Facebook Pixel Καυτές ατάκες από Καρπετόπουλο για Λυμπερόπουλο, Ουζουνίδη, Χάσι - Μεγάλη αποκάλυψη για ΠΑΟΚ-Ίβιτς
| 2017-06-25 11:30:00

Καυτές ατάκες από Καρπετόπουλο για Λυμπερόπουλο, Ουζουνίδη, Χάσι - Μεγάλη αποκάλυψη για ΠΑΟΚ-Ίβιτς

του Γιώργου Κτενά
Καυτές ατάκες από Καρπετόπουλο για Λυμπερόπουλο, Ουζουνίδη, Χάσι - Μεγάλη αποκάλυψη για ΠΑΟΚ-Ίβιτς

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος σχολιάζει στο sportdog.gr τις τελευταίες εξελίξεις στο Τριφύλλι: "Θα είχε διαλυθεί αν..." - Τι γνώμη έχει για τον φετινό Ολυμπιακό και τι για τον Στανόγεβιτς;

Την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός θα είχε καταστραφεί αν δεν υπήρχε στην άκρη τού πάγκου ο Μαρίνος Ουζουνίδης, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Αντώνης Καρπετόπουλος.

Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε ακόμα για την αποχώρηση του Μπεργκ από τον Παναθηναϊκό και την παραίτηση του Νίκου Λυμπερόπουλου, αναφέρθηκε στην έλευση των Χάσι και Στανόγεβιτς για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αντίστοιχα, ενώ αποκάλυψε τον λόγο αποχώρησης του Βλάνταν Ίβιτς.

"Γι' αυτό έφυγε ο Λυμπερόπουλος"

"O Λυμπερόπουλος είναι ευθύς άνθρωπος, αλλά δεν είναι ο τύπος που θα αρχίσει τους ελιγμούς και τις υποσχέσεις για να κρατήσει τους παίκτες ήσυχους. Τον άνθρωπο τον καταπλάκωσε η ανάγκη της ΠΑΕ για χρήματα. Γιατί όταν σε μία ομάδα οι παίκτες διεκδικούν χρήματα, με τον τεχνικό διευθυντή μιλάνε για αυτό το θέμα και προφανώς αυτό ήταν για το Λύμπε δύσκολο να το διαχειριστεί. Σίγουρα είχε πάρει κάποιες υποσχέσεις κι ο ίδιος, αλλά πρόοδο δεν είδε...", είπε αρχικά στο sportdog.gr ο γνωστός δημοσιογράφος και συμπλήρωσε για το αν περίμενε τέτοια εξέλιξη στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού:

"Δεν μπορώ να πω ότι το περίμενα, ωστόσο όπως έχω γράψει ήδη, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με την ιστορία τού Μπεργκ να πάθει κάτι πολύ απλό: Η κρίση τής ομάδας στη σχέση της με τον Μπεργκ, να γίνει κρίση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός – κρίση της εταιρίας. Όταν έχεις 20 παίκτες που περιμένουν χρήματα κι αυτοί διαβάζουν ότι έρχονται 5 εκ. ευρώ από την πώληση του Μπεργκ κι αυτοί θα πληρωθούν, έχεις 20 ήσυχους που κάνουν υπομονή. Οταν μετά οι ίδιοι διαβάζουν ότι ο Παναθηναϊκός θα πάει στα δικαστήρια με την Αλ Αΐν και με τον Μπεργκ, η όποια πιθανότητα υπομονής μικραίνει. Άλλη η πραγματικότητα που βλέπουν οι οπαδοί, που αντιμετωπίζουν τον Μπεργκ ως προδότη και άλλη η πραγματικότητα για τους ποδοσφαιριστές που περιμένουν πληρωθούν".

"Θα είχε διαλυθεί χωρίς τον Ουζουνίδη"

Πλην του Λυμπερόπουλου στο ρεπορτάζ υπάρχει καπνός και για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Πώς βλέπεις αυτές τις εξελίξεις;

"Αν στον Παναθηναϊκό δεν υπήρχε ο Ουζουνίδης, η ομάδα θα είχε διαλυθεί. Είναι τυχερός ο Παναθηναϊκός που σε όλον αυτό τον χαμό υπάρχει ο Ουζουνίδης, ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει σε δύσκολες συνθήκες και δεν πανικοβάλλεται. Γνωρίζει ότι στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα βρεθεί με ένα συγκεκριμένο υλικό στα χέρια του, το οποίο ακόμα κι αν θα είναι χειρότερο από αυτό που είχε πέρσι, αυτός θα το πιστέψει. Το έδειξε και στα πλέι οφ ότι μπορεί να δουλέψει με ό,τι απομείνει στα χέρια του. Εκείνα τα ματς μπορεί να αποδειχτούν κι ένα είδος πρόβας, για το τι να περιμένουμε την ερχόμενη σεζόν στον Παναθηναϊκό".

"Δεν καταλαβαίνει ο κόσμος"

Είσαι αισιόδοξος για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού;

"Υπάρχει ένα δεδομένο: μιλάμε για ποδόσφαιρο που είναι καταπλακωμένο από διάφορα χρέη που κυνηγάνε πολλές ομάδες καιρό τώρα. Σαν χθες έπαιζε η ΑΕΚ στη Γ΄ Εθνική, βλέπουμε τι γίνεται τώρα στον Παναθηναϊκό, ενώ δεν υπάρχει ομάδα που να ξεκινάει τη σεζόν και να μην έχει προϋπολογίσει ότι θα μειώσει το μπάτζετ της. Για πολλούς οι προηγούμενες υποχρεώσεις είναι βουνό και ο κόσμος όλα αυτά δεν δείχνει να τα καταλαβαίνει. Θεωρούν ότι δεν τρέχει τίποτα και θα βρεθεί κάποιος χαζός με λεφτά, για να πληρώσει τα πάντα. Μόνο που αυτοί οι χαζοί τελείωσαν. Θέλω να σημειώσω κάτι για τα χρήματα που μπορούν να πάρουν οι ομάδες μπαίνοντας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και του Τσάμπιονς Λιγκ: αποτελούν δικλίδα ασφαλείας, επιβίωσης. Είναι χρήματα που οι ελληνικές ομάδες δεν τα βρίσκουν αλλού και είναι πολλά χρήματα. Μετά τη νέα συμφωνία της UEFA με τα ευρωπαϊκά δίκτυα για τα τηλεοπτικά, μπαίνοντας στους ομίλους του Γιουρόπα λιγκ μια ελληνική ομάδα θα παίρνει 12 εκατ ευρώ, που είναι πολλά σε σχέση με τα 3,5 - 4 εκ. ευρώ που παίρνει τώρα. Το τι κάνεις στα καλοκαιρινά προκριματικά θα καθορίζει τη σεζόν σου".

"Ας κάνουμε υπομονή με Χάσι"

Πώς βλέπεις την επιλογή Χάσι από τον Ολυμπιακό;

"Οτιδήποτε έχει γραφτεί και ειπωθεί για τον Χάσι, είναι υπερβολικό. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι μιλάμε για προπονητή που θα δουλέψει για πρώτη φορά κανονικά: τα προηγούμενα έχουν μικρή σημασία. Μέχρι στιγμής έχει περάσει από την Άντερλεχτ, που τον εμπιστεύθηκε γιατί ήταν παλιά δόξα τού συλλόγου και γνώριζε την ομάδα. Μετά πήγε στη Λέγκια, που έχει μια από τις πιο χειρότερες ακροδεξιές εξέδρες στην Ευρώπη: του έκαναν τη ζωή δύσκολη πέρυσι και λογικά άντεξε ένα τρίμηνο. Στην ουσία τώρα αναλαμβάνει για πρώτη φορά ομάδα στην οποία είναι αφεντικό και μπορεί να δουλέψει κάτω από κανονικές συνθήκες. Δεν ξέρω αν είναι η όχι κατάλληλος, αλλά λέω να κάνουμε λίγη υπομονή. Δεν κουβαλάει πάντως τρομερή πείρα. Ακόμα και η συζήτηση για το αν είναι ο κατάλληλος για να περάσει ο Ολυμπιακός τα προκριματικά, είναι υπερβολική".

"Να κρατήσει τους δανεικούς"

Το κομμάτι μεταγραφές στον Ολυμπιακό, μετά και το φιάσκο όπως χαρακτηρίστηκε η υπόθεση Μποκανί, πώς το βλέπεις;

"Φιάσκο θα ήταν αν υπέγραφε ο Μποκανί, με τα προβλήματα χονδροπάθειας που έχει. Δεν ήταν κακό που κόπηκε. Ούτε στην Ευρώπη γίνονται μεταγραφές αυτόν τον καιρό, όλοι είναι σε θέση αναμονής, όλοι κοιτάζουν τι κάνουν οι αντίπαλοι, τι ευκαιρίες υπάρχουν κτλ. Τα καλοκαιρινά προκριματικά δεν επιτρέπουν πολλές αλλαγές: με πολλούς καινούργιους παίκτες δεν πας πουθενά κι αυτό οι ομάδες το γνωρίζουν. Από την άλλη ο Ολυμπιακός χρειάζεται σίγουρα 4-5 παίκτες ενδεκάδας. Είμαι βέβαιος ότι θα πάρει παίκτες ο Ολυμπιακός, πάντα παίρνει παίκτες, αλλά το πότε και ποιους δεν το ξέρω. Τα περισσότερα από αυτά που γράφονται, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Είναι πολύ λίγα αυτά που βγαίνουν από Ολυμπιακό φέτος, τα περισσότερα κυκλοφορούν από μάνατζερ. Το όνομα του Ουσίγιος, πριν ανακοινωθεί δεν θυμάμαι να το είχε γράψει κάποιος. Και το όνομα του Μποκανί επίσης ξαφνικά έσκασε. Για μένα είναι βασικό για τον Ολυμπιακό να κρατήσει ο προπονητής του 3-4 από τους δανεικούς που η ομάδα έχει δεξιά κι αριστερά: είναι έτοιμοι παίκτες και μπορούν να βοηθήσουν".

"Ο Μίχελ κάνει κουμάντο"

Η επιλογή Στανόγεβιτς από τον ΠΑΟΚ;


"Ο ΠΑΟΚ δεν έχει κάνει τίποτα διαφορετικό από ότι οι υπόλοιπες ομάδες: πάει κι αυτός αργά. Δεν έχει καμιά μηχανή ο Σαββίδης να τυπώνει δις. Εγώ πιστεύω ότι ο προπονητής τού ΠΑΟΚ είναι ένας καλός Σέρβος προπονητής. Είναι αρκετά desperando για να πάει στη Κίνα - δεν διστάζει να το κάνει. Είμαι σίγουρος ότι κάτι συγκεκριμένο έχει στο μυαλό του κι ας μίλησε πολύ γενικά στην παρουσιασή του. Θα είναι σίγουρα σκληρός, οργανωτικός και απαιτητικός ο Σέρβος. Αν και νομίζω ότι βασικό πρόσωπο στον ΠΑΟΚ είναι ο Μίχελ. Κι αυτός θεωρώ ότι είναι ένας λόγος που έφυγε ο Ίβιτς: δεν θα είχε τη δυνατότητα να πάρει τους παίκτες που είχε στο μυαλό του. Πάλι έπρεπε να αξιοποιήσει επιλογές άλλων".

Ποιες μεταγραφές βλέπεις;

"Ο ΠΑΟΚ θα πάρει έναν τερματοφύλακα - κάθε χρόνο το κάνει. Θα προσπαθήσει να φέρει πίσω τον Βιεϊρίνια. Αγαπητή στους οπαδούς επιλογή, που παρά το γεγονός ότι καθιερώθηκε ως μπακ στη Γερμανία, στον ΠΑΟΚ θα έρθει να παίξει ξανά ως επιθετικός. Βλέπω διάθεση να πάνε σε safe λύσεις οι ομάδες: ο ΠΑΟΚ στον Βιεϊρίνια, η ΑΕΚ στον Σκόκο, ο Ολυμπιακός συζητούσε με τον Βάις. Θεωρούν ότι έτσι θα μειώσουν το ρίσκο. Οι οπαδοί χαίρονται με αυτές τις επιλογές: μετράνε και οι αναμνήσεις που έχουν από τους παίκτες. Εμένα δεν μου αρέσουν πολύ αυτά: θέλω φρέσκα πράγματα. Το ξαναζεσταμένο φαγητό πάντα κάτι της το έχει χάσει".

"Χωρίς τον κόσμο του, χάνει το όπλο του"

Πιστεύεις ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό και να πάρει το πρωτάθλημα;


"Ο ΠΑΟΚ για να πάρει το πρωτάθλημα πρέπει να έχει καλύτερα αποτελέσματα στην Αθήνα. Δεν είναι μόνο πόσους βαθμούς χάνει, αλλά και πόση ζημιά παθαίνει μετά από μια ήττα. Ο ΠΑΟΚ έχει το μεγάλο βάσανο που λέγεται ΟΑΚΑ π.χ. Κάθε φορά που χάνει στο ΟΑΚΑ, πηγαίνει έναν μήνα πίσω. Η διαχείριση της επόμενης μέρας είναι πολύ δύσκολη. Μπαίνει ένας στόχος. Πριν το ματς λένε όλοι να σταματήσει αυτό, κι όταν δεν το πετυχαίνουν το στόχο τους τρώει η εσωστρέφεια. Ίσως αυτό να αποτελεί την τελευταία δυσκολία για να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ -κι αυτό είναι καλό, αφού παλιά δυσκολίες είχε πιο πολλές. Αλλά από την άλλη πλευρά βάζει και νέα προβλήματα στον εαυτό του: όταν παίζει εφτά παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών πχ, ένα - δύο ντέρμπι να σου προκύψουν σε αυτά τα εφτά ματς έμπλεξες. Χωρίς τον κόσμο του ο ΠΑΟΚ, χάνει ένα μεγάλο όπλο του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Φοβερός Κόλκας για Στανόγεβιτς - "Βάλε μέσα τον πιτσιρικά" - Προαναγγέλει "βόμβα"
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags