Facebook Pixel Ταξίδι στ’ όνειρο με τον μάγο Ροναλντίνιο και τη Heineken
| 2017-06-05 20:30:00

Ταξίδι στ’ όνειρο με τον μάγο Ροναλντίνιο και τη Heineken

Ταξίδι στ’ όνειρο με τον μάγο Ροναλντίνιο και τη Heineken

Η πρόσκληση ήταν κυριολεκτικά… δώρο Θεού. Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Μύκονο για τον τελικό του Champions League, με την πιο καλή παρέα, τον μεγάλο χορηγό που λέγεται Heineken.

H Aθηναϊκή Ζυθοποιϊα σκόραρε. Εφερε στην Ελλάδα για τρία χρόνια ένα παγκόσμιο event, με 500 καλεσμένους από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων 100 Ελληνες και guest star τον θρύλο του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου, Ροναλντίνιο.

Περιττό να πούμε ότι ο Βραζιλιάνος αστέρας είναι… φαν της μπύρας Heineken. Από την πρώτη στιγμή που το κρουαζιερόπλοιο Nefeli μπάρκαρε για τ’ ανοιχτά του Αιγαίου, το πάρτι άρχισε. Και δεν σταμάτησε ποτέ σε αυτές τις 3 μέρες, παρά μόνο τη Δευτέρα το απόγευμα που γυρίσαμε στον Πειραιά.

Ο Ροναλντίνιο ως άτυπος… καπετάνιος στο κέφι, πήρε από νωρίς το μικρόφωνο κι άρχισε το σόου. Δίπλα του η μπάντα, ο DJ και από κάτω 2 καταστρώματα άνθρωποι να χοροπηδάνε στους ρυθμούς τους, κρατώντας το πράσινο μαγικό μπουκαλάκι με το κόκκινο αστέρι σήμα κατατεθέν.

Μετά όλα πήραν… το δρόμο τους. Τα πάντα ήταν άψογα σχεδιασμένα από τους ανθρώπους της Αθηναϊκής Ζυθοποιϊας και όσα γνωρίζαμε εκ των προτέρων, εκτελέστηκαν κατά γράμμα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. H λεπτομέρεια είναι άλλωστε που κάνει τη διαφορά.

Πρώτο βράδυ και το κρουαζιερόπλοιο ρίχνει άγκυρες έξω από τις Σπέτσες. Στο top deck 8 έχει στηθεί ατμόσφαιρα… Κάρντιφ, με μια οθόνη… 800 και βάλε ιντσών και live περιγραφή από δύο εξαιρετικούς Αγγλους σπορτκάστερς. Οι φωνές, οι πανηγυρισμοί, τα άγχη, όλα ρέουν άφθονα σαν τις Heineken που κρατάνε όλοι στο χέρι τους στις αναπαυτικές λευκές μαξιλάρες.

To καράβι έχει μεταμορφωθεί σε ένα πλωτό γήπεδο. Κασκόλ, μπάλες, παρέες ανακατεμένες από εθνικότητες όλου του πλανήτη, ένα ψηφιδωτό με όλες τις γλώσσες. Στο πρώτο ημίχρονο ελπίζουμε για… παράταση. Είναι τόσο «τρελό» αυτό που έχουν καταφέρει οι διοργανωτές, που θέλουμε να το πάμε τέρμα. Όχι ότι δε θα το πηγαίναμε ούτως ή άλλως…

Η Ρεάλ στο δεύτερο καθαρίζει τη 12η κούπα και το πάρτι αρχίζει ξανά. Ο ουρανός γεμίζει πυροτεχνήματα και για δέκα λεπτά η νύχτα παίρνει χρώμα από κόκκινα, πράσινα, μπλε, ροζ βεγγαλικά, μια παλέτα χρωμάτων κυριολεκτικά πολύ… ανεβασμένη.

Μια καυτή μελαμψή dj ανεβαίνει στη σκηνή του… αγώνα και το τι επακολούθησε το φαντάζεστε.

Αυτό που δε φαντάζεστε είναι ότι το τέλος αυτού του πάρτι, σηματοδότησε την αρχή ενός νέου στα ενδότερα του πλοίου. Και τη στιγμή που το αίμα μας έχει αντικατασταθεί από Heineken και Heineken light, να οι πίτσες, να τα σάντουιτς. Είπαμε, όλα στην εντέλεια…

Η δεύτερη μέρα αρχίζει φυσικά από τον μπουφέ του πρωινού, όπου υπάρχει και του πουλιού το γάλα. Μετά ήρθε η ώρα του σταρ. Συνέντευξη των Ελλήνων δημοσιογράφων με τον Ροναλντίνιο, που δεν κράτησε όμως πολύ, μιας και οι ξένοι δημοσιογράφοι περιμένουν υπομονετικά εμάς τους… διοργανωτές που απολαύσαμε το προνόμιο της πρωτιάς.

Ο Ρόνι είναι πρόσχαρος (θα διαβάσετε σε επόμενο κείμενο όσα είπε) και ευδιάθετος, αν και άργησε λίγο να ξυπνήσει για τη συνέντευξη που ήταν προγραμματισμένη στις 11. Μικρό το κακό. Ακούσαμε αυτά που θέλαμε και κυρίως –στο περιθώριο της συνέντευξης- την προτίμησή του στο νεότερο «αιώνιο» δίλημμα, Μέσι ή Ρονάλντο: Σχεδόν απόλυτος και μονολεκτικός: Ο Μέσι…

Φύγαμε πίσω στις καμπίνες μας, μαγιό, πετσέτα και Super Paradise ερχόμαστε.

Στον επίγειο παράδεισο ήταν φυσικά όλα έτοιμα. Οι ξαπλώστρες-κρεβάτια με τις πετσέτες και τις σαμπανιέρες γεμάτες παγωμένες Heineken ολοκλήρωναν το σκηνικό. Το ίδιο παγωμένη ήταν και η θάλασσα, αλλά όσοι τολμηροί «θαλασσοπόροι» τολμήσαμε, δεν χάσαμε. Το αντίστροφο…

Οι μπύρες πήγαιναν κι έρχονταν μέχρι αργά το απόγευμα που γυρίσαμε στο Nefeli, για το δείπνο, την ξεκούραση κι άλλο ένα πάρτι. Ναι, καλά ακούσατε.

Οι σεφ του πλοίου είχαν ετοιμάσει BBQ με νοστιμότατα εδέσματα. Το μετά… το ‘χετε. Πάρτι. Τίποτα άλλο. Τα ψηλά καταστρώματα γεμίζουν ασφυκτικά, στον αέρα «χορεύουν» τα πράσινα μπουκάλια της Heineken, λες και ήθελαν να «αποχαιρετήσουν» τον κόκκινο ήλιο που βούλιαζε στο βάθος του ορίζοντα.

Ερχεται η ώρα που είμαστε κουρασμένοι. Ωρα για… ξεκούραση λοιπόν. Τι να κάνουμε; Κατά τη μία το πρωί της Δευτέρας, επιβιβαζόμαστε στα πούλμαν και φύγαμε για το απόλυτο ξενύχτι, στο απόλυτο νησί.

Το Cavo Paradiso έχει ανοίξει τις αγκάλες του και μας περιμένει έτοιμο για όλα. Γλέντι μέχρι εξόντωσης, μέχρι το πρωί, μέχρι να γυρίσουμε στο πλοίο για το πλούσιο… πρωινό. Ναι, μας πήρε το πρωί και μέχρι την επόμενη συνέντευξη που έχει προγραμματιστεί για τον τζένλεμαν σε όλα του Αντώνη Νικοπολίδη, προλαβαίνουμε για λίγο ύπνο.

Ο Αντώνης μας μιλάει για πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, όπως θα διαβάσατε σε προηγούμενη ανάρτηση, μα το καλύτερο ειπώθηκε of the record, σε ένα πανέμορφο μπαλκόνι της Μυκόνου λίγες ώρες πιο πριν που καταφέραμε να ξεκλέψουμε χρόνο για να περπατήσουμε στην πανέμορφη Χώρα.

Είναι από τις στιγμές εκείνες που πραγματικά αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα και που ως δημοσιογράφος εκτιμάς περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Εξηγώντας μας ότι η δουλειά του –σοβαρού- προπονητή δεν είναι καθόλου εύκολη, η κουβέντα πήγε στον Ερνέστο Βαλβέρδε. Σε αυτό το σημείο λοιπόν ο νυν τεχνικός της U-21 μας έλεγε ότι δεν είναι… piece of cake να περάσει ο κόουτς τη φιλοσοφία του εν μία νυκτί. Μας εκμυστηρεύτηκε μάλιστα ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε χρειάστηκε περισσότερο από έξι μήνες για να μεταδώσει την τέχνη του πρέσινγκ. Εκείνη τη στιγμή ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2004, είπε το καλύτερο: «Πόσο ψηλά να παίξουμε; Στις αρχές, μέχρι να συνηθίσουμε, έλεγα στα στόπερ, “αφήστε τα αυτά και γυρίστε πίσω…”».

Όπως καταλαβαίνετε, τα γέλια έφτασαν μέχρι… τα δάκρυα από την ειλικρίνεια του Αντώνη, ο οποίος μόνο… μέλι στάζει για τον πρώην προπονητή του.

Το ταξίδι που οργάνωσε η Heineken για τον μεγάλο τελικό Γιουβέντους-Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στο τέλος του απόγευμα Δευτέρας, έγινε όμως η αρχή για νέες φιλίες, νέες γεύσεις και περιπέτειες.

Εκείνο που έμεινε απαράλλαχτο και αναλλοίωτο στο χρόνο είναι αυτή η γεύση της μπύρας Heineken.

Στην υγεία σας…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags