Facebook Pixel Το "αντίο" του Γιώργου Βαρδινογιάννη
| 2017-05-29 11:43:00

Το "αντίο" του Γιώργου Βαρδινογιάννη

Το "αντίο" του Γιώργου Βαρδινογιάννη

Σαν σήμερα, στις 29 Μαΐου του 2000, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο μακροβιότερος πρόεδρος στην ιστορία της Α' Εθνικής, αποχωρεί από την θέση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά από 21 χρόνια.

Στη διάρκεια της θητείας του, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε 6 πρωταθλήματα και 9 κύπελλα Ελλάδος. Στην Ευρώπη, στο διάστημα αυτό, ο ΠΑΟ σε 45 αγώνες του Κυπέλλου Πρωταθλητριών σημέιωσε 14 νίκες, 15 ήττες και 16 ισοπαλίες, φτάνοντας παράλληλα δύο φορές στα ημιτελικά.

Αντίστοιχα ποσοστά σημείωσε και στο Κύπελλο Κυπελλούχων με 9 νίκες, 7 ήττες και 2 ισοπαλίες σε 18 αγώνες και 10 νίκες, 12 ήττες και 4 ισοπαλίες σε 26 αγώνες του Κυπέλλου UEFA.

Με το τσιγάρο μόνιμα στο χέρι ο Γιώργος Βαρδινογιάννης κάθισε στην θέση του, σε εκείνη την τελευταία συνέντευξη Τύπου, χαμογέλασε, πείραξε ορισμένους από τους ρεπόρτερ όπως συνήθιζε, πήρε μια βαθειά ανάσα και έριξε την «βόμβα»:

«Αποχωρώ από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αυτή είναι η τελευταία μας συνάντηση. Ερχόμενος εδώ δεν το είπα σε κανέναν, ούτε στο ευρύτερο περιβάλλον μου. Το είχα προαναγγείλει από τη Νέα Υόρκη σε έναν συνάδελφό σας. Ήταν ένα λογοπαίγνιο. Είπα ότι θα φύγω μαζί με τον Κυράστα. Και αυτό κάνω. Αρκετά σάς κούρασα είκοσι χρόνια» είπε και η αίθουσα βουβάθηκε...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags