26/04/17 - 15:33

Σιμόες για Ολυμπιακό, Κύπελλο και... συνέχεια

Ο Πορτογάλος μέσος στο match programme παραδέχθηκε ότι η ΑΕΚ έχει πάρει πλέον σημαντικό προβάδισμα, αλλά ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν πρέπει να εφησυχάσει. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα σταθερά και ανοδικά βήματα που κάνει η ομάδα, τονίζοντας ότι πλέον έχουν μπει γερά θεμέλια ώστε η ΑΕΚ να επιστρέψει και πάλι στην κορυφή.

Σιμόες για Ολυμπιακό, Κύπελλο και... συνέχεια
41.560views 0shares

Αναλυτικά:

-Αντρέ, πόσο εύκολο κάνει το έργο σας αυτό το 2-1 του πρώτου ματς, αλλά και πόσο δύσκολη ενδεχομένως γίνεται και η διαχείριση αυτής της νίκης;

«Πιστεύω ότι πλέον τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα και βολικά για εμάς σε σχέση με ό,τι ίσχυε πριν από το πρώτο ματς. Η νίκη μας δίνει ένα θετικό συναίσθημα, είμαστε πιο ήρεμοι, αλλά φυσικά γνωρίζουμε ότι παραμένει ένα σημαντικό παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευθούμε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Αυτή η νίκη μας δίνει το περιθώριο για μεγαλύτερη άνεση στον τρόπο διαχείρισης της αποψινής ρεβάνς».

-Φοβάσαι μήπως αυτή η νίκη προκαλέσει, εκτός από… άνεση και έλλειψη συγκέντρωσης σε σχέση με το πώς εμφανιστήκατε στο «Καραϊσκάκης»;

«Η συγκέντρωση που οφείλουμε να έχουμε θα πρέπει να είναι ακριβώς η ίδια με το πρώτο παιχνίδι. Γνωρίζουμε καλά και θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα απολύτως και θα πρέπει να μπούμε απόλυτα συγκεντρωμένοι».

-Μιλάμε βεβαίως και για μια νίκη που ενισχύει κατά πολύ την αυτοπεποίθηση της ομάδας.

«Σίγουρα είναι ένα αποτέλεσμα που βοηθάει πολύ στην αυτοπεποίθηση, ήταν μία δύσκολη νίκη σε μία δύσκολη έδρα, αλλά επαναλαμβάνω ότι ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα! Θα πρέπει να μπούμε στο γήπεδο και να ξεκινήσουμε από το μηδέν, σαν να μην υπάρχει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Είμαστε κοντά στον τελικό αλλά θα πρέπει να το κλειδώσουμε».

-Ολοκληρώνεται σιγά – σιγά μία δύσκολη χρονιά για όλους σας, αλλά στο φινάλε της η κατάσταση δείχνει να γυρίζει υπέρ της ομάδας.

«Σίγουρα τα πράγματα έχουν αλλάξει κατά πολύ, είμαστε πλέον μία ομάδα που μπαίνει στο γήπεδο και έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, μπορούμε να κρατήσουμε την μπάλα, είμαστε πιο συγκεντρωμένοι όταν κάνουμε άμυνα, σε μία από τις έξι επιθέσεις μπορούμε και σκοράρουμε, όλα αυτά δείχνουν ότι είμαστε σε εντελώς διαφορετική κατάσταση».

-Η συνέχεια;

«Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια λογική και στις δύο διοργανώσεις. Στόχος μας είναι και το κύπελλο αλλά και το πρωτάθλημα όσο πιο ψηλά μπορούμε να τερματίσουμε στην τελική βαθμολογία και για τον επόμενο χρόνο ελπίζω ότι με τις κατάλληλες κινήσεις της διοίκησης τα πράγματα να πάνε ακόμα καλύτερα, να δούμε πιο ψηλά».

-Ολοκληρώνεις τη δεύτερη σεζόν με τη φανέλα της ΑΕΚ, πιστεύεις ότι από την ημέρα που είσαι εδώ η ομάδα βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της από πλευράς ποιότητας και συνολικού ποδοσφαιρικού επιπέδου;

Σίγουρα, βρισκόμαστε σε μία πάρα πολύ καλή φάση, κάποιοι παίκτες μάλιστα έχουν ήδη ανανεώσει τα συμβόλαιά τους και την παραμονή τους, κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα πλέον αποκτά θεμέλια, η ομάδα ξεκινά πλέον από μία σταθερή βάση και όχι από το μηδέν. Εκτιμώ ότι όλα αυτά θα πρέπει να γίνονται βήμα – βήμα ώστε η ομάδα συνεχώς να βελτιώνεται και νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλύτερο σημείο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν». 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ