Facebook Pixel Γιος παλιού άσου του Ολυμπιακού στη Λίβερπουλ! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-05-30 18:35:00

Γιος παλιού άσου του Ολυμπιακού στη Λίβερπουλ! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Γιος παλιού άσου του Ολυμπιακού στη Λίβερπουλ! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν σας πάει στο μυαλό για ποιον πρόκειται, αν και κι οι κάτω των 30, δύσκολα θα τον θυμούνται...

Ο Μίρζα Βαρεσάνοβιτς ήταν ένας εξαιρετικός μπακ, ο οποίος πέρασε για μία διετία από τον Ολυμπιακό χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Ο γιος του, Νταλ, όμως, θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του βοσνιακού ποδοσφαίρου και σήμερα υπέγραψε με κάθε επισημότητα στη Λίβερπουλ!

Ο Νταλ Βαρεσάνοβιτς έκλεισε πριν από λίγες ημέρες τα 16 (ημερ. γεν. 23/5/2001) κι αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει την πολυπόθητη μεταγραφή στο εξωτερικό. Προϊόν των ακαδημιών της FK Σεράγεβο, έγινε στόχος πολλών σπουδαίων ευρωπαϊκών ομάδων. Η Λίβερπουλ έδωσε 50.000 ευρώ στην ομάδα του για να τον εντάξει απευθείας στα τμήμα Κ18 του συλλόγου, υπό τις οδηγίες του Στίβεν Τζέραρντ. Αλλωστε ο νεαρός Βόσνιος αποτελεί και το πρώτο μεγάλο «στοίχημα» του πρώην αρχηγού της Λίβερπουλ, ο οποίος τον επέλεξε και εισηγήθηκε την απόκτησή του.

Ο Μίρζα Βαρεσάνοβιτς αποτέλεσε μια από τις πρώτες μεταγραφές του Ντούσαν Μπάγεβιτς όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό το 1996. Εμεινε για δύο χρόνια στους Πειραιώτες και πανηγύρισε ισάριθμα πρωταθλήματα (1997, 1998). Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Τουρκία (Μπούρσασπορ), ενώ ο Νταλ γεννήθηκε στην Αυστρία το 2001 όταν ο πατέρας του αγωνιζόταν στην Αούστρια Βιένης. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags