Facebook Pixel ΕΡΕΥΝΑ: Οι τεράστιες διαφορές ανάμεσα στους μισθούς των ποδοσφαιριστών και των απλών φιλάθλων
| 2017-04-23 16:19:00

ΕΡΕΥΝΑ: Οι τεράστιες διαφορές ανάμεσα στους μισθούς των ποδοσφαιριστών και των απλών φιλάθλων

ΕΡΕΥΝΑ: Οι τεράστιες διαφορές ανάμεσα στους μισθούς των ποδοσφαιριστών και των απλών φιλάθλων

Η Deloitte εξέδωσε μία ενδιαφέρουσα έρευνα, η οποία εστιάζει στους εβδομαδιαίους μισθούς που προσφέρουν οι κορυφάιες ευρωπαϊκές ομάδων στους παίκτες τους και τους βάζει στην ζυγαριά με τους αντίστοιχους που λαμβάνουν οι οπαδών τους... 

Πρώτη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα ποσά, τεράστια διαφορά Ρεάλ-Μπαρτσελόνα με τους φιλάθλους τους!

Έρευνα που ίσως προκαλέσει… κατάθλιψη στους οπαδούς των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, πραγματοποίησε η γνωστή εταιρεία Deloitte. Ένα από τα στοιχεία που δημοσιεύονται είναι οι διαφορές στον μέσο μισθό των ποδοσφαιριστών και φιλάθλων.

Στην κορυφή από πλευράς μισθών, βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με μέσο όρο εβδομαδιαίων πληρωμών στις 110.961 λίρες. Το ποσό αυτό είναι 281 φορές μεγαλύτερο από τον μέσο μισθό των κατοίκων της αγγλικής πόλης (393 λίρες την εβδομάδα). Η περίπτωση του Πογκμπά του οποίου οι αποδοχές υπολογίζονται στις 290.000 την εβδομάδα, αλλά και των υπολοίπων ανεβάζουν κατά πολύ τον μέσο όρο. Ακολουθεί η Μάντσεστερ Σίτι των Σέρχιο Αγουέρο και Γιάγια Τουρέ, αμφότεροι από 220.000 εβδομαδιαίως, με 104.289 μέσο όρο που είναι 264 φορές παραπάνω από τον μέσο μισθό των φίλων της.

Κι όμως, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατέχει την πρώτη θέση της έρευνας. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης κατακτούν τις πρώτες θέσεις, με γνώμονα την απόκλιση μισθών παικτών-φιλάθλων. Με 108.636 λίρες, δηλαδή 357 φορές το εβδομαδιαίο εισόδημα των κατοίκων της Βαρκελώνης και 97.151 λίρες, 309 φορές το εισόδημα των Μαδριλένων, οι δύο γίγαντες της Ισπανίας ξεπέρασαν τους ”Κόκκινους Διαβόλους”.

Στην Ιταλία, το απόλυτο αφεντικό της Σέριε Α, η Γιουβέντους έρχεται πρώτη, δίνοντας κατά μέσο όρο 76.491 λίρες την εβδομάδα στους ποδοσφαιριστές της, 267 φορές τα έσοδα των πολιτών του Τορίνο. Η Νάπολι έρχεται δεύτερη, με 37.281 λίρες, δηλαδή 204 φορές τις 182 λίρες που παίρνουν την εβδομάδα οι φίλοι της.

Καμία έκπληξη και στην Γερμανία, με την Μπάγερν Μονάχου να δίνει 140 φορές περισσότερα χρήματα στους ποδοσφαιριστές της συγκριτικά με τους φίλους της στο Μόναχο. Συγκεκριμένα, τα 80.107 λίρες είναι σχετικά μεγάλο ποσό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όμως είναι μικρή η διαφορά με τους φιλάθλους, διότι ο εβδομαδιαίος μισθός των Βαυαρών αγγίζει τις 571 λίρες, το υψηλότερο ποσό σε όλη την Ευρώπη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags