Facebook Pixel Μεγάλες ατάκες Δομάζου για Παναθηναϊκό, Ουζουνίδη και τίτλο!
| 2017-04-23 14:56:00

Μεγάλες ατάκες Δομάζου για Παναθηναϊκό, Ουζουνίδη και τίτλο!

Μεγάλες ατάκες Δομάζου για Παναθηναϊκό, Ουζουνίδη και τίτλο!

Ο στρατηγός του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν έχει μάθει να κρύβετε πίσω από το δάχτυλό του!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην εφημερίδα "PRESS TIME":

Για την παρουσία του Μαρίνου Ουζουνίδη στην τεχνική ηγεσία: «Εγώ είμαι υπέρ των Ελλήνων προπονητών. Αναγνωρίζω ότι ο Ουζουνίδης «έστρωσε» την ομάδα, έδωσε στους παίκτες να καταλάβουν τι θέλει, τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο και που παίζουν. Πολλά παιχνίδια ο Παναθηναϊκός τα κερδίζει από την φανέλα, όχι από την ποδοσφαιρική του ποιότητα. Διαθέτει πάρα πολύ «βαριά» φανέλα και αυτό προβληματίζει τις άλλες ομάδες. Τώρα, δυστυχώς, έχει πολλά χρόνια να πάρει το πρωτάθλημα και δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Αν το πάρει ο Ουζουνίδης, τότε θα του βγάλω το καπέλο, θα του πω μπράβο και ότι ναι αξίζει να τον κρατήσουμε για άλλα 10 χρόνια κι ας μην …πάρει ξανά το πρωτάθλημα!».

Για το πως βλέπει το μέλλον με τον Ουζουνίδη: «Αγωνιστικά εμένα δεν με ξεγελάει η ομάδα. Αν δεις, κάθε χρόνο τέτοια εποχή όταν ο Παναθηναϊκός δεν πηγαίνει για τίποτα, εννοώ τον τίτλο στο πρωτάθλημα και δεν υπάρχει η μεγάλη πίεση, συνήθως παίζει καλά και κερδίζει, χωρίς το μεγάλο άγχος, με όποιον προπονητή και αν κάθεται στον πάγκο. Αν βάλεις κάτω ποιες αγωνιστικές συμβαίνει αυτό, θα το διαπιστώσεις…Τον Ουζουνίδη θα τον δούμε και θα τον κρίνουμε την νέα σεζόν, από το ξεκίνημα. Εκεί θα φανούν όλα. Στην πίεση του πρωταθλητισμού. Γιατί, τι 5 και 4, τι 3 και 2και το κύπελλο να κατακτήσεις, δεν λέει κάτι, ούτε τα play offs, αν δεν πάρεις τον τίτλο. Εμένα αυτά δεν μου …κλείνουν τα μάτια. Των φιλάθλων μπορεί, τα δικά μου όχι! Μεγάλη ομάδα είναι αυτή που κατακτά το πρωτάθλημα. Μόνο αυτό αποδεικνύει αν ο προπονητής αξίζει. Το κύπελλο είναι μεν ένας τίτλος, αλλά το έχουμε ξανά αυτά τα χρόνια με τον Αναστασίου. Προς το παρόν καλός είναι ο Ουζουνίδης, αλλά θα τον δω μετά… Και με τον Ιταλό καλά λέγαμε ότι πάμε στην αρχή, ότι θα φτιάξει ομάδα για πρωτάθλημα. Έκανε «κοιλιά», έφυγε και παίζουν πάλι οι ίδιοι. Ο Κουρμπέλης καλός είναι, αλλά, όχι για να αλλάξει όλη την ομάδα!».

Για τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Οι άλλες διοργανώσεις (σ.σ. Europa League), επίσης, δεν μου λένε τίποτα ή να κλειστείς πίσω σε κάποια ματς για το αποτέλεσμα. Σε αυτές πάς μόνο για να πάρεις τα λεφτά. Σε βλέπουν να παίζεις αλλά δεν …ακούγεσαι. Για να σε ακούσουν στην Ευρώπη, θα γίνει όταν θα βγεις στο Champions League και θα παίξεις μπάλα!»

Για την ανάγκη απόκτησης ενός ποιοτικού επιτελικού χαφ: «Το πρώτο πράγμα που έχουν να κάνουν από την διοίκηση, είναι να φέρουν ένα μεγάλο χαφ, έναν ηγέτη ο οποίος θα αξιοποιεί με τις μπαλιές του περισσότερο τον Μπεργκ! Στους τελευταίους αγώνες βρίσκουν ευκαιρίες και βάζουν γκολ, αλλά, αρκετές ομάδες δεν πάνε πλέον για κάτι και δεν προσπαθούν όσο όταν θα είχαν την μεγάλη πίεση ενός στόχου, π.χ. την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ, λίγο πολύ, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και για τα play offs. Στην αρχή της σεζόν, όμως, εκεί πρέπει να κάνεις την διαφορά και θες τον μεγάλο παίκτη στο κέντρο…».

Για το αν υπάρχει αυτός ο παίκτης στη Superleague: «Ο μέσος που εννοώ, όχι δεν υπάρχει στην Ελλάδα! Δεν λέω να πάρουν τον Μέσι ή τον Κριστιάνο Ρονάλντο, προς Θεού. Αν ψάξουν καλά από τώρα, θα τον βρουν. Και να τον πληρώσουν. Όχι να πάρουν 10 και 15 παίκτες πάλι. Έναν και ακριβό! Έναν παίκτη που θα είναι ένα επίπεδο πάνω από όλους τους άλλους, για να ανεβάσει την ομάδα! Ο Ζέκα και ο Κουρμπέλης τρέχουν πολύ, αλλά, στις 10 μπαλιές τις 3 τις δίνουν καλές και τις 7 λάθος. Πρέπει να έχουν έναν άλλο χαφ πιο μπροστά τους. Να του δίνουν την μπάλα, για να κάνει το «κουμάντο» και να τροφοδοτεί

Μπορεί ο Βιγιαφάνιες να το κάνε αυτό. Αλλά, κάνει πολλές ντρίμπλες, δεν δίνει την μπάλα με την μία. Ξέρει ποδόσφαιρο. Ντριμπλάρει, όμως, τον αντίπαλο και περιμένει να τον …ντριμπλάρει ξανά. Δεν είναι ο παίκτης που θα σκεφθεί μέσα σε δευτερόλεπτα τι πρέπει να κάνει και να δώσει αμέσως την μπάλα στον επιθετικό για να βάλει το γκολ. Του αρέσει να ντριμπλάρει και ενώ είναι καλός εκεί κάπου …χάνεται.»

Για άλλες μεταγραφικές ανάγκες της ομάδας: «Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται πολλούς ποδοσφαιριστές στις επόμενες μεταγραφές. Έναν μεγάλο μέσο και κανένα, δυο πίσω. Η άμυνα είναι καλή, αλλά χρειάζεται καλύτερες «ρεζέρβες» και δεν υπάρχουν, για να αναπληρώσουν όποιους θα φύγουν από το ρόστερ. Παίζουν οι 11 και ένας, δυο ακόμα. Απαιτείται προγραμματισμός. Μην μας παρασύρει αν πάρουμε πάλι το κύπελλο. Κατακτήσαμε έναν τίτλο και για του χρόνου ….τίποτα. Αφήσαμε τους ίδιους γιατί νομίζαμε ότι …είχαμε ομάδα. Μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη!»

Για το δίλημμα Γουδί ή Λεωφόρος: «Για να γίνεις μεγάλη ομάδα χρειάζεσαι ένα καλό γήπεδο, για να έχεις έσοδα και όχι μόνο έξοδα. Μπορεί να μεγάλωσα στη Λεωφόρο και να έζησα εκεί τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας μου, αλλά οι εποχές άλλαξαν και οφείλω να το πω: δεν προσφέρει έσοδα. Και δεν μπορείς, έτσι, να κάνεις μεγάλες μεταγραφές. Δεν είναι μόνο τα λεφτά. Όμως, οι μεγάλες ομάδες ξοδεύουν εκατομμύρια για να αποκτήσουν μεγάλους ποδοσφαιριστές!».

Για τη βοήθεια που δίνει η Λεωφόρος: «Είναι έδρα η Λεωφόρος και φαίνεται από τα αποτελέσματα, πόσες νίκες έχει εκεί ο Παναθηναϊκός. Ο κόσμος γίνεται ο 12ος παίκτης του. Δεν γεμίζει, γιατί τα τελευταία 6, 7 χρόνια δεν πάμε, ουσιαστικά, για τίποτα. Και το κύπελλο να σηκώσεις, στο εξωτερικό σε ακούνε, μα δεν σε …ξέρουν αν δεν είσαι πρωταθλητής ή δεν νικάς στην Ευρώπη.

Όπως τότε, που εμείς πετύχαμε το μεγάλο επίτευγμα από εκεί που κανείς δεν το περίμενε και δημιουργήσαμε πολλούς φιλάθλους για τον Παναθηναϊκό! Λέμε κάθε φορά, άντε πάμε να το πάρουμε και σε δυο μήνες το έχουμε χάσει. Με αυτό τον τρόπο, δεν γυρίζει ο κόσμος στο γήπεδο. Αν δει ότι ο Παναθηναϊκός το εννοεί ότι πάει να πάρει πρωτάθλημα, κάθε Κυριακή θα γεμίζει το γήπεδο και όχι …δυο ματς το χρόνο.»

Για τους διεκδικητές του τίτλου την επόμενη σεζόν: «Νομίζω ότι οι ομάδες θα ξεκινήσουν τη νέα χρονιά από την ίδια ευθεία για το πρωτάθλημα. Αν τώρα δεν το πάρουμε, να μην λέμε πάλι για την διαιτησία, γιατί θα κινδυνεύσουμε να γίνουμε γραφικοί. Παίρνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός παρότι είναι κακός, γιατί και οι άλλοι δεν ήταν καθόλου καλοί όταν έπρεπε. Παλαιότερα, χάναμε τα ντέρμπι και κατακτούσαμε τον τίτλο, διότι κερδίζαμε έξω όλα τα άλλα ματς. Κι ο Ολυμπιακός διέθετε 3 ή 4 παίκτες, που ο ένας να έπαιζε του κέρδιζε τα παιχνίδια. Πλέον δεν υπάρχει αυτό…».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags