Facebook Pixel Aποκάλυψη: "Τον πήρε ο ΠΑΟΚ από τη ...Γιουβέντους" - "Σε ανοιχτό γήπεδο σε σκοτώνει, είναι σκιέρ"!
| 2017-04-08 22:52:00

Aποκάλυψη: "Τον πήρε ο ΠΑΟΚ από τη ...Γιουβέντους" - "Σε ανοιχτό γήπεδο σε σκοτώνει, είναι σκιέρ"!

του Γιώργου Κτενά
Aποκάλυψη: "Τον πήρε ο ΠΑΟΚ από τη ...Γιουβέντους" - "Σε ανοιχτό γήπεδο σε σκοτώνει, είναι σκιέρ"!

Ποια ταλεντάρα πρόλαβε από τη «Μεγάλη Κυρία» ο Δικέφαλος και πώς έκλεισε η μεταγραφή; Άνθρωπος που τον ξέρει καλά, τον παρουσιάζει στους ΠΑΟΚτσήδες μέσω του SportDog!

Την άποψη ότι αν ο Λημνιός βρει ανοιχτό χώρο μπορεί να σκοτώσει τον αντίπαλο, εξέφρασε μέσω του SportDog ο Γιώργος Κουτσούμπας.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και από τους καλύτερους ρεπόρτερ του Ατρομήτου, αναφέρθηκε στα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του 18χρονου άσου, στον χαρακτήρα του, αλλά και σε ποια άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα ταιριάζει αγωνιστικά.

Μίλησε για το ενδιαφέρον της Γιουβέντους, αλλά και για το γεγονός ότι ο Λημνιός δεν είχε την εξέλιξη που περίμενε ο ίδιος ως ποδοσφαιριστής.


Η μεταγραφή τού Λημνιού στον ΠΑΟΚ είναι γεγονός, πιστεύεις ότι μπορεί να βρει θέση βασικού στον Δικέφαλο;

"Κατά τη γνώμη μου όχι ακόμα, γιατί χρειάζεται πολλή δουλειά σε κάποιους τομείς. Ας αναλογιστούμε ότι τώρα καθιερώθηκε στον Ατρόμητο, αν και είχε γίνει επαγγελματίας πριν από τρία χρόνια, με τον Σα Πίντο. Ήταν ο παίκτης που πήγε απευθείας από την Κ15 στην Κ20 και αποτελούσε θέμα συζήτησεις για χρόνια στις ακαδημίες του συλλόγου. Φέτος βελτιώθηκε στο κομμάτι της τακτικής, που δεν είχε καθόλου αυτόν τον τομέα, και ο Κορακάκης του βελτίωσε πολύ αυτό που τον έκανε να ξεχωρίζει στην Κ20: Κρατούσε την μπάλα στα πόδια του. Γιατί πριν, επειδή ήταν και ψαρωμένος, έδινε την μπάλα με τη μία. Όχι με λάθος τρόπο, αλλά δεν την κρατούσε καθόλου. Ενώ το σήμα κατατεθέν του ήταν αυτό. Στα μειονεκτήματά του είναι ότι δεν έχει καθόλου το γκολ. Έχει βάλει μόνο ένα γκολ στην ΑΕΛ και θυμάμαι, πρόχειρα, να έχει χάσει 10-15 κλασσικές ευκαιρίες για να πετύχει γκολ. Βέβαια, αν ήταν καλός και στο γκολ δεν θα είχε πάει στον ΠΑΟΚ, αλλά σε ομάδα του εξωτερικού. Τα τελειώματά του, λοιπόν, πρέπει να τα δουλέψει".

Πώς είναι ο χαρακτήρας του; Μπορούν να τον επηρεάσουν τα ποσά που υπάρχουν στη μεταγραφή του;

"Έχει δυνατό χαρακτήρα, θεωρώ ότι τα χρήματα που θα δώσει ο ΠΑΟΚ για την απόκτησή του δεν θα τον επηρεάσουν. Τα δικά του χρήματα, που προφανώς θα είναι πολλαπλάσια σε σχέση με αυτά που παίρνει στον Ατρόμητο, ίσως τον επηρεάσουν. Γιατί τώρα έχει χαμηλό συμβόλαιο, αλλά προφανώς στον ΠΑΟΚ θα έχει καλύτερο. Το θέμα είναι να διαχειριστεί σωστά τον ντόρο που γίνεται γύρω από το όνομά του. Είναι ακόμα παιδί, χρειάζεται να τον έχουν από κοντά στο ψυχολογικό κομμάτι. Γιατί το θράσος που χρειάζεται παικτικά, το έχει".

Υπάρχει κάποιο περιστατικό που θυμάσαι από τον Λημνιό και έχει ενδιαφέρον να σχολιάσουμε;

"Εντάξει, αρκετές φορές στις προπονήσεις είχε εκθέσει τους συμπαίκτες του με τις ενέργειές του. Από αγώνα εκείνο που θυμάμαι, ήταν μια φάση από αγώνα εναντίον του Παναθηναϊκού, πέρσι, στο Περιστέρι. Όταν όλη η ομάδα είχε βγει προς τη σέντρα κι εκείνος είχε ξεχαστεί μέσα στην περιοχή της ομάδας του. Με αποτέλεσμα να καλύπτει τον Μπεργκ και στην εξέλιξη της φάσης ο Σουηδός να σκοράρει εναντίον του Ατρόμητου. Περιστατικό που δείχνει ότι ήταν ψαρωμένος". 

Αγωνιστικά, με βάση το ρόστερ που έχουν τώρα οι μεγάλες ομάδες, πού αλλού πλην ΠΑΟΚ θα ταίριαζε;

"Στον ΠΑΟΚ ταιριάζει, ειδικά όπως παίζει τώρα ο ΠΑΟΚ. Αλλά και στον Παναθηναϊκό, γιατί είναι πολύ καλός στον κενό χώρο. Στο ανοιχτό γήπεδο, που είναι το μεγαλύτερο προτέρημά του, σκοτώνει τον αντίπαλο. Δώστου ανοιχτό γήπεδο, να φύγει με την μπάλα, είναι σκιέρ. Οπότε επειδή παίζει με γρήγορα άκρα ο Παναθηναϊκός, πιστεύω ότι θα του ταίριαζε".

Υπήρξε άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα που τον ήθελε και έφτασε κοντά στο να τον αποκτήσει;

 

"Πριν γίνει το deal με τον ΠΑΟΚ, τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η ΑΕΚ ήταν στο παιχνίδι της απόκτησή του. Αλλά όχι τόσο ζεστά. Στον Ατρόμητο συζητούσαν για τον Λημνιό από την εποχή που έπαιζε στις ακαδημίες του συλλόγου. Εκείνο το διάστημα είχε ενδιαφερθεί για να τον αποκτήσει και ο Ολυμπιακός. Είχαν δείξει ενδιαφέρον και κάποιες ομάδες από την Ιταλία, κυρίως λόγω του ότι ο Αποστολόπουλος, ο μάνατζέρ του, έχει άκρες στην Ιταλία. Γιουβέντους και Σαμπντόρια είχαν δείξει ενδιαφέρον. Ειδικά η Γιουβέντους είχε δει πολλά ματς, όταν συμμετείχε στις υποχρεώσεις της Κ20".

Πώς βλέπεις τη συμφωνία Ατρόμητου - ΠΑΟΚ για την παραχώρησή του;

"Πρόκειται αναμφίβολα για ένα πολύ καλό deal για τον Ατρόμητο. Μπορεί μελλοντικά να φανεί ότι πήρε λίγα χρήματα από τον ΠΑΟΚ, ανάλογα με την εξέλιξη που θα έχει η καριέρα του. Αλλά αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι δεν έχει την εξέλιξη που περίμενα από εκείνον. Δεν παύει όμως να είναι 18 ετών. Οπότε ο χρόνος θα δείξει αν θα επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες που υπάρχουν από εκείνον. Γιατί είναι και ρίσκο για τον ΠΑΟΚ να αποκτήσει ένα παιδί 18 ετών, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν έχει οικονομικό πρόβλημα για να ενδιαφέρεται αν θα του βγει ή όχι η μεταγραφή".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags