Facebook Pixel Όταν ο Τιοτέ έκανε... δώρο στην Ελλάδα! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-06-05 22:47:00

Όταν ο Τιοτέ έκανε... δώρο στην Ελλάδα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν ο Τιοτέ έκανε... δώρο στην Ελλάδα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο αδικοχαμένος ποδοσφαιριστής είχε... βάλει το λιθαράκι του σε μια σπουδαία επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας στο παρελθόν!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου

Ο Σεΐκ Τιοτέ έχασε τη ζωή του εντελώς ξαφνικά σήμερα σε ηλικία 30 ετών βυθίζοντας στη θλίψη τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Ο Ιβοριανός δεν ήταν άγνωστος στη χώρα μας, καθώς πέρυσι είχε φτάσει πολύ κοντά στη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Αυτό, ωστόσο, που δεν θυμούνται πολλοί είναι πως υπάρχει ακόμα ένα στοιχείο που συνδέει τον άτυχο ποδοσφαιριστή με την Ελλάδα, έστω και έμμεσα!

Στις 24 Ιουνίου 2014 η Εθνική μας αντιμετώπισε την Ακτή Ελεφαντοστού στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Ήταν η τελευταία αγωνιστική των ομίλων, με την Ελλάδα να ψάχνει οπωσδήποτε τη νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ στους αντιπάλους μας αρκούσε ο βαθμός της ισοπαλίας.

Ο Σεΐκ Τιοτέ ήταν στην αποστολή της Ακτής Ελεφαντοστού και μάλιστα αγωνίστηκε βασικός για 61’ στο ιστορικό αυτό ματς για το ελληνικό ποδόσφαιρο προτού αντικατασταθεί.

Όχι μόνο αυτό, αλλά ο 28χρονος τότε αμυντικός μέσος ουσιαστικά έκανε… δώρο το πρώτο γκολ της Εθνικής μας. Στο 42’ ο Τιοτέ έκανε λάθος πάσα στον χώρο του κέντρου, ο Σάμαρης έκλεψε, έπαιξε το «1-2» με τον Σαμαρά και άνοιξε το σκορ για την Ελλάδα με δεξί πλασέ!

Η συνέχεια γνωστή, με τους Ιβοριανούς να ισοφαρίζουν με τον Μπονί, τον παίκτη που μπήκε αλλαγή στη θέση του Τιοτέ, και την Εθνική μας να παίρνει δραματική νίκη-πρόκριση με πέναλτι του Σαμαρά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων!

Θυμηθείτε τα γκολ του ιστορικού αγώνα:
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags