Facebook Pixel Aπίστευτο σχόλιο από Αλέφαντο για μπάσκετ και Ομπράντοβιτς – "Πολλά λεφτά ο Μαρινάκης αν..."!
Μπάσκετ
| 2017-05-22 11:45:00

Aπίστευτο σχόλιο από Αλέφαντο για μπάσκετ και Ομπράντοβιτς – "Πολλά λεφτά ο Μαρινάκης αν..."!

Aπίστευτο σχόλιο από Αλέφαντο για μπάσκετ και Ομπράντοβιτς – "Πολλά λεφτά ο Μαρινάκης αν..."!

Ο κορυφαίος τεχνικός σχολιάζει το Final Four και λέει πράγματα για τον Ζοτς που θα συζητηθούν! Πώς είδε το deal με τη Νότιγχαμ και τα χθεσινά παιχνίδια των play offs; 

9 ευρωλίγκες έχει πάρει ο Ομπράντοβιτς, μην ασχολείστε... Με τόσες διαφορετικές ομάδες. Ο άνθρωπος είναι ο μεγαλύτερος προπονητής και κόουτς της Ευρώπης και θα μπορούσε να γίνει κορυφαίος και στο ΝΒΑ. Είναι και πολύ μεγάλος προπονητής και πολύ μεγάλος κόουτς, εννοώ να στήνει και να προπονεί τις ομάδες πριν το ματς, αλλά και κατά τη διάρκεια του ματς. Καθάρισε και τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό φέτος! Τα έχει σαρώσει όλα.

Αυτός μεταμόρφωσε τη Φενέρ, έχει βέβαια και δύο παικταράδες που μου αρέσουν πολύ, τον Μπογκντάνοβιτς και τον Ούντο. Αυτός τους πήρε όμως. Τον παρακολουθώ χρόνια και τον θαυμάζω.

Δεν μπορούσε ο Ολυμπιακός να το πάρει από τα χέρια του Ομπράντοβιτς μέσα στην έδρα του, αυτή είναι η γνώμη μου. 9 Ευρωλίγκες είναι ασύλληπτο. Και δεν είναι ηλικιωμένος, μπορεί να πάρει κι άλλες. Τέτοιος θρύλος προπονητής δεν υπάρχει τώρα στο ποδόσφαιρο.

Πάμε τώρα στη Νότιγχαμ που πήρε ο Μαρινάκης. Οι νέοι δεν γνωρίζετε για τι ομάδα μιλάμε, με τι ιστορία. Εγώ τα έχω ζήσει, εκεί κοντά στο 1980 που είχε γίνει θρύλος και παραμιλούσε η Ευρώπη μαζί της. Θαυμάζαμε τότε ακόμα πιο πολύ το ποδόσφαιρο στην Αγγλία και την παρακολουθούσα τη Νότιγχαμ, είχα πάει και να τη δω από κοντά. Πρωταθλήτρια Αγγλίας το 1978 και πήρε δύο συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών στην Ευρώπη το 1979 και το 1980!

Αυτήν την ομάδα πήρε ο Μαρινάκης, και ας είναι τώρα στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας. Άμα την ανεβάσει, θα πάρει πάρα πολλά λεφτά, οι ομάδες στην Πρέμιερ Λιγκ παίρνουν πάνω από 100 εκατομμύρια το χρόνο.

Ήμουν θαυμαστής του Μπράιαν Κλαφ στη Νότιγχαμ, προπονηταράς αλλά είχε και μία φοβερή πεντάδα. Έξω δεξιά ο Γκέμιλς, ταχύτατος κοντός παικταράς, ντριμπλέρ, δεν πιανόταν. Έξω αριστερά ο Ρόμπερτσον, γρήγορος και αυτός, έπαιζε 4-2-4 που γινόταν 4-4-2 αφού τα δύο εξτρέμ γύρναγαν πίσω σε φάση άμυνας και βοήθαγαν τους δύο κόφτες. Ο ένας κόφτης ήταν ο Νιλ που έγινε καλός προπονητής αργότερα στη Σκωτία. Και 2 σέντερ φορ, ο Μπερνς και ο Γούντοκ. Είναι ιστορική ομάδα με πολύ κόσμο να τη στηρίζει, όλη η πόλη είναι μαζί της. Και έξυπνο από τον Μαρινάκη που τους μείωσε κατευθείαν τις τιμές στα εισιτήρια διαρκείας. Ο προηγούμενος πρόεδρος είχε γίνει μισητός, απέτυχε.

Πάμε τώρα στα πλέι οφ εδώ. Ο φουκαράς ο Πανιώνιος τα έχει δώσει όλα, άδειασε. Δεν έχει αλλαγές να κάνει. Ο Ρισβάνης είπα και στην προηγούμενη στήλη τα προσόντα του, μπορεί να φτάσει ψηλά στον Ολυμπιακό. Όμως προσέξτε. Υπάρχει μια διαφορά σε αυτή τη θέση μεταξύ Ολυμπιακού και Πανιωνίου. Ο Ολυμπιακός παίζει ψηλά και ο στόπερ έχει πολύ μεγαλύτερους χώρους να κινείται. Στον Πανιώνιο ο στόπερ παίζει σε μικρό χώρο διότι αμύνεται κλειστά. Πρέπει λοιπόν να δουλέψει τις ταχύτητές του ο Ρισβάνης. Είναι γρήγορος για το ύψος του αλλά πρέπει να γίνει πιο γρήγορος ακόμα. Όλα τα άλλα τα έχει. Τσαγανό έχει, μπάλα ξέρει να τη μεταβιβάζει και να την κατεβάζει στον Ολυμπιακό, μυαλό έχει, ψηλός είναι, κεφάλι καλό έχει.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, τι να πεις. Αν δεν έχει Μπεργκ ο Παναθηναϊκός, οι άλλοι δεν σκοράρουν μισό γκολ! Χαφ που δεν απειλούνε, δεν τους φοβάται η αντίπαλη άμυνα. Εξτρέμ ανύπαρκτα.

Ο Χιμένεθ μία έτσι μια γιουβέτσι. Ένα ματς πολύ καλό, ένα ματς σαλάτα. Χθες το έκανε με τα δύο ημίχρονα! Στο πρώτο ημίχρονο είχε βάλει μπροστινή γραμμή τον βαρύ τελειωμένο Αλμέιδα, και εξτρέμ τον Μπακασέτα που δεν είναι για εκεί, και τον Μάνταλο που επίσης δεν είναι για εκεί. Στο β' ημίχρονο έκανε όμως πολύ καλό κοουτσάρισμα και σούπερ αλλαγές. Πέταξε έξω Μπακασέτα και Αλμέιδα και έβαλε Χριστοδουλόπουλο που σήκωσε δύο ταχύτητες την ΑΕΚ και Αραούχο. Και η αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο του Γαλανόπουλου με τον Πέκχαρτ ήταν σωστή. Ο Χιμένεθ το γύρισε και το πήρε το ματς. 

Επιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags