Facebook Pixel Ο Ροναλντίνιο το ξεκαθάρισε μια και καλή (BINTEO)
| 2017-06-10 13:20:00

Ο Ροναλντίνιο το ξεκαθάρισε μια και καλή (BINTEO)

Ο Ροναλντίνιο το ξεκαθάρισε μια και καλή (BINTEO)

Πότε τον έφερνε ο... Τσάκας στον Παναθηναϊκό, πότε προτεινόταν στον Ολυμπιακό, την άλλη τον ήθελε στον ΠΑΟΚ ο Ιβάν. Ο "Ρόνι" πήρε θέση για το αν είχε ποτέ πρόταση από ελληνική ομάδα.

Χαρούμενος που βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Ελλάδα δήλωσε ο Ροναλντίνιο, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή «Goal χωρίς σύνορα» του ΣΚΑΪ, και διευκρίνισε πως ουδέποτε δέχθηκε πρόταση από ελληνική ομάδα.

Από εκεί και πέρα, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ δήλωσε ευλογημένος που είχε την τόσο σπουδαία καριέρα, αναφέρθηκε στην κόντρα Μέσι-Ρονάλντο και μίλησε για την βραζιλιάνικη παράδοση που υπάρχει στην Μπαρτσελόνα, με τελευταίο τον Νεϊμάρ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ροναλντίνιο στην εκπομπή «Goal χωρίς σύνορα» του ΣΚΑΪ

Για το γεγονός ότι επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα: «Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στη χώρα σας. Έρχομαι πάντα όσο μπορώ, επειδή λατρεύω τη χώρα σας».

Για το ποιος είναι ο πραγματικός Ροναλντίνιο: «Είμαι αυτός που βλέπετε… (Γέλια)».

Για την αποθέωση που γνωρίζει σε όποιο μέρος και αν πηγαίνει: «Είναι μεγάλη χαρά, σε όποιο μέρος και αν πηγαίνω, ακόμη δε περισσότερο εδώ στην Ελλάδα, επειδή ο κόσμος είναι ζεστός με εμένα».

Για το όνομά του, που σημαίνει «Μικρός Ρονάλντο»: «Όταν έφτασα στην εθνική Βραζιλίας υπήρχε ήδη ο Ρονάλντο και έτσι αποφασίσαμε να με φωνάζουν “Ροναλντίνιο” (Μικρός Ρονάλντο)».

Για την παρουσία του στην Μπαρτσελόνα: «Είχα αυτή την ικανοποίηση διότι έφτασα σε υψηλό επίπεδο και αποτέλεσα μέρος της ιστορίας της. Είμαι πρεσβευτής της Μπαρτσελόνα και είναι χαρά μου που αποτέλεσα μέρος της ιστορίας της».

Για το χειροκρότημα των οπαδών της Ρεάλ στο Μπερναμπέου: «Είναι κάτι το οποίο θυμάμαι πολύ ιδιαίτερα, καθώς ως παίκτης είχα αυτή την ευχαρίστηση και αυτό είναι που με κάνει πολύ ευτυχισμένο».

Για το αν θα επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα από άλλο πόστο: «Για εμένα είναι όμορφο που τόσο νέος αποτέλεσα μέλος ενός τόσο σπουδαίο συλλόγου, όπως η Μπαρτσελόνα. Αυτό με γεμίζει περηφάνια και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό»

Για τον Νεϊμάρ και την παράδοση που έχουν οι Βραζιλιάνοι στην Μπαρτσελόνα: «Ναι, συνεχίζει την παράδοση. Πέρασε ο Ρομάριο, ο Ρονάλντο, ο Ριβάλντο και αρκετοί ακόμα θα περάσουν στο μέλλον από την Μπαρτσελόνα. Νομίζω ότι τα πάει πολύ και στο μέλλον θα αγωνιστούν και άλλοι Βραζιλιάνοι στην ομάδα».

Για την κόντρα Μέσι – Ρονάλντο: «Είναι και οι δύο πολύ μεγάλοι παίκτες και δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς το μεγάλο ταλέντο τους. Ποδοσφαιριστές που γράφουν ιστορίες και οι σύλλογοι αυτοί σου δίνουν όλα τα εφόδια να πετύχεις»

Για τη συνεργασία του με τον Μέσι: «Ίσως γιατί έπρεπε να αφήσω χώρο για άλλον. (Γέλια) Ο καθένας κάνει ότι του φέρνει η μοίρα. Στο παρελθόν υπήρξαν ο Πελέ, ο Μαρανόντα και τόσοι άλλοι σπουδαίοι παίκτες…».

Για την καριέρα του: «Δεν ξεχωρίζω κάποια στιγμή. Όλες ήταν σημαντικές για εμένα. Ο Θεός υπήρξε πολύ καλός μαζί μου, κατέκτησα τα πάντα ως παίκτης, ό,τι ονειρεύτηκα το κατέκτησα κι αυτό αποτελεί κομμάτι της ζωής μου».

Για το αν δέχθηκε ποτέ πρόταση από ελληνική ομάδα: «Όχι αλλά αγαπάω όλους τους όλους Έλληνες ποδοσφαιριστές και όλες τις ελληνικές ομάδες. Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες για την υποστήριξη. Έχετε ένα μεγάλο φιλί από εμένα!». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags