Facebook Pixel Η ατάκα Μπακασέτα για την παραμονή Χιμένεθ
| 2017-05-13 10:02:00

Η ατάκα Μπακασέτα για την παραμονή Χιμένεθ

Η ατάκα Μπακασέτα για την παραμονή Χιμένεθ

Ο Τάσος Μπακασέτας μίλησε στη NOVA για την καταρχήν συμφωνία του Μανόλο Χιμένεθ με τη διοίκηση της ΑΕΚ ενόψει της επόμενης σεζόν και για τον βασικό στόχο της Ένωσης στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:

“Όταν χάνεις έναν τίτλο δεν έχεις και την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για να συνεχίσεις, αλλά όλοι είδαμε πως προήλθε αυτό το αποτέλεσμα για εμάς. Μπορώ να πω ότι δεν μας επηρεάσε όσο θα περίμεναν κάποιοι. Φτάσαμε στον τελικό και δεν τα καταφέραμε για διάφορους λόγους, αλλά τώρα πρέπει να στρέψουμε όλο το ενδιαφέρον μας στα πλέι οφ. Θέλουμε πάρα πολύ την 1η θέση κι εκεί είμαστε τώρα συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε τον στόχο μας”.

Συμφωνείς με την άποψη ότι είναι θετική συγκυρία το γεγονός ότι η ΑΕΚ κάνει πρεμιέρα στα πλέι οφ απέναντι στον ΠΑΟΚ; Επειδή τον αντιμετωπίσατε στον τελικό και λογικά θέλετε να δείξετε ότι έχετε καλύτερη ομάδα.

“Δεν υπάρχουν συγκυρίες. Το τι πρέπει να κάνουμε το ξέρουμε εμείς οι ίδιοι. Δε χρειάζονται πολλά λόγια. Έχουμε δει κάποιες φάσεις από τον τελικό, μιλήσαμε και μεταξύ μας και ξέρουμε καλά τι πρέπει να γίνει σ' αυτό το ματς. Ένα πολύ κομβικό ματς για εμάς, γιατί αν νικήσουμε βάζουμε πολύ γερές βάσεις ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας. Εγώ θέλω να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι από την αρχή. Να πάρουμε τη νίκη και όλα θα πάνε καλά.”

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή, πριν ακόμα αρχίσουν τα πλέι οφ, κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για νίκη στην Τούμπα;

“Παίζει ρόλο, αλλά όχι τόσο μεγάλο γιατί και πέρυσι μπήκαν στα πλέι οφ ομάδες με περισσότερους βαθμούς, αλλά στο τέλος τερμάτισαν χαμηλότερα από άλλες που είχαν λιγότερους βαθμούς. Πολυ σημαντικά είναι τα πρώτα παιχνίδια. Αν θυμάμαι καλά από τα προηγούμενα χρόνια, όποιες ομάδες τα πήγαν καλά στα πρώτα 2-3 ματς των πλέι οφ, παίρνουν και τη διαφορά. Αυτό θέλουμε κι εμείς. Να κάνουμε μια πολύ καλή αρχή και είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς και πρέπει να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών της ομάδας”.

Θα μας σχολιάσεις και την καταρχήν συμφωνία της ΑΕΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ; Είναι σημαντικό που αυτό γίνεται πριν τα πλέι οφ, έτσι ώστε να γνωρίζετε οι παίκτες με ποιον προπονητή θα πορευτείτε την επόμενη σεζόν;

“Ναι, είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες να ξέρουν ποιον προπονητή θα έχουν. Δεν πρέπει να γίνονται όλα την τελευταία στιγμή. Όποιοι πήραν τις αποφάσεις ξέρουν πολύ καλύτερα απ' τον καθένα μας για ποιο λόγο έγινε αυτό. Ξέρουν καλύτερα την ομάδα και όλα γίνονται προς ώφελος της ομάδας. Με τους τρεις προπονητές που είχαμε φέτος τα αποτελέσματα έδειξαν δίκαια έμεινε ο κ. Χιμένεθ, αλλά όπως προείπα, οι υπεύθυνοι που πήραν αυτή την απόφαση γνωρίζουν καλύτερα απ' τον καθένα τι είναι σωστό και τι λάθος για την ομάδα”. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags