Facebook Pixel «Πονάει» στην άμυνα, αλλά… πετάει στην επίθεση!
| 2017-07-15 21:50:00

«Πονάει» στην άμυνα, αλλά… πετάει στην επίθεση!

«Πονάει» στην άμυνα, αλλά… πετάει στην επίθεση!

Την ήττα με 4-2 γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τον Άγιαξ, παρουσιάζοντας κενά στα μετόπισθεν, αλλά και καλές συνεργασίες μπροστά με Μακ – Πρίγιοβιτς – Πέλκα. Θετικό ντεμπούτο ο Ρέι.

Με ήττα ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ την προετοιμασία του στην Ολλανδία, καθώς στο πολύ δυνατό φιλικό με τον Άγιαξ, έχασε με 4-2, παρουσιάζοντας πάρα πολλά κενά στα μετόπισθεν.

Σχεδόν και τα τέσσερα γκολ σημειώθηκαν από παίκτες που ήταν αμαρκάριστοι, ενώ στο ντεμπούτο του Ρεί, παρότι δέχθηκε τέσσερα τέρματα, έδειξε καλά σημάδια, ενώ απέκρουσε και πέναλτι του Χούντελαρ.

Πιο θετικά ήταν τα μηνύματα για την επιθετική γραμμή του Δικεφάλου, αφού ο Μακ με τον Πρίγιοβιτς φαίνεται να συνεργάζονται πολύ καλά, ενώ θετική παρουσία είχε και ο Πέλκας.

«Θάλασσα» στο πρώτο μισάωρο, βρήκε… κουράγια στο τέλος!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με σύστημα 4-2-3-1 και έχοντας στην αρχική ενδεκάδα τους Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Ενρίκε, Μπίσεσβαρ, Μακ, Πρίγιοβιτς. Εκτός αποστολής είχε μείνει ο Αθανασιάδης, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον τένοντα στην πρωινή προπόνηση, ενώ εκτός έμειναν και οι Ουάρντα, Κωνσταντινίδης, Κοροβέσης, Δημητρίου, Λημνιός.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι Θεσσαλονικείς από τα πρώτα λεπτά παρουσίασαν μεγάλα προβλήματα στην ανάπτυξη, καθώς δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, με συνέπεια να δέχονται τεράστια πίεση από τον Άγιαξ. Μάλιστα, ο Αίαντας ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, όταν μετά από ωραία κυκλοφορία, ο Μαζράουι με φοβερό σουτ σημάδεψε το δοκάρι και στη συνέχεια τα δίχτυα για το 1-0.

Οι Ολλανδοί συνέχισαν να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι, έχασαν άλλη μία καλή ευκαιρία στο 12ο λεπτό, ενώ στο 26ο έκαναν και το 2-0, με ωραία κεφαλιά του Χούντελαρ, ο οποίος έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Δικεφάλου.

Μετά το μισάωρο πάντως ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμούς, αν και στο 36’ λίγο έλειψε να δεχθεί και τρίτο γκολ. Ο Ενρίκε υπέπεσε σε πέναλτι, ο Χούντελαρ ανέλαβε την εκτέλεσε, όμως ο Ρέι του είπε «όχι» και κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Η απόκρουση αυτή φαίνεται πως ανέβασε ψυχολογικά και τους συμπαίκτες του, οι οποίοι στο 38ο λεπτό, μείωσαν σε 2-1. Ο Μακ έβγαλε ωραία την σέντρα και ο Βαρέλα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
 

Αλλαγή συστήματος, βελτίωση μπροστά, λάθη ξανά στην άμυνα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με κάποιες αλλαγές για τον ΠΑΟΚ, καθώς οι Σάκχοφ, Κάμπος, Λεβέκ πήραν θέση στην ενδεκάδα, αντί των Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ και Λέοβατς αντίστοιχα, ενώ ο Στανόγεβιτς δοκίμασε το 4-3-3 με τον Κάνιας αμυντικό χαφ, τον Τσίμιροτ και τον Πέλκα δίπλα του, Κάμπος, Μακ στα πλάγια και τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή.

Οι κινήσεις αυτές άλλαξαν προς το καλύτερο την εικόνα του Δικεφάλου και στο 51’ ήρθε και το γκολ της ισοφάρισης. Ο Λεβέκ έβγαλε ωραία την σέντρα και ο Πρίγιοβιτς με κεφαλιά έκανε το 2-2. Πλέον, οι Θεσσαλονικείς είχαν γυρίσει τούμπα το ματς, πάταγαν καλύτερα και είχαν αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 58’ μάλιστα λίγο έλειψε να πετύχουν και τρίτο γκολ, όμως ο «Πρίγιο» σούταρε ψηλά άουτ, μετά από ωραία συνεργασία με τους Μακ και Πέλκα.

Τελικά, κόντρα στη ροή του ματς, στο 66’ ο Άγιαξ έκανε το 3-2 με τον Κασιέρα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα κενά που υπήρχαν και πάλι στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς ωστόσο προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, απείλησαν στο 70’ με τον Πέλκα, ενώ στο 87’ είχαν δοκάρι με τον Μάτος. Τελικά, το ματς έκλεισε με γκολ του Άγιαξ, καθώς στο 89’ μετά από νέο λάθος στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Φλέμινγκ δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το τελικό 4-2.

Άγιαξ (Mαρσέλ Κίζερ): Φαν Μπλάντερεν, Ζέφουικ, Σαβαστάνο, Μπέρχσμα, Ντανκερλούι, Άιτινχ, Φρένκι ντε Γιονγκ, Μαζραουί, Τσέρνι, Κασιέρα, Χούντελαρ.

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι Σιντού, Λανκ, Ντε Βιτ, Ντοεκνί, Φλέμινγκ, Σίρχουις, Μπούλεβελντ, Μπούλταμ, Κέμπερ.

ΠΑΟΚ (Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς): Ρέι, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς (46' Λεβέκ), Κάνιας, Τσίμιροτ (Σάκχοφ 46'), Μπίσεσβαρ (Κάμπος 46'), Μακ (64' Ζάιρο), Ενρίκε (41' Πέλκας), Πρίγιοβιτς (84' Κουλούρης).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags