Facebook Pixel Καρυπίδης: "Από τον Άρη θα φύγω πετυχημένος"
| 2017-07-26 16:52:00

Καρυπίδης: "Από τον Άρη θα φύγω πετυχημένος"

Καρυπίδης: "Από τον Άρη θα φύγω πετυχημένος"

Συνέντευξη εφ` όλης της ύλης στο "Yellow Radio" παραχώρησε ο Θόδωρος Καρυπίδης αναφερόμενος σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας του Άρη, κάνοντας και την αυτοκριτική του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το θέμα της άδειας: "Εγώ παρεβρέθηκα στην επιτροπή. Στην αρχή είπαν ότι θα πάρουμε άδεια για την Superleague αλλά στο τέλος πήραμε μόνο για την Football League. Τώρα αν για δυο θέματα, τα οποία πλησίαζαν τις 40.000, δεν πήραμε άδεια Superleague. Δεν ξερω τι να πω. Δεν έχουμε δει το σκεπτικό της απόφασης. Θα ξέρουμε σήμερα για πιο λόγο δεν πήραμε.

-Για το "γιατί να πάρει ο ΑΡΗΣ" σε δεύτερο βαθμό: "Εμείς είχαμε ένα μπάτζετ 2,5 εκ. ευρώ. Τέτοιο μπάτζετ δεν έχουν ομάδες της Superleague. Περιμέναμε την εκδίκαση του Αντρέου και την πληρώσαμε την ίδια μέρα. Επίσης ένα ακόμα ζήτημα ήταν 24.000 ευρώ για την εφορία. Ο ΑΡΗΣ δέχεται μεγάλο πόλεμο και είναι η μόνη ομάδα που δεν χρωστάει. Πληρώνω ολα τα έξοδα έγω, σε ένα πρωτάθλημα υποβαθμισμένο χωρίς τηλεοπτικά. Κάθε μέρα τα παπαγαλάκια της Θεσσαλονίκης από γνωστό σταθμό, πετάνε λάσπη στον ΑΡΗ και τον Καρυπίδη. Ξεχνάνε τι έχω κάνει. Οτι καλό γίνεται το θεωρούν αυτονόητο. Ημουν ο πρώτος που ανέλαβα την ευθύνη και είμαι εδώ και για την νέα χρονιά. Με τα δικά μου λεφτά, όχι με λεφτά τρίτων όπως λένε."

-Για το ότι δεν ανέβηκε η ομάδα: "Ξεκίνησε η χρονιά με καλές προυποθέσεις, καλούς ποδοσφαιριστές που δεν ανταποκρίθηκαν στην αξία τους, έκανα ότι καλύτερο μπορούσα στο να φέρω ποδοσφαιριστές. Ολοι τα έβαλαν με εμάς. Ομάδες, χρηματοδότες των ενώσεων και μας πολεμούσαν. Εχει δίκιο ο κόσμος. Εϊμαστε όλοι πικραμένοι. Εγώ ήθελα να δώσω στον κόσμο λίγη χαρά και να πετύχουμε. Υπάρχει πολύ κόσμος που με έχει πιστέψει, εκτός από αυτούς που μας βρίζουν. Υπάρχουν και παράγοντες μέσα στον ΑΡΗ που θέλουν να έχουν αποψη."

-Για την ΑΜΚ: "Θα την καλύψω εγώ προσωπικά"

-Για το τι θα αλλάξει τι νέα χρονιά: "Εχουμε αλλάξει τελείως το πλάνο μας. Εχει έρθει ο Παύλος Μυροφορίδης για να "στήσει" την ομάδα. Εχουμε ρίξει το μπάτζετ γιατί δεν κυνηγάμε τα μεγάλα ονόματα για να ερθει στο γήπεδο ο κόσμος. Ο κόσμος αν και πικραμένος θα έρθει να στηρίξει την ομάδα. Εχουμε μάθει από αυτά που πάθαμε πέρσι."

-Για την εξωαγωνιστική προστασία: "Φέτος θα προστατευτεί η ομάδα. Θα γίνει οτι είναι δυνατόν για να ανέβει η ομάδα εκεί που αξίζει. Οσο μας πολεμάνε τόσο μας πεισμώνουν. Ο ΑΡΗΣ θα ανεβεί και θα το δείτε και μέσα στο γήπεδο."

-Για την μη παρουσία στα συμβούλια της Football League:"Επειδή δεν πήγαμε σε 2 συμβούλια θεωρούν ότι δεν πήγαμε φέτος καθόλου; Οι ζυμώσεις δεν γίνονται εκεί. Ξέρουμε που γίνονται. Αλλά δεν περιμέναμε ότι θα γίνουν τέτοια πράγματα στην Football League."

-Για τα "στρατόπεδα": "Βγαίνει ο κάθε δημοσιογράφος και λέει να ανοίξουμε καινούρια μέτωπα. Εχουμε δει το θέμα της Κέρκυρας. Αν υπήρχε περίπτωση να ανέβουμε θα κάναμε τα πάντα. Το ότι δε βγαίνουμε να μιλάμε στα κανάλια συχνά, δεν είναι αδυναμία μας. Δεν μπορούμε να βγαίνουμε κάθε μέρα στα παπαγαλάκια της Θεσσαλονίκης για να απαντάμε στην προπαγάνδα τους. Μόλις ο ΑΡΗΣ πάει καλά, ψάχνουν κάτι να βρουν. Δεν βγαίνουν να πουν τι λεφτά έχει να πάρει ο Καρυπίδης και τι έχει να δώσει. Το ίδιο και με μεγαλοπαράγοντες που επειδή δίνουν 5-10 χιλιάδες στη σουίτα έχουν δικαίωμα λόγου."

-Για την υποθεση Ντουρμισάι: "Κάναμε τα πάντα. Το έστειλε στον εισαγγελέα και μπήκε στο αρχείο. Κάναμε αναφορά στην κ. Μπόσδου. Να τα βάλουμε με την δικαιωσύνη και να τους στρέψουμε όλους εναντίον του ΑΡΗ; Αυτά έκανε ο ΑΡΗΣ τόσα χρόνια και έφτασε να χρωστάει 30 εκ. ευρώ."

-Για το θέμα του Λεβαδειακού: "Ο κ.Βασιλειάδης είπε ότι θα γίνει ότι λέει ο νόμος. Θέλω να αποφεύγω να κρίνω τις αποφάσεις των δικαστών. Πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις."

-Για τον Μυροφορίδη: "Ο κ. Μυροφορίδης από τα αποτελέσματα που έχει σε όποιες ομάδες έχει εργαστεί, ξέρει πολύ καλά την κατηγορία και όχι μόνο, και μακάρι να ξεκινούσε το πρωτάθλημα τώρα για να κλείναμε πολλά στόματα."

-Για το αν εχει κάνει αυτοκριτική: "Εγινε γρήγορα ο προγραμματισμός πέρσι. Βασίστηκε σε ποδοσφαιριστές SuperLeague και τελικά δεν βγήκαν. Αυτό το χρεώνομαι εγώ και ο Νίκος Αναστόπουλος που επέλεξε τους περισσότερους. Φταίει ο Αναστόπουλος και εγώ που δεν βγήκε ο Τζεμπούρ. Φέτος κινούμαστε σε παίκτες που θα βάλουν τα πόδια τους στην φωτιά."

-Τι περιμένει από τον κόσμο φέτος: "Ο κόσμος είναι ταλαιπωρημένος. Οτι και να πουν έχουν δίκιο, αλλά δεν στήριξαν. Είχαμε 1300 διαρκείας πέρσι. Ο κοσμος θα έρθει στο γήπεδο, αλλά θέλουμε και εμείς να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Τι να κάνει ο κόσμος μετά από αυτά που μας εκαναν στην Καρδίτσα την πρώτη αγωνιστική. Ο κόσμος φέτος θα δει τι γίνεται μέσα στο γήπεδο και θα έρθει να μας στηρίξει. Συμφωνώ με το "μότο" του κ. Μυροφορίδη."

-Για τον Τάτο: "Είχαμε έρθει σε συμφωνία. Τα βρήκαμε όλα. Με πίεσει να έρθουν οι άνθρωποι από την Τουρκία για να μιλήσω μαζί τους. Δεν ήθελα να φύγει, αλλά δεν μπορούσα να τον κρατήσω με το ζόρι και να έιναι μέσα στη δυστυχία και να κάνει ένα βήμα παραπάνω"

-Για το θέμα Διούδη: "Μου είπε: Αγαπάω τον Άρη και θα γυρίσω όταν θα είναι Superleague. Δεν μπορώ να μείνω στην Football League. Δεν υπάρχει κάτι επίσημο αλλά μου είπε οτι θέλει να γυρίσει στη Superleague."

-Για το θέμα Σόοουζα: "Ηρθε μετά από τον Διούδη και τον Τάτο, αλλά του είπαμε ότι δεν μπορεί να φύγει γιατί τον υπολογίζουμε και είναι ποδοσφαιριστής της ομάδας. Αν έρθει κάποια μεγάλη πρόταση θα την εξετάσουμε."

-Για την προσφυγή Ταυλαρίδη: "Ο Ταυλαρίδης θεώρησε ότι πρέπει να κάνει προσφυγή για να πάρει το συμβόλαιο της επόμενης σεζόν. Για 3-5 χιλιάδες και μια καθυστέρηση μιας βδομάδας στον μισθό του, δεν μπορείς να κάνεις προσφυγή. Με στεναχώρησε και δε μου άρεσει. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεχίσει. Είναι δυνατόν να ζητάει το επόμενο συμβόλαιο; Το έκανε γιατί νόμιζε ότι τον προσβάλλαμε… Εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε 120-130 χιλιάδες ευρώ για έναν στόπερ "

-Για τον Τζεμπούρ: "Αυτό δεν ήταν λάθος μου. Ηταν έγκλημα μου. Δεν μας είπε ότι είχε πρόβλημα. Ο κάθε ποδοσφαιριστής βγαίνει και λέει τα δικά του και τους έχουμε στο απυρόβλητο. Πρέπει κάποτε να σταματήσουν να εκβιάζουν τις ομάδες. Την επιλογή του την έκανα εγώ γιατί θέλαμε έναν πολύ καλό παίκτη και έναν καλό όνομα. Περιμέναμε ότι θα επανέλθει αλλά θεραπείες, εγχείριση, θεραπείες και δεν μπήκε ποτέ. Δεν συμβαίνουν όμως μόνο στον ΑΡΗ. Ο Τόρες πήγε στην Τσέλσι και δεν ακούμπησε"

-Για τον Μπούμπουρα: "Συναντήθηκα μαζί του και μου είπε από την αρχή ότι δεν ενδιαφέρεται να επενδύσει στον ΑΡΗ και μου είπε οτι θα δούμε στο μέλλον. Αυτά τα κάνουν γνωστοί εδώ τις Θεσσαλονίκης μήπως πάρουν λεφτά από τον κάθε Μπούμπουρα."

-Για τους Γερμανούς: "Ναι βεβαίως έχει έρθει μια επιστολή στα γραφεία. Είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις. Θα γίνει μια συνάντηση μέσα στον Αύγουστο. Εμείς θέλουμε έναν δυνατότερο επενδυτή για τον ΑΡΗ, για να πάει η ομάδα μπροστά."

-Για τα χρήματα που έχει βάλει στον ΑΡΗ: "Δεν θα ήθελα να το πω στον αερα. Η επένδυση είναι μεγάλη. Είμαι ο μοναδικός που ήρθα στον ΑΡΗ και έβαλα λεφτά. Μόνο το μπάτζετ πέρσι ήταν 2,5 εκ ευρώ. Προσθέστε και ταξίδια, φορολογία κτλ. Τα έσοδα ήταν μηδενικά εκτός από την Stoiximan.gr"

-Για τα Supermarket: "Δεν έχουν καμία σχέση με τον ΑΡΗ. Οσα λεφτά χρειάζεται ο ΑΡΗΣ για να πετύχει αυτό που πρέπει, μπαίνουν και θα μπαίνουν. Εντάξει δεν πετύχαμε πέρσι, αλλά κανείς δεν βλέπει τα λεφτά που μπήκαν. Ούτε πάλι δεν βλέπει κανείς το μέγα σκάνδαλο Μαρινόπουλου. "

-Για το Ρύσιο: "Περιμένουμε το Ρύσιο να βγει στον πληστηριασμό. Μακάρι φέτος να ήμασταν στην Superleague για να κάνουμε ένα συγχρονο πρπονητικό κέντρο. Καλύτερα όμως να ανέβουμε Superleague και όλα τα άλλα έπονται."

-Για τις σχέσεις με τον ΑΣ: "Ναι είπαμε ότι θα δώσουμε 300 χιλιάδες στον ερασιτέχνη υπό κάποιες προυποθέσεις. Θα γίνει μια συνάντηση με τον ΑΣ τις επόμενες μέρες. Οτι ήταν να πάρουν, το πήραν. Εχουν βγει δυο μεγάλα προβλήματα, το ένα το έχω αναλάβει εμείς. Το θέμα του νερού ας πούμε, μας κόστισε 130 χιλιάδες ευρώ. Μας έκοψαν το νερό και στο Βικελίδης. Πήγα έκανα ρυθμίσεις για να έχουμε νερό. Φοβάμαι ότι αύριο θα γίνει το ίδιο και με την ΔΕΗ. Δεν έχουμε έσοδα για να έχουμε αυτή την ευρωστία και να τους δώσουμε. Μακάρι να μπορούσαμε να δώσουμε 600 χιλιάδες αλλά αυτά έχουμε. Το θέμα της ΔΕΗ αγγίζει το 1 εκατομμύριο. Αυτό θα συζητήσουμε με τον κ. Ψηφίδη και όπου μπορώ να βοηθήσω θα βοηθήσω. "

-Για την εικόνα του Βικελίδης: "Ο προϋπολογισμός φέτος δεν έχει υπόψιν του να αλλάξει την εικόνα του γηπέδου. Φετος είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο της ανόδου. Ολα τα άλλα μόλις ανέβουμε."

-Για ενδεχόμενη βοήθεια από άλλους παραγοντες: "Δεν είχα καμία βοήθεια. Εκτός αν το ότι έδωσαν 10-15 χιλιάδες για μια σουίτα το θεωρείτε βοήθεια."

-Για τον Νύκταρη: "Οπου μπορούσε να βοηθήσει βοήθησε. Δεν έχει κανένα ενεργό ρόλο και τον παίρνετε συνέχεια τηλέφωνο και τον ρωτάτε. Είναι πάντα στο πλευρό μου, όποτε τον χρειάστηκα ήταν δίπλα μας"

-Για το αν θα είναι εντάξει στο οικονομικό κομμάτι: "Βασιζόμαστε στα λεφτά που βάζω εγώ, συν κάποια εισιτήρια και χορηγίες. Πάμε με βάση το μπάτζετ που έχουμε. Δεν θέλουμε παίκτες για σόου. Κοιτάμε να πάρουμε παίκτες και να μην τους βρούμε μπροστά μας."

-Για την στελέχωση της ΠΑΕ: "Ψάχνουμε 2-3 άτομα που θα έρθουν στην ομάδα γιατί η στελέχωση της ΠΑΕ είναι δύσκολη και επιτακτική"

-Για το αν μετάνιωσε: "Δεν έχω μετανιώσει ποτέ που ηρθα στον ΑΡΗ. Εχω πεισμώσει παραπάνω και από τον ΑΡΗ θα φύγω πετυχημένος."

-Για τον τίτλο που θα έβαζε στην πορεία του στον ΑΡΗ: "Ατυχία. Θέλει και λίγη περισσότερη τύχη και θα είχαμε πετύχει."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags