Facebook Pixel Η... παρουσίαση του «ερυθρόλευκου» Ταχτσίδη
| 2017-06-30 21:31:00

Η... παρουσίαση του «ερυθρόλευκου» Ταχτσίδη

Η... παρουσίαση του «ερυθρόλευκου» Ταχτσίδη

Διαβάστε το βιογραφικό του νεοαποκτηθέντα Έλληνα μέσου, τον οποίου ανακοίνωσε και επίσημα ο Ολυμπιακός.

Αναλυτικά:

Το who is who του Παναγιώτη Ταχτσίδη

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης (1,91μ.) γεννήθηκε στις 15/2/1991, στο Ναύπλιο. Πρόκειται για έναν αριστεροπόδαρο διεθνή ποδοσφαιριστή, ο οποίος αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή. Άρχισε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ. Αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα από τη σεζόν 2007-08 έως τη σεζόν 2010-11. Εν συνεχεία πήρε μεταγραφή στην Genoa CFC και από εκεί δόθηκε δανεικός στις AC Cesena και FC Grosseto.

Τη σεζόν 2011-12, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Θρύλου, αγωνίστηκε στην Genoa CFC στην Hellas Verona, βοηθώντας την ομάδα να φτάσει στα play off για την άνοδο στην Serie Α. Στις 19 Ιουλίου του 2012 υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την AS Roma, η οποία απέκτησε το 50% των δικαιωμάτων του από την Genoa CFC. Ο Έλληνας μέσος έκανε το ντεμπούτο του στα γήπεδα της Serie A στην εκτός έδρας νίκη των Ρωμαίων με 3-1 απέναντι στην FC Internazionale Milano όπου αγωνίστηκε ως βασικός. Τον Ιούνιο του 2013 η Genoa CFC ήρθε σε συμφωνία με τη AS Roma και απέκτησε ξανά το 100% των δικαιωμάτων του και λίγες ημέρες αργότερα παραχωρήθηκε στην Calcio Catania.

Τον Ιανουάριο του 2014 μετακινήθηκε στην Torino FC και τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς η Genoa CFC -για τρίτη φορά συνολικά- προχώρησε στην απόκτηση του 100% των δικαιωμάτων του. Εν συνεχεία, τον παραχώρησε και πάλι, αυτή τη φορά στην Hellas Verona. Τη σεζόν 2016-2017 επέστρεψε έπειτα από δύο χρόνια, ως ελεύθερος, στην Torino FC και ακολούθως δόθηκε δανεικός στην Cagliari Calcio.

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, στα 26 του χρόνια, μετράει συνολικά 128 συμμετοχές και 7 γκολ στην Serie A!

Σε ό,τι αφορά την Εθνική Ελλάδος, έχει φορέσει συνολικά 20 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο (σ.σ.: άρχισε από την U19, φτάνοντας ως και τη μεγάλη ομάδα) σκοράροντας 1 φορά. Κορυφαία του στιγμή, με την «γαλανόλευκη», ήταν η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, στα γήπεδα της Βραζιλίας, όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας έφτασε ως τη φάση των «16».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags