Facebook Pixel Οι προσδοκίες του Βαλβέρδε
| 2011-07-09 23:08:00

Οι προσδοκίες του Βαλβέρδε

Οι προσδοκίες του Βαλβέρδε

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει για το τι περιμένει και θέλει να δει ο προπονητής του Ολυμπιακού στην προετοιμασία

Όπως κάθε προπονητής που σέβεται τον εαυτό του και τη δουλειά που κάνει σε μια ομάδα έτσι και ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει προσδοκίες για τη σεζόν που έρχεται. Τούτο φρόντισε να το κάνει σαφές από την πρώτη κιόλας μέρα παρουσίας των πειραιωτών στο Ζέεφελντ και δεν αρκέστηκε σε τυπικές δηλώσεις.

Η λέξη που χρησιμοποίηση ο Ισπανός τεχνικός και φανερώνει πολλά είναι «βελτίωση». Κατανοεί και ο ίδιος πως με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση και του επόμενου πρωταθλήματος. Το στοιχείο όμως στο οποίο εστιάζει ο 47χρονος τεχνικός δεν είναι μόνο η «στέψη» του πρωταθλητή αλλά και η καλύτερη αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Λαμβάνει υπόψιν του πως είναι για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στο «τιμόνι» της ομάδας και θέλει να παρουσιάσει ένα καλύτερο σύνολο, θα απαιτήσει από τους παίκτες να δείξουν πιο καλή αγωνιστική εικόνα γιατί αυτό είναι άλλωστε και το ζητούμενο. Ν' ανέβει ένα ή και περισσότερα (αν μπορεί) «σκαλιά» ο Ολυμπιακός και να αποδώσει καλύτερο ποδόσφαιρο σε σχέση με όσα έδειξε την προηγούμενη σεζόν.

Ο Βαλβέρδε καταλαβαίνει επίσης πολύ καλά ότι η παρουσία της ομάδας του Πειραιά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι κάτι που δεν αφορά μόνο τον Ολυμπιακό ως σύλλογο αλλά και τον ίδιο σε προσωπικό επίπεδο. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει πολλούς λόγους να επιδιώκει τη βελτίωση για την οποία έκανε λόγο. Το αν θα καταφέρουν οι «ερυθρόλευκοι» να παρουσιάσουν μια καλύτερη ομάδα σε σύγκριση με τον περσινό Ολυμπιακό είναι κάτι που θα φανεί στη διάρκεια της σεζόν.

Το σίγουρο όμως είναι (και παράλληλα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τους φίλους του Ολυμπιακού) ότι έχει στον πάγκο έναν προπονητή που επιδιώκει το κάτι παραπάνω από πλευράς θεάματος. Το θέαμα άλλωστε λείπει από το ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι συνθήκες ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να πετύχουν τον σκοπό τους.

Πηγή: sentra-goal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags