Facebook Pixel Κεφάτος μπροστά, αλλά θέλει πολλή δουλειά πίσω! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-07-21 22:18:00

Κεφάτος μπροστά, αλλά θέλει πολλή δουλειά πίσω! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κεφάτος μπροστά, αλλά θέλει πολλή δουλειά πίσω! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο τελευταίο φιλικό πριν την Ολιμπίκ Ντόνετσκ ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 την Ανόρθωση αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, αλλά προβλημάτισε στα μετόπισθεν. Έβαλε γκολάρα ο Κάμπος, αυτογκόλ το δεύτερο τέρμα του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 την Ανόρθωση στην Τούμπα και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο επιθετικά, αλλά με αρκετά κενά στην άμυνα. Το παιχνίδι είχε πολλά νεύρα, με εκατέρωθεν σκληρά μαρκαρίσμα αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα.

Έτσι παρατάχθηκε

Ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς επέλεξε να κατεβάσει τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ρέι, δίδυμο στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Βαρέλα-Κρέσπο, με τον Μάτος δεξιά και τον Λεβέκ αριστερά. Η τριάδα στο κέντρο αποτελούταν από τους Κάνιας, Σάκχοφ και Πέλκας, με μοναδικό προωθημένο τον Πρίγιοβιτς, που είχε δεξιά του τον Κάμπος και αριστερά τον Μακ.

Γκολάρα Κάμπος, αυτογκόλ, και δοκάρι Πέλκα

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή του με καταπληκτικό γκολ του Κάμπος. Στο 10’ ο Ανγκολέζος σούταρε από διαγώνια θέση εκτός περιοχής εξαπολύοντας έναν «κεραυνό» που νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ. Από τον Κάμπος ξεκίνησε η φάση του 2-0 στο 16’. Αυτός βρήκε τον Μάτος,  με τον Βραζιλιάνο να γυρίζει από τα δεξιά για τον Πρίγιοβιτς και τον Μπανταλόφσκι να πετυχαίνει αυτογκόλ στην προσπάθειά του να ανακόψει τον Σέρβο επιθετικό. OΔικέφαλος θα μπορούσε να τριπλασιάσει τα τέρματά του στο 33’, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι από το πολύ ωραίο μακρινό σουτ του Έλληνα μέσου.

Συνολικά, ο ΠΑΟΚ είχε κάποιες... εκλάμψεις συνδυαστικού ποδοσφαίρου, αλλά και αρκετά κενά διαστήματα στο πρώτο μέρος. Παράλληλα, προβλημάτισε στον αμυντικό τομέα, αφού έκανε αρκετά λάθη επιτρέποντας αρκετές ευκαιρίες στην Ανόρθωση με αποκορύφωμα το χαμένο τετ α τετ του Καμαρά, που έκλεψε την μπάλα από λάθος του Βαρέλα.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ βελτιώθηκε στον τομέα της δημιουργίας. Ο Μακ ανέβασε την απόδοσή του, ο Πέλκας είχε κέφια από το πρώτο μέρος, ενώ πολλές πρωτοβουλίες πήρε ο Λεβέκ, ο οποίος έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει με τα ανεβάσματά του.

Πάντως, ο Γάλλος παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ σε ακόμα μια φάση που η άμυνα του Δικεφάλου δεν ανταποκρίθηκε όπως έπρεπε. Ο Γάλλος έτρεξε να κόψει τον Καρλίτος πριν αυτός φύγει τετ α τετ από μπαλιά του Καμαρά, βρήκε την μπάλα και αυτή κατέληξε στο δοκάρι της ομάδας του και εν συνεχεία στα χέρια του Ρέι.

Στο 53’ ο Λεβέκ έδωσε στον Μακ και προωθήθηκε αμέσως σε θέση σέντερ φορ, πήρε την μπάλα από τον Σλοβάκο στα όρια της μικρής περιοχής, αλλά αστόχησε με αριστερό πλασέ. Στο 59’ οι παίκτες του ΠΑΟΚ άλλαξαν ωραία την μπάλα, η οποία κατέληξε στον Μακ από κόντρα αντιπάλου αμυντικού, το κοντινό πλασέ του οποίου αποκρούστηκε.

Ξανά ο Μακ γύρισε πολύ ωραία στον Πρίγιοβιτς στο 69’, με τον Σέρβο να μην προλαβαίνει για εκατοστά την μπάλα, ενώ βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση. Η τελευταία ευκαιρία του ματς ανήκε και πάλι στον Πρίγιοβιτς, ο οποίος νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε ωραία εκτέλεση με τη μία μετά από μπαλιά του Μπίσεσβαρ στο 84’.

ΠΑΟΚ (Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς): Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λεβέκ, Κάνιας, Σάκχοφ (72’ Ουάρντα), Πέλκας (61’ Τσίμιροτ), Τζάλμα Κάμπος (72’ Μπίσεσβαρ), Μακ (72’ Πέδρο Ενρίκε), Πρίγιοβιτς.

Ανόρθωση (Ρόνι Λέβι): Χαρούς, Αρτυματάς (70’ Ντογκλάο), Σίλντενφελντ, Μπανταλόφσκι, Πράνιτς (55’ Κβέσιτς), Βίκτορ, Σειχού, Ράγιος, Παλάνκα (55’ Ματθαίου), Καρλίτος (70’ Αντρέ Άλβες), Καμαρά (84’ Οικονομίδης).


 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags