Facebook Pixel «Έκρηξη» από Αλέφαντο για Τότι και Λέτο: «Έχετε τρελαθεί;», «Αυτός ξεπέρασε και τον Μαραντόνα»
| 2017-05-29 10:00:00

«Έκρηξη» από Αλέφαντο για Τότι και Λέτο: «Έχετε τρελαθεί;», «Αυτός ξεπέρασε και τον Μαραντόνα»

«Έκρηξη» από Αλέφαντο για Τότι και Λέτο: «Έχετε τρελαθεί;», «Αυτός ξεπέρασε και τον Μαραντόνα»

Έξω από τα δόντια τα είπε ο κορυφαίος προπονητής για τον άσο της Ρόμα που κρέμασε τα παπούτσια του και τον Αργεντινό άσο του ΠΑΟ. Σκληρή κριτική για Ουζουνίδη και αποθέωση Χιμένεθ!

Έκλαιγε ο Μανωλάς για τον Τότι και με ρωτάει ο Σινάνογλου τη γνώμη μου γι' αυτόν. Με έχετε δει ποτέ τόσα χρόνια να μιλάω για τον Τότι; Εγώ δεν πάω με το ρεύμα. Υπάρχουν δύο Τότι, αυτός της Ρόμα και αυτός που αξιολογώ ως ποδοσφαιριστή.

Αυτός της Ρόμα είναι μια μεγάλη ιστορία, εντάξει, τον έχουν οι Ρωμαίοι ήρωα επειδή πάντα ήταν στην ομάδα τους και ήταν καλός παίκτης. Ως παίκτης όμως εγώ ποτέ δεν τρελαινόμουν. Δεν τον πίστευα ως έναν από τους μεγαλύτερους μέσα στην ψυχή μου. Άλλο να είναι η σημαία της Ρόμα, και άλλο να τον λένε πολύ μεγάλο ποδοσφαιριστή. Και με τη Ρόμα και με την Εθνική Ιταλίας δεν ήταν πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Δεν ήταν μέσα στην πρώτη κλάση των μεγαλύτερων ποδοσφαιριστών ποτέ. Δεν είχε πολύ μεγάλη ταχύτητα. Εντάξει, είχε ένα δυνατό πόδι.

Δηλαδή αν ήταν πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής ο Τότι, τι ήταν ο Πελέ, ο Μαραντόνα, ο Κρόιφ, ο Μέσι, ο Ρονάλντο και άλλοι; Τώρα που είπα για Μέσι, τον ξαναείδα στον τελικό του Κυπέλλου, για εμένα έχει ήδη ξεπεράσει στην ιστορική κατάταξη τον Μαραντόνα. Είναι ακόμα πίσω από τον Πελέ στη συνείδησή μου, αλλά είναι μπροστά από τον Μαραντόνα και τους άλλους πολύ μεγάλους παίκτες.

Ο Πελέ αν είχε έρθει στην Ευρώπη να παίξει, θα έκανε αυτά που κάνει ο Μέσι. Και ήταν πιο πλήρης, υπό την έννοια ότι τα είχε όλα, είχε και κεφάλι, και κορμί φοβερό και ταχύτητα και τεχνική τρομερή και γκολ, τα πάντα.

Αυτά που κάνει ο Μέσι είναι τρομερά, μόνο ένα Μουντιάλ του έχει λείψει, σε σχέση με τον Μαραντόνα έχει κάνει απίστευτα πράγματα σε κορυφαίο επίπεδο, στην Ισπανία και στο Τσάμπιονς Λιγκ, τρομεροί αριθμοί σε γκολ, σε τίτλους, σε σταθερότητα, σε διάρκεια. Τα ίδια και ο Ρονάλντο που είναι και αυτός πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής και αθλητής.

Πάμε τώρα στα της Ελλάδας. Διαβάζω ότι ο Λέτο ζήταγε τρελά λεφτά για να μείνει στον Παναθηναϊκό. Έχετε τρελαθεί; Σκέφτεστε για ποδόσφαιρο ή σκέφτεστε οπαδικά; Ο Λέτο τα έχει κάνει τα χιλιόμετρά του, δεν έχει την ταχύτητα που είχε και βγάζει και τραυματισμούς συνέχεια. Εγώ προσωπικά, όχι πολλά λεφτά θα του έδινα, αλλά δεν θα τον κράταγα καθόλου! Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται καλούς παίκτες να στηριχτεί πάνω τους χωρίς προβλήματα.

Για παράδειγμα ο Μολέδο που μου λέει ο Σινάνογλου. Αυτός ναι, θα είναι απώλεια αν φύγει. Αυτός μου αρέσει, πάντα μου άρεσε σταθερά, από το πρώτο ματς που τον είδα να παίζει με τον ΠΑΟ. Ψηλός, γρήγορος, καλό κεφάλι, αξιόπιστος στόπερ. Θέλει κι άλλους σαν αυτόν ο Παναθηναϊκός. Και έχει βελτιωθεί ο Κουτρουμπής.

Μην ακούτε τους ύμνους για τον Ουζουνίδη, ο Παναθηναϊκός δεν βλέπεται. Δεν έχει τύχη ούτε του χρόνου για πρωτάθλημα αν δεν πάρει πολλούς καλούς παίκτες. 10 λεπτά έπαιξε με τον Πανιώνιο, έκανε το γκολ και σχόλασε.

Το ξαναλέω για τον Ρισβάνη, να προσγειωθεί και να δουλέψει να φτιάξει την ταχύτητά του, μην παρασυρθεί από τον Πανιώνιο που παίζει σε λίγα μέτρα, στον Ολυμπιακό θα χρειαστεί να παίζει σε πολλά μέτρα γιατί η ομάδα του θα επιτίθεται και θα υπάρχουν μεγάλοι χώροι πίσω του. Δεν μπορεί να καταφεύγει συνέχεια στα φάουλ για να καλύπτει το μειονεκτημά του. Όλα τα άλλα τα έχει. Την έκρηξή του πρέπει να δουλέψει. Τον είδα και με τον Παναθηναϊκό, έκανε πολλά φάουλ.

Ανύπαρκτος ο ΠΑΟΚ και με την ΑΕΚ. Πολύ καλύτερη η ΑΕΚ. Εγώ νομίζω ότι ο Χιμένεθ παρά τα τρελά του με τα ροτέισον, είναι πιο προπονητής από τους άλλους σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Και μην ξεχνάμε τι υλικό έχει. Αν δεν κάνει ροτέισον θα σκάσουνε σου λέει. Θέλει δυνατές μεταγραφές και η ΑΕΚ. 

Επιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags