Facebook Pixel Ποιο νταμπλ; Το σήκωσε η Άρσεναλ στο ματς της χρονιάς! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-05-27 21:25:00

Ποιο νταμπλ; Το σήκωσε η Άρσεναλ στο ματς της χρονιάς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιο νταμπλ; Το σήκωσε η Άρσεναλ στο ματς της χρονιάς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Τσέλσι ήθελε και το Κύπελλο μετά το πρωτάθλημα, αλλά η Άρσεναλ την "ξέρανε" και πήρε την κούπα (2-1) σε έναν απίστευτο τελικό που τα είχε... όλα!

Σε έναν τελικό που δεν πρόκειται να ξεχαστεί εύκολα, η Άρσεναλ νίκησε Τσέλσι την Τσέλσι στο Γουέμπλεϊ και κατέκτησε το 13ο Κύπελλο Αγγλίας στην ιστορία της! Ο Σάντσες και ο Ράμσεϊ πέτυχαν τα γκολ των «κανονιέρηδων», η Τσέλσι ισοφάρισε προσωρινά με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μόουζες, ενώ η Άρσεναλ είχε τρία δοκάρια!

Γκολ με… χείρα βοηθείας

Η Άρσεναλ μπήκε πολύ ορεξάτη στην αναμέτρηση, επέβαλε τον ρυθμό της από το πρώτο δευτερόλεπτο και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 4’, με ένα γκολ που όμως δεν έπρεπε να μετρήσει. Ο Σάντσες βρήκε την μπάλα με το χέρι στέλνοντάς την προς τον Ράμσεϊ, ο οποίος έκανε κίνηση παρά το γεγονός ότι ήταν σε θέση οφσάιντ. Τελικά, άφησε την μπάλα τελευταία στιγμή στον Χιλιανό, ο οποίος σκόραρε με το δεξί. Το αρχικό χέρι δεν σφυρίχτηκε, το γκολ ακυρώθηκε στην αρχή ως οφσάιντ, αλλά τελικά ο διαιτητής πήρε πάνω του τη φάση και το μέτρησε!

«Καταιγισμός» ευκαιριών

Η Άρσεναλ συνέχισε να κυριαρχεί και η Τσέλσι σώθηκε από… θαύμα σε τρεις περιπτώσεις. Στο 16’ και στο 30’ ο Κέιχιλ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή τις κοντινές προσπάθειες των Εζίλ και Γουέλμπεκ αντίστοιχα, ενώ στο 19’ αρχικά ο Γουέλμπεκ και εν συνεχεία ο Ράμσεϊ έστειλαν την μπάλα αμφότεροι στο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ!

Οι «μπλε» δεν κατάφεραν να κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους στο επιθετικό κομμάτι, ωστόσο βρήκαν κι αυτοί δυο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 28’ ο Μερτεζάκερ αδράνησε αφήνοντας τον Κόστα να πλασάρει εντός περιοχής αλλά ο Οσπίνα είπε «όχι» δύσκολη επέμβαση, ενώ στο 39’ ο Πέδρο έγινε αποδέκτης φανταστικής κάθετης πάσας του Αζάρ, όμως σπατάλησε την ευκαιρία σουτάροντας πάνω από τα δοκάρια μέσα από την περιοχή.

Μην έχοντας άλλη επιλογή, η Τσέλσι μπήκε με επιθετική διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο και μονοπώλησε τις ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά. Ο Οσπίνα απέκρουσε το δυνατό σουτ του Καντέ στο 49’ και το διαγώνιο πλασέ του Μόουζες στο 51’, ενώ το πολύ όμορφο σουτ του Πέδρο πέρασε λίγο άουτ στο 59’.

Πραγματικός… χαμός!

Αυτό που συνέβη από το 68’ και μετά στο ματς δεν… είναι εύκολο να περιγραφεί με λόγια! Σε εκείνο το λεπτό ο Μόουζες αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για θέατρο σε προσπάθεια να κερδίσει πέναλτι και άφησε την Τσέλσι με δέκα παίκτες.

Παρ’ όλα αυτά, οι «μπλε» όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω, αλλά κατάφεραν να σοκάρουν την Άρσεναλ ισοφαρίζοντας με παίκτη λιγότερο! Στο 76’ ο Γουίλιαν ύψωσε την μπάλα για τον Κόστα και αυτός αφού έκανε άψογο κοντρόλ με το στήθος, εκτέλεσε στην κίνηση νικώντας τον Οσπίνα και φέρνοντας το ματς στα ίσα!

Τρία λεπτά αργότερα, όμως, η Τσέλσι διέλυσε όσα έχτιζε δεχόμενη ένα εύκολο γκολ. Στο 79’ ο Ζιρού έβγαλε τη σέντρα και ο Ράμσεϊ σκόραρε με κεφαλιά δίνοντας ξανά στην Άρσεναλ το προβάδισμα με 2-1!

Το ματς, όμως, είχε κι άλλες συγκινήσεις! Στο 85’ ο Κόστα βρέθηκε στην περιοχή από αδράνεια της άμυνας, σούταρε με το αριστερό και υποχρέωσε τον Οσπίνα στην απόκρουση του αγώνα «σώζωντας» την ομάδα του. Η Άρσεναλ, από την πλευρά της είχε την ευκαιρία για το 3-1, αλλά ο Εζίλ αφού «άδειασε» τον Κέιχιλ με φοβερή ντρίμπλα στο 87’, σημάδεψε το δοκάρι για τρίτη φορά!

Τελικά, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τέλους, με την Άρσεναλ να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τρίτου Κυπέλλου τα τέσσερα τελευταία χρόνια, έστω και με.. χτυποκάρδια!

Άρσεναλ (Αρσέν Βένγκερ): Οσπίνα, Χόλντινγκ, Μερτεζάκερ, Μονρεάλ, Μπεγερίν, Ράμσεϊ, Τζάκα, Τσάμπερλειν (83’ Κοκλέν), Εζίλ, Γουέλμπεκ (78’ Ζιρού), Σάντσες (90+3’ Ελνενί)

Τσέλσι (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Μόουζες, Καντέ, Μάτιτς (61’ Φάμπρεγας), Μάρκος Αλόνσο, Πέδρο (72’ Γουίλιαν), Ντιέγκο Κόστα (88’ Μπατσουαγί), Αζάρ

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags