Facebook Pixel «Ποια διαιτησία, η Μπάγερν αυτοκτόνησε - Γι’ αυτό φωνάζει η Μπαρτσελόνα – Καμία ελπίδα με Γιούβε»
| 2017-04-19 17:38:00

«Ποια διαιτησία, η Μπάγερν αυτοκτόνησε - Γι’ αυτό φωνάζει η Μπαρτσελόνα – Καμία ελπίδα με Γιούβε»

του Γιώργου Κτενά
«Ποια διαιτησία, η Μπάγερν αυτοκτόνησε - Γι’ αυτό φωνάζει η Μπαρτσελόνα – Καμία ελπίδα με Γιούβε»

Ο Γιάννης Καραλής μιλάει στο SportDog για την πρόκριση της Ρεάλ, τις αποδοκιμασίες σε Κριστιάνο και τις "μουρμούρες" για την διαιτησία.  H πρόβλεψη  για το ζευγάρι του τελικού!

Ο γνωστός δημοσιογράφος και ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Φίλων της Ρεάλ Μαδρίτης στην Ελλάδα, Γιάννης Καραλής, μίλησε στο SportDog και τον Γιώργο Κτενά για τον προημιτελικό της Ρεάλ με την Μπάγερν, αλλά και τα διαιτητικά λάθη που έγιναν και σήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς Βαυαρών.
 
Επίσης, αναφέρθηκε στις "φωνές" της Μπαρτσελόνα για την διαιτησία, υποστηρίζοντας ότι οι Καταλανοί δεν έχουν καμία τύχη στο αποψινό ματς με την Γιουβέντους, εκτός αν συμβούν... περίεργα πράγματα.  Τέλος, εξήρε τον Κριστιάνο Ρονάλντο διαφωνώντας με την στάση των φίλων της Ρεάλ που τον αποδοκίμασαν, ενώ έδωσε και τα προγνωστικά του για το ζευγάρι του μεγάλου τελικού.
 
"Δεν με ενθουσίασε καθόλου το χθεσινό ματς. Μου αρέσουν τα παιχνίδια που έχουν τακτική, μια λογική επεξεργασία από τους προπονητές. Χθες το παιχνίδι ήταν άναρχο, ειδικά σε σχέση με το πρώτο ματς. Άκουγα αυτό που έλεγε ο Χρήστος (σ.σ. Σωτηρακόπουλος) στη μετάδοση, κάπου στο 80΄ - 82΄, ότι δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει η Μπάγερν από το να περιμένει την παράταση, νομίζω ότι ήταν η αυτοκτονία της. Έπρεπε να δώσει τα πάντα στο τελευταίο 10λεπτο, γιατί στην παράταση είχε μειωμένες πιθανότητες να πετύχει κάτι με αριθμητικό μειονέκτημα", μας είπε αρχικά ο γνωστός δημοσιογράφος και συμπλήρωσε για τη διαιτησία:
 
"Σε αυτό το υψηλό επίπεδο, το θέμα είναι αν υπάρχει η διάθεση από την ΟΥΕΦΑ να καθαρίσει κάποιον σύλλογο. Είδαμε ότι δόθηκε ένα ανύπαρκτο πέναλτι στη Γερμανία, στο πρώτο ματς, που αν γινόταν εκεί το σκορ 2-0, πολύ δύσκολα θα γύριζε το ματς. Το γκολ που έβαλε την Μπάγερν στο παιχνίδι, χθες, η φάση που ο Μίλερ βγάζει με το στήθος την πάσα, είναι οφσάιντ. Γιατί ναι μεν ο Λεβαντόφσκι που είναι οφσάιντ δεν ακούμπησε την μπάλα, αλλά επηρέαζε τη φάση. 
 
Αν δεν υπήρχε αυτή η φάση, το παιχνίδι θα τελείωνε 1-1 και θα περνούσε η Ρεάλ δόξα και τιμή. Δεν είμαι πεπεισμένος κατά πόσο ο Κασεμίρο πάτησε τον Ρόμπεν, γιατί μπορεί κάλλιστα να είναι βουτιά του Ολλανδού. Επίσης και η δεύτερη κίτρινη κάρτα του Βιδάλ δε νομίζω ότι είναι κάρτα, αλλά θα μπορούσε ο ίδιος παίκτης να είχε αποβληθεί λίγο νωρίτερα για άλλο μαρκάρισμα που σήκωνε κάρτα". 
 
Τι θα μπορούσαμε να πούμε για τις φωνές από την πλευρά τής Μπαρτσελόνα για τη διαιτησία;
 
"Φωνάζει ο Τύπος της Μπαρτσελόνα και ο Πικέ, που είναι "σεσημασμένος" για αυτή τη συμπεριφορά, επειδή έρχεται το ντέρμπι με τη Ρέαλ. Με ήττα ή ισοπαλία σε αυτό το ντέρμπι, τελείωσαν. Δε δίνω καμία ελπίδα στην Μπαρτσελόνα απόψε, εκτός αν καρατομηθεί η Γιουβέντους. Που ακόμα κι αν μείνει με 9 παίκτες, πολύ δύσκολα θα χάσει το παιχνίδι με 4-0. Γιατί είναι μετρ τής τακτικής οι Ιταλοί, οι διδάκτορες της άμυνας".
 
Με αφορμή τη διαιτησία στο χθεσινό παιχνίδι, άνοιξε ξανά η κουβέντα για τη χρήση τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο.
 
"Θεωρώ ότι θα την επιβάλλει η ανικανότητα των βοηθών και η όλο και χειρότερη εικόνα των διαιτητών. Αυτή είναι η αλήθεια τόσο στο ελληνικό, αλλά και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οι μεγάλες σφυρίχτρες του παρελθόντος δεν υπάρχουν πια και βλέπουμε μετριότατους διαιτητές. Ίσως δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και θα ήταν μία καλή ευκαιρία να οδηγήσει σε αλλαγή στα ηλικιακά όρια. Να είναι οι διαιτητές κοντά στα όρια των εν ενεργεία ποδοσφαιριστών, σε ηλικία ανάμεσα από τα 25 - 40, με συνεχή τεστ φυσικής κατάστασης και IQ. Είναι πολύ σημαντικές οι θέσεις των διαιτητών, πρέπει να είναι καλά αμοιβόμενοι".
 
Ολόκληρο θέμα έχει γίνει και με τις αποδοκιμασίες προς τον Κριστιάνο Ρονάλντο.
 
"Έχω την εντύπωση ότι δεν μίλησε σε προσωπικό ύφος, αλλά σε ομαδικό. Ότι δηλαδή ως ομάδα θέλουμε να ξέρουμε ότι είμαστε μόνοι μας και όλοι τους. Όταν είσαι κορυφαίος, είναι λογικό οι άλλοι να στέκονται απέναντί σου με σφετεριστική διάθεση. Δεν γίνεται να αποδοκιμάζουν οι οπαδοί μέσα στο Μπερναμπέου. Για αυτό θεωρώ ότι ήταν έξυπνη η τοποθέτηση του Πορτογάλου, σε μία βραδιά που ο ίδιος έσπασε το φράγμα των 100 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και, για όποιον δεν το έχει καταλάβει, πέτυχε τα 5 από τα 6 συνολικά γκολ που έβαλε η ομάδα του στην Μπάγερν".
 
Μπορούμε να πούμε ένα ζευγάρι για τον τελικό;
 
"Νομίζω ότι η Γιουβέντους θα είναι στον τελικό. Θα είναι πολύ ωραίο να τη δούμε με τη Ρέαλ Μαδρίτης, αν και ίσως να βγει ένας συναρπαστικότερος τελικός με τις Μονακό - Γιουβέντους. Όπου θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί το ατόφιο ταλέντο και η 100% επιθετικότητα, με όλο στο σχεδιασμό τακτικά που υπάρχει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Στο μάτι του θεατή μπορεί να έβγαζε ωραίο θέαμα, αν θέλει να δει πολλά γκολ, το Ρεάλ - Μονακό. Εκεί θα είναι όσα φάμε και όσα βάλουμε". 
 
Να πούμε δύο λόγια, τέλος, για τη Λέσχη Φίλων Ρεάλ;
 
"Ελπίζω να συνεχίσουν στη Λέσχη, γιατί δεν είναι μόνο το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης στην Ελλάδα, παρά τον προπαγανδισμό υπέρ της Μπαρτσελόνα. Ας έθουν να ρωτήσουν εμένα για τον Γκουαρντιόλα, που είμαι Σίτι, τι είδαμε φέτος. Τελείωσε η εποχή του τίκι - τάκα, ομάδες με ποσοστό κατοχής κάτω του 35% κερδίζουν ματς".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags