Facebook Pixel Ατάκα – αποκάλυψη για Τσόρι!
| 2017-06-24 23:20:00

Ατάκα – αποκάλυψη για Τσόρι!

Ατάκα – αποκάλυψη για Τσόρι!

Πού θα συνεχίσει την καριέρα του ο πρώην άσος του Ολυμπιακού;

Ο προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης, Άκης Μάντζιος μίλησε στο Sport24 Radio 103,3 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην περίπτωση του Τσόρι Ντομίνγκες, την οποία κυνηγά η ομάδα του και δεν αποκλείεται να κλείσει άμεσα!
 

Ο Έλληνας τεχνικός παραδέχτηκε ότι υφίσταται το ενδιαφέρον για τον Αργεντινό, αλλά επεσήμανε πως πρόκειται για δύσκολη περίπτωση, η οποία όμως "θ' ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Θέλει την κατάλληλη διαχείριση αλλά έχουμε πλάνο". Αναλυτικά όσα είπε:

Για την άνοδο:

«Ήταν μια δύσκολη περίοδος. Μια κατηγορία που δεν την γνώριζα και νομίζω πως καταφέραμε κάτι που δεν σκεφτόταν κανείς στο ξεκίνημα».

Για την επιλογή να αναλάβει τον Απόλλωνα Σμύρνης:

«Το σκέφτηκα αλλά μου άρεσε η προοπτική. Γι' αυτό απάντησα θετικά και ανέλαβα τον Απόλλωνα».

Για τις... επικίνδυνες αποστολές που έχει αναλάβει:

«Αυτό είναι η αλήθεια. Από τη σεζόν 2010-11 στον Πανιώνιο. Και στον Πανθρακικό έγινε το ίδιο όταν δημιουργήσαμε μία ομάδα από την αρχή. Όπως και πέρσι στον Λεβαδειακό που είχαμε σωθεί από τον πρώτο γύρο. Ακόμα και στην Κέρκυρα, όπου ήταν η χειρότερη περίοδος της ομάδας. Όλες αυτές ήταν δύσκολες χρονιές».

Για την δουλειά που του δημιούργησε το μεγαλύτερο άγχος:

«Ο πρωταθλητισμός σίγουρα είναι πιο δύσκολος. Στην παραμονή είναι δύο θέσεις κι έχεις πολλά περισσότερα να χάσεις. Όταν πρέπει να είσαι μέσα στην δυάδα της ανόδου είναι πιο δύσκολο».

Για το αν φέρνει μεγαλύτερη χαρά η άνοδος:

«Οι δύο χαρές είναι εξίσου σημαντικές εφόσον πετυχαίνεις τον στόχο σου».

Για τον τρόπο παιχνιδιού στη Stoiximan.gr Football League:

«Είναι διαφορετικά αλλά ο κάθε προπονητής οφείλει να προσαρμόζεται. Στον Απόλλωνα ήταν διαφορετικός ο στόχος και αλλιώς σε αντιμετώπιζαν οι αντίπαλοι».

Για το πόσο δύσκολο είναι ν” αλλάξεις τον τρόπο σκέψης από την πρώτη στη δεύτερη κατηγορία:

«Παντού έχεις στόχο τη νίκη. Όταν στοχεύεις στην παραμονή έχει λιγότερες νίκες σε σχέση με την football League. Εκεί παίζει ρόλο και το υλικό που έχεις στα χέρια σου».

Για το σχέδιο της παραμονής στη Superleague:

«Ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα ιστορική. Θέλει να μείνει στην μεγάλη κατηγορία. Πρέπει να εδραιωθεί και να κάνει πράγματα, ώστε να σταθεροποιηθεί. Χρειάζεται οργάνωση και σωστές κινήσεις».

Για το προπονητικό κέντρο:

«Η ομάδα δεν έχει αλλά είναι στα πλάνα της. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν το γήπεδο της Ριζούπολης αλλά βρέθηκε μία κοινή γραμμή με τον Ερασιτέχνη. Το προπονητικό κέντρο είναι το Α και το Ω για μία ομάδα».

Για τον Τσόρι Ντομίνγκες:

«Μας ενδιαφέρει, αλλά δεν είναι εύκολη περίπτωση. Αν τα καταφέρουμε, θα μας βοηθήσει πολύ και θ' ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Θέλει την κατάλληλη διαχείριση αλλά έχουμε πλάνο».

Για τον σχεδιασμό:

«Είναι διαφορετικό το επίπεδο ανάμεσα στις δύο κατηγορίες. Είναι η δύσκολη στιγμή να πάρουμε κάποιες αποφάσεις αλλά πρέπει να το δούμε ψυχρά”.

Για την εικόνα της Super League:

«Έχει ανέβει ο ρυθμός και η ένταση αλλά έχει πέσει η ποιότητα. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός πως με την κρίση δεν είναι εύκολο να έρθουν ποιοτικοί ξένοι. Όταν έπαιζα εγώ, αναζητούσες τους τρεις που θα έρθουν από το εξωτερικό και θα κάνουν τη διαφορά».

Για τους τέσσερις μεγάλους του πρωταθλήματος:

«Δεν υπήρχε σταθερότητα από τις τέσσερις ομάδες. Ίσως πιο σταθερός να ήταν ο ΠΑΟΚ αλλά όταν έπρεπε να κάνει το κάτι παραπάνω δεν τα κατάφερε. Για να διεκδικήσεις το πρωτάθλημα πρέπει να έχεις μια σταθερότητα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags