Facebook Pixel Θα μιλάει και η Πάρμα... κινεζικά!
| 2017-06-22 12:08:00

Θα μιλάει και η Πάρμα... κινεζικά!

Θα μιλάει και η Πάρμα... κινεζικά!

Μετά τις Μίλαν και Ίντερ και Πάρμα, που κέρδισε την άνοδο στη Serie B, θα περάσει σε χέρια Κινέζων!

Ο επιχειρηματικός κολοσσός της Κίνας, «Desports», ανακοίνωσε πως αγόρασε το 30% των μετοχών της ιταλικής ομάδας, που πρόσφατα ανέβηκε στη Β' κατηγορία, και το επόμενο διάστημα θα αγοράσει και ένα επιπλέον 30% για να γίνει το απόλυτο αφεντικό, όπως επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Μάρκο Φεράρι.

Μετά τον υποβιβασμό της ομάδας στη Δ' εθνική, το 2015, η Πάρμα έχει κατακτήσει δύο διαδοχικές ανόδους και πλέον στην νέα αγωνιστική περίοδο, θα συμμετάσχει στην Serie B. Η δις κάτοχος του κυπέλλου UEFA (1995 και 1999) εξασφάλισε την άνοδο από την Γ' κατηγορία, επικρατώντας στην Φλωρεντία της Αλεσάντρια με 2-0.

Η Πάρμα ιδρύθηκε το 1913 και μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει τρία κύπελλα Ιταλίας και την περίοδο 2013/2014 εξασφάλισε την συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά δεν έπαιξε ποτέ, καθώς δεν σεβάσθηκε τους κανόνες του οικονομικού fair-play.

Μετά από πολλά οικονομικά προβλήματα, στις 19 Μαρτίου 2015 η Πάρμα χρεωκόπησε, ο πρόεδρος της, Τζιαμπέτρο Μανέτι φυλακίσθηκε και τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς υποβιβάσθηκε στη Δ' εθνική του ιταλικού πρωταθλήματος. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags