είναι παίκτης που δεν έπιασε ποτέ ταβάνι, ανάλογα με τις δυνατότητες που είχε. Θα μπορούσε να κάνει τεράστια καριέρα. Όπως είναι τώρα το ελληνικό πρωτάθλημα, μπορεί να κάνει τη διαφορά ο μέτριος ή ο καλός Χριστοδουλόπουλος. Μιλάμε για παίκτη που όσο περνάει ο καιρός θα αποκτάει καλύτερο ρυθμό (γιατί είχε έλλειψη παιχνιδιών) και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι για την ΑΕΚ. Απορώ γιατί δεν τον έβαλε από την αρχή ο Χιμένεθ, αλλά και γιατί δεν ψηφίστηκε ως MVP της αναμέτρησης. Αν και θεωρώ ότι ο καλύτερος του αγώνα ήταν ο Μάρκους Μπεργκ".

Το δίδυμο Κουρμπέλη - Ζέκα πώς το βλέπεις;

"Για τον Κουρμπέλη απορώ γιατί δεν παίζει στην Εθνική ομάδα. Θα έπρεπε να ήταν ήδη βασικός. Ο Ζέκα έχει συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό και έχει γίνει φυσικός αρχηγός. Είναι περισσότερο τρεχαλατζής. Ο Κουρμπέλης είναι περισσότερο ποιοτικός, θα γίνει από τους καλύτερους και θα έχει φανέλα βασικού στην Εθνική ομάδα. Παίζει κάθετα, σταματάει τον ρυθμό, αλλάζει την ισορροπία ενός αγώνα, είναι καλός στο αμυντικός transition, εγκεφαλικός παίκτης και δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι. Δικαίωση Ουζουνίδη η επιλογή του και μην ξεχνάμε ότι πήρε φανέλα βασικού από την πρώτη στιγμή".

Ποια είναι η άποψή σου για την εικόνα του Εμποκού.

"Τον είχα δει στη Σταντάρ Λιέγης και απόρησα όταν έγινε η μεταγραφή του, γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είχε χρήματα για να πάρει τέτοιους παίκτες. Του έλειπαν τα ματς, πήγε στο Κόπα Άφρικα και έπιασε ρυθμό από τα συνεχόμενα παιχνίδια, με αποτέλεσμα να επιστρέψει και να είναι πολύτιμος για τον τρόπο που παίζει ο Παναθηναϊκός. Αλλά φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσει να τον κρατήσει και μετά το καλοκαίρι".

Πρόσωπο του ντέρμπι ήταν ο Βιγιαφάνες, τόσο λόγω της ποιότητας που έχει όσο και λόγω των κακών τελειωμάτων που έχει.

"Αν ο Βιγιαφάνες είχε τα τελειώματα του Μπεργκ, θα ήταν παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Αυτή είναι η διαφορά που σε οδηγεί στο πολύ υψηλό επίπεδο. Θα μπορούσε να καθαρίσει το ντέρμπι και με τον Ολυμπιακό και με την ΑΕΚ, αλλά παραλίγο να γίνει μοιραίος. Γιατί αν τελείωνε με καλύτερο τρόπο τις φάσεις, το σκορ ημιχρόνου θα μπορούσε να ήταν 3-0".

Πώς είδες φέτος Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ;

"Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι ο χειρότερος που έχουμε δει τα τελευταία χρονια, αλλά παίρνει το πιο εύκολο πρωτάθλημα, είναι κάτι δείχνει πολλά για το πώς αντιμετώπισαν το πρωτάθλημα οι υπόλοιποι. Ο ΠΑΟΚ έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να κάνει την υπέρβαση, έχει την οικονομική δυνατότητα, αλλά κάτι συμβαίνει πάντα με τον ΠΑΟΚ και τα χαλάει στο τέλος".

Κλείνοντας, πες μας δύο λόγια για το βιβλίο που έχεις γράψει, Claudio Ranieri - The Thinkerman, και πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε τη Μ. Βρετανία. 

 

"Το βιβλίο μου μεταφράστηκε στα αγγλικά και εδώ και 10 ημέρες έχει κυκλοφορήσει στη Μ. Βρετανία. Στην Ελλάδα έχει γίνει ήδη best seller και την προηγούμενη εβδομάδα μπήκε στα βιβλιοπωλεία. του Λονδίνου και του Λέστερ. Θα πάει ακόμα στην Ισπανία, την Ιταλία, την Ταϋλάνδη, την Ιαπωνία. Είναι η πρώτη φορά που βιβλίο Έλληνα αθλητικού συντάκτη κυκλοφορεί στο εξωτερικό". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags